Vrijdag 29 januari 2016 en de voorstelling speelde zich af in Zoetermeer, in het Silverdome. Daar mochten GIJS Groningen 1 en Zoetermeer Panters Toekomstteam hun kunsten laten zien in een wedstrijd die pas om 20.45 uur begon.

Maar eerst even een kleine inleiding. Met Harm in de bus zwaaiend en zwierend vanwege de hevige wind, langzaam rijdend en oprukkend vanwege de drukte kwamen wij ruim op tijd in het theater aan, we waren ook ruim op tijd vertrokken natuurlijk.

Nu krijg je uiteraard bij zo´n late wedstrijd dat je ook bloedje laat in je nestje kruipt. Goed twee uur was ik thuis en dat viel nog mee. En dan begint mijn ritueel, niet gelijk slapen, slapen kun je altijd nog, maar eerst een filmpje kijken om het hoofd leeg te maken. Daaruit kun je de logische conclusie trekken dat ik geen leeghoofd ben, hoewel eerlijk is eerlijk, daarna natuurlijk wel…………. Oei, het uur van de waarheid!

Ik wip nu van de hak op de tak, want de wedstrijd moet nog beginnen. Gelukkig was het traditionele stukslaan een stuk aangenamer vanwege lieve vrienden die mij daarbij hielpen. Wij wisselden wat nieuwtjes uit en voor je er erg in hebt begint de wedstrijd.

Er bleken heel veel Panterjes aanwezig, maar wat doe je tegen Gijsies, niet veel dacht ik zo. Stefan Vespa mocht het Groningse doel verdedigen.

De eerste periode even de verkeerde kant op, maar een spoedig herstel en na 52 seconden was het raak. Bas Snijder scoorde 0-1, geassisteerd door David Bartos. Zo de kop is er af, dacht ik optimistisch. En dat klopte als een zwerende vinger, het werd al rap 0-2, nu was Tim Bartels de man met hulp van Bas Snijder. Minder enthousiast was ik over 1-2. Stefan redde een keer en omgekeerd was de paal het doel en dat kon het doel toch niet zijn. Nog meer kansen alvorens het raak was, 1-3, alweer een punt van Tim Bartels met hulp van Bas Snijder. Toen kreeg GIJS straf. Een SH-poging mislukte. Schadevrij compleet en even later konden de Panters niet tellen en reken maar dat daar straf aan vast zat. Maar PP wat doe je er mee….. nou niets. Pauze.

Wij geraakten in de tweede periode. Zoetermeer raakte compleet, daar had Romeo sportief op gewacht, hij maakte er 1-4 van, Zahir Hup en Danny Kerstholt waren zijn assistenten. En weer bijna goed en nog eens en idem. Toen was GIJS weer de klos, straf. Het doel raakte een beetje los en een deskundige stampte het geval in het ijs. Kansen en compleet. Kansen en mijn buurman merkte snedig op ‘kermis 3x voor een euro’. Romeo nam dit ter harte en schoorde 1-5, geholpen door Bas Snijder en Danny Kerstholt. Weer straf GIJS, daar waren wij het niet mee eens, doch dat helpt niet. Na een leuke kans, nog een straf erbij. Dat ging goed, eerst weer 4 spelers, wat rollebollen en compleet. En weer straf voor een Gijsie en ik geloofde mijn ogen niet, even later nog een er naast. Wij vonden het absurd, maar wie zijn wij??? Stefan redde, weer 4 spelers en een uitval naar het goede doel net mis en compleet. Een Panter kreeg straf. Hielp niet, wel kansen volop. En toen, heel stom, 2-5!

Oh en pauze.

Tenslotte de derde periode. De goede kant op, bijna raak, retour, wederom goede richting en gevangen. Wat heen en weer gedoe, wat reddingen en mislukte pogingen om de punten op te vijzelen. Maar bijna halverwege de periode kwam eindelijk dat lang verwachte schot dat raak was. Danny Kerstholt produceerde het met een assist van Zahir Hup en Fenno Mulder. Stefan werd nog stevig belaagd, maar hield het roer recht en de puck er buiten. Wel schoot men een Panter in zijn doel, maar da’s geen punt en dat was straf voor Zoetermeer. Nog wat bijna en net niet. Wat fluiten waar ik niets van snapte, doch wat wil je van een dom blondje……….. het einde was daar. Van de wedstrijd bedoel hoor.

Ja, toen moesten we weer huiswaarts. Teder afscheid genomen van mijn bezoek, snel in de bus want daar was het warm en wachten op de dingen die komen zouden. Ze kwamen, alle heren compleet en rijden maar.

Nu zegt een schrijfster ‘alles went behalve een vent’. Laat ik het niet over die vent hebben, maar dat alles went is zeker. Zo was ik al helemaal gewend dat GIJS met dubbele cijfers wedstrijden won. Eerst vorige keer die hevige afknapper met een verlies en nu had ik toch hevig moeite met een winst van ‘slechts’ 2-6. Heus jongens, jullie zijn niet met zessen klaar, je moet van zessen klaar zijn.