Tja, het eerste team van GIJS 1 ging weer op reis en wel op zaterdag 25 november 2018 naar Dordrecht om aldaar hun kunsten te vertonen tegen de Dordrecht Lions 1 en dat om 20.00 uur des avonds. Lange rit, dus op tijd vertrokken, want je moet wel op tijd zijn natuurlijk. Wat natte sneeuw en een file, dus van alles wat. Ach en zo zie je nog eens wat van de wereld immers. Onze ‘privé’ chauffeur Harm deed de rit. Uiteraard betekende deze aanvangstijd ook dat we laat in ons nestje zouden komen, maar je moet wat over hebben voor ijshockey toch?

Zo’n busreis is voor mij altijd best amusant. Ze zeggen wel eens ‘kleine potjes hebben grote oren’, nou breek mij de bek niet open. Ik ben absoluut geen klein potje, ook geen groot, laat dat duidelijk zijn. Daarbij komt dat ik geen flaporen heb, doch ik hoor veel, dus wees voorzichtig!!! Hihi, dat gelooft toch niemand, dus leutert men lustig door, vooral op de terugweg. Nu is het een voordeel al zeg ik het zelf, dat ik nooit namen noem, dus maak je niet teveel zorgen. Je herkent hooguit jezelf of je buurman of zo. Vele onderwerpen kwamen ter sprake bij de heren en als ik het goed heb moest er eentje zelfs zijn plafond in de keuken vernieuwen. Ik zal niet op de details ingaan….

Hoe dan ook, tijdig in Dordrecht en ruimte zat op de tribune. Gelukkig kwam er nog een moeder met familie uit het Groningse, zodat ik de wedstrijd niet alleen hoefde door te komen.

Tom Korte verdedigde het Groningse doel en met verve.

De eerste periode dan maar. Oh en ik noem de heren/dames van het Dordtse team verder gemakshalve Lions. Die gingen overigens gelijk de verkeerde kant op en schoten op Tom, nou vraag ik je…… Maar al snel kreeg een Lion straf en dat was voor David Bartos de kans om PP 0-1 te scoren, 3.28 minuten gaande. Hij werd geassisteerd door Bas Snijder en Rodney Kuiper. Zo de kop was er af! Ook GIJS kreeg straf, maar geen schade. Het spel ging heen en weer, beide keepers waren paraat. Een prachtig schot werd helaas gehouden door de tegenpartij. Onenigheid op het ijs en beide partijen straf, nou ja dat gaf meer ruimte op het ijs. Pfft, enige kleurenblindheid sloeg toe, maar het ging goed. Het duurde tot ruim 13 minuten voor het Bas Snijder lukte, samen met Fenno Mulder en David Bartos om er 0-2 van te maken. De kansen vlogen figuurlijk om de oren, letterlijk gehouden door de Lions keeper. Maar aan alles komt een einde, dus ook aan de pogingen van die keeper. Het werd 0-3, gescoord door David Bartos, assist Chris van der Vossen. Tom redde nog een keer en de periode werd afgesloten door een schot van Danny Kerstholt, geholpen door Fenno Mulder en Joop Uchtman, 0-4.

Op naar periode twee. Tom kon gelijk aan het redden slaan. Mooie kansen werden gemist. Toch zat de puck een keer in het goede doel, helaas had fluitmans eerder gefloten, dus mis poes. Een serie straffen voor de Gijsies, doch geen schade. Tom had het er maar druk mee. Ook schoten op het ‘goede’ doel leverden niets op. Een straf voor een Lion werd gelukkig wel benut, PP 0-5, geschoten door Bas Snijder, met assist van Daan van Fessem en Tim Bartels. Nog wat kansen, nog wat reddingen. Een puck vloog de tribune op, maar dat levert geen punt op uieraard. Weer een raak schot, weer na de fluit en zo sukkelden we naar de tweede pauze.

Nog ruim een minuut PP in de derde periode voor GIJS, maar nee hoor, geen reden tot juichen. Sterker nog in de kortste keren wisten de Lions in ieder geval de eer te redden, 1-5. Ja ho maar, vond Bas Snijder en hij maakte er samen met Jasper Huizenga 1-6 van. De Lions deden ook nog een duit in het zakje, 2-6. En toen ging het straffen regenen voor GIJS, 20 minuten voor abuse, foei toch. Vechten en na hevig overleg nog eens 20 + 5 voor spearing. Gooi maar in mijn pet, ik weet niet eens wat het is en mijn buuv wist het ook niet. Ja, ook de lions incasseerden wat straf, maar minder. Weer compleet en Tim Bartels vond het geen probleem om 2-7 te scoren, assist Bas Snijder. Danny Kerstholt maakte er 2-8 van, samen met David Bartos en Kenneth Keijzer. Hollen naar het einde, van de wedstrijd hoor, nog wat straf voor Dordt en wist een Gijsie precies om 60 minuten nog een straf van 20 minuten op de hals te halen, hij abusede. Tjongejongejonge…..

Met leuke winst naar huis, maar een mooie wedstrijd? Nee, dat was overdreven. Wij begaven ons door wat natte sneeuw en een hagelbuitje naar het Groningse. Een stop onderweg toen het effe droog was en ongeveer twee uur des ochtends bij Kardinge. Fluks in mijn blik gestapt en droog thuis, zelfs achter de oortjes. Dordrecht was weer achter de kiezen.