Schaterlachend sjeesde ik naar ons eigen ijspaleis Kardinge, want de lol kon niet op. Zit je zaterdags in Dordrecht bij Lions en krijg je zondag 26 november 2017 nog een extraatje vanwege de wedstrijd van GIJS Groningen 3 tegen Utrecht OG’s. Wat OG’s dan ook mag betekenen, want ik heb geen flauwe notie. Kijk Lions dat is duidelijk,  althans ze proberen streng uit de oogjes te kijken, niet dat het altijd helpt natuurlijk. Maar OG’s??? nou ja misschien een vrije vertaling van ochoch?

Het publiek groeide niet bepaald de ijshal uit, maar daarom niet getreurd. Het aanwezige aantal getuigde van groot medeleven en goede aanwijzingen.

Teun Hazewinkel beet het spits af als goalie.

De eerste periode en Utrecht trok gelijk van leer. Nu duurde dat maar even, want Robert Eefting zag kans na 56 seconden reeds te scoren, 1-0, assist Hugo Luikens. Een goed begin is het halve werk. Er werd wat heen en weer gereden en Teun mocht even redden. Niemand kon Dennis Braker tegenhouden om er 2-0 van te maken, geholpen door Stephan Polnaya en Hugo Luikens. Hevige aanvallen op het GIJS doel brachten niets op, Teun stond zijn mannetje. Straf GIJS, doch schadevrij compleet. Voor de derde keer ging er een puck hemelen, maar die waren er genoeg gelukkig. Weer straf voor een Gijsie, nou ja die ging boven mijn pet, die straf dan. Teun redde waar er te redden viel. Een mooie kans lukte niet aanvankelijk, maar toen………… ja goed zo, 3-0 door Linze van der Meer, assist Tjalling Stellema en Robert Eefting. En weer bijna, oeioeioei joelden wij. En korte pauze.

Nauwelijks was de tweede periode begonnen of het eerste schot werd afgevuurd, helaas gevangen. Bijna goed, zit ie of zit ie nou niet. Niet dus, er lag een Gijsie in het doel in plaats van een puck. Maar het duurde niet lang of die 4-0 kwam op het bord, Stephan Polnaya was de maker, samen met Dennis Braker. Utrecht redde even later de eer, 4-1. Ze deden nog een poging, maar noppes. Ook GIJS probeerde het weer en opnieuw vloog een Gijsie in het doel. Toch lukte het Stephan Polnaya er 5-1 van te maken, Jose Luikens en Dennis Braker als hulpjes. Teun deed aan vangbal, nou ja vangpuck dan. Teun werd verruild voor Bo Ossewaarde in het doel van GIJS. Wat onmin, foei vond mijn achterbuur. Een hevig overleg volgde, even overwoog ik aan te bieden te notuleren, maar ja ik was ook een avondje uit, dus lama. Enfin een reeks straffen was het resultaat. Utrecht probeerde wat, maar mis poes. De periode eindigde met 6-1 door Dennis Braker, assist Ronald Bockhoudt en Jose Luikens.

Dan de derde periode maar. Utrecht had nu ook een keeperwissel. Wie weet…. De periode begon met wat rollebollen. Kansen voor GIJS, maar geen doelpunt. Ook het GIJS doel werd flink belaagd, maar geen voet aan de grond voor de gasten. Toch zag  Mike Honebeeke kans in zijn uppie er 7-1 van te maken. Straf Utrecht, wat gedoe op het ijs en beide partijen straf. Oei en toen alle straffen van het bord, maar zo waren ze niet getrouwd en er was een spoedig herstel. En zo snelde de wedstrijd naar het einde. Echter lest best, na een paal een echte voor Stephan Polnaya met assist van Dennis Braker en Ronald Bockhoudt en de eindstand werd 8-1 voor GIJS.

En dat was een kolfje naar mijn hand die overwinning, hoewel ik daar natuurlijk niet de hand in had gehad. Zo reed ik dan ook schaterlachend bij Kardinge weg!