Inmiddels was het al zondag 31 januari 2016 en GIJS Seahawks ontving in Kardinge Blue Mountain Cougars IJshockey Hoorn. Een mondvol, maar dan heb je ook wat, een heel team maar liefst van, zoals bleek, zeven spelers en een goalie. Nu ben ik een nieuwsgierig aagje en wilde graag weten wat ‘cougar’ nou precies betekent, ik had al allerlei geruchten gehoord. Tenslotte moet je weten wie je voor je hebt. Nou daar gaat ie dan: een economisch onafhankelijke vrouw boven de veertig die een sex relatie met een veel jongere man op het oog heeft OF en dat zal het wel wezen in die Blue Mountains: een middelgrote katachtige met een geelbruine tot roodbruine vacht. Oei Seahawks, laat je niet verschalken door zo’n team, nou ja tenslotte gaan jullie niet over een nacht ijs.

Weer heel wat bekende gezichten op de tribune, allen met het goede voornemen onze Hawks van harte toe te juichen. Vooruit met de geit, oh nee katachtige bedoel ik! In het Groningse doel vonden wij Nick Engelaar.

Sta je toch helemaal paf als je in de eerste periode gelijk een Courag richting verkeerde doel ziet vliegen, of zag ik ze nou vliegen……….. maar Nick zag de puck tijdig en deed er wat aan. Nauwelijks op het ijs en de tegenpartij veroverde ook al een straf. Een mooie gelegenheid voor Tjalling Stellema om PP1-0 te scoren, voor de assists zie onderaan en dat is een goed teken om even uit de school te klappen! Twintig seconden later deed Sabri Edskes ook een duit in het zakje, 2-0. Het regende kansen tot het weer een echt doelpunt werd, 3-0 door Kris Snijder. Toen een lat. Ook een straf voor Hoorn. Wat rollebollen en wat kansen, Gill Göbel had sportief gewacht tot ze compleet waren en maakte er 4-0 van in zijn uppie. Er waren nog 9 seconden nodig voor Tjalling Stellema om er 5-0 van te maken. Enfin het bleef kansen regenen. De lat werd nog eens opgezocht. Twee heren hadden een dikke knuffel, het ijs was glad, de gasten probeerden wat, er gingen een paar heren plat vanwege dat gladde ijs natuurlijk. Tot Gill Göbel het zat vond en er een punt aan toe voegde, 6-0. Gun de gasten ook wat, zo werd het 6-1.

Op naar de tweede periode en Sabri zocht de paal maar weer eens op, nog een kans noppes. Toen mocht Nick het Groningse doel even goed verdedigen en dat deed ie. Hè, hè, we zaten te wachten op 7-1 en die kwam, Gill Göbel scoorde hem. Even drukte voor onze keeper. Ronald Koop draaide zijn stick niet om voor 8-1. Nota bene maakten de Cougars er 8-2 van. De toeter ging en hevig overleg volgde. Later hoorde ik dat het om verkeerde nummering der Cougars ging, foei toch………Een Hawk straf. Nick aan het werk en succesvol. Een Courag maakte ook nog een slippertje dat slechts twee minuten kostte. Sabri zocht zijn paal weer op waar hij een relatie mee zou hebben hoorde ik op de tribune melden. Bracht natuurlijk geen punt in het laatje. Nog wat pogingen maar mis poes. Lat, haha. Alles compleet en Edwin Pijl vond het tijd voor 9-2. Toen schrok ik mij wel een hoedje want twee Hawks moesten tegelijk het schavot op. Maar Gill wist er wel raad mee, en schaatste rondjes tot de tegenpartij een ons woog en het pauze werd.

De zamboni had wat vertraging, maar de derde periode kwam er toch aan en wel met een restje dubbele straf van slechts 10 seconden. Die kwamen de Hawks ook probleemloos door. Heel wat kansen, maar de vijandelijke keeper leek niet te foppen. Ook Nick had werk te doen en was bijdehand. Het werd 10-2 gescoord door Kris Snijder. Even een heen en weertje, want het bleek dat die paar Cougars nog niet moe waren en er een schepje bovenop gooiden. Toch werd het 11-2 door een schot van Edwin Pijl. De Hoornse goalie lag af en toe even plat, maar ging zijn hol weer in. Gedoe met de puck en die vloog dan ook in de spelersbank, hindert niet pucks zat. Buuv vond het wat houthakken worden en daar kreeg een Hawk vast straf voor. Even later ook een stoute Cougar er af. Dan maken er we even 12-2 van vond Ronald Koops. Hawks compleet, maar de Cougars nog niet. Mooie gelegenheid voor PP13-2 vond Jord Kiel. Een speler moest nog even verder aangekleed worden, staat netter hè. Nog een keer PP voor Groningen, nou ja wat doe je er mee. Niets meer en het bleef er bij.

Het was werkelijk een leuke wedstrijd om naar te kijken en voor de Seahawks opnieuw een mooie overwinning. En eerlijk is eerlijk, petje af voor Hoorn met zo weinig spelers toch tot het laatst toe erbij met het koppie. Dus zij konden met opgeheven hoofd naar huis, en niet stoppen onderweg hoor, hou het netjes katachtigen!

Assists: Ronald Koops (1x); Kris Snijder (1x); Tjalling Stellema (4x); Gill Göbel (4x); Sabri Edskes (1x); Richard Krebs (1x); Peter Visser (1x); Edwin Pijl (1x).