En zondag 22 januari 2017 was het alweer raak. Dat wil zeggen dat ik weer in Kardinge zat, nu vanwege de wedstrijd des avonds van GIJS1 tegen Red Eagles     ’s-Hertogenbosch. De Eagles staan op de laatste plaats, dus vlak onder ‘ons’, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld, dus……….. dat moet kunnen zou je zeggen. We zouden het zien………. Ach en natuurlijk leef ik weer hevig mee, tenslotte heb ik rookvriendinnen die ik af en toe mag knijpen! Maar niet alleen mijn rookvriendinnen heb ik naast mij, nee sinds kort heb ik nog een bijzonderheid te melden. De grote eer is mij gegund met een ‘jongeman’ gelijktijdig de trap op te mogen lopen. Nu scheren wij al jaren gek, nemen elkaar op de hak enzo, dus kun je je voorstellen hoe vereerd ik ben. Als hij maar niet naast zijn schoenen gaat lopen.

Tom Korte verdedigde het Groningse doel.

Zo begon de eerste periode en de puck ging de goede kant op. De Eagles zagen kans om na 33 seconden al een straf te innen, niet verkeerd natuurlijk. Maar PP wat doe je er mee………… wel kans maar de puck ging hemelen. Het spel ging verder en de spelers golfden van links naar rechts en omgekeerd zonder dat er maar iets uit voortkwam behalve kansen wederzijds. Ook een GIJS speler kreeg straf. Doch voor de Eagles gold hetzelfde betreffende PP, gelukkig maar. Weer op volle sterkte zoals dat heet. De Eagles waren niet stevig gekleed, want een helm ging zwalken en even later een handschoen. Enfin ze kwamen wel weer in de kleren en schoten nota bene raak, 0-1 na 13 minuten. Weer straf voor een Eagle, wat later straf voor een Gijsie. Hoe dan ook de puck wilde niet in het goede doel. Tegen het einde moest weer een Eagle zitten en dat inspireerde tot 1-1, een doelpunt van Marek Holy met assist van David Bartos en Fenno Mulder. Eindelijk, haalden wij opgelucht adem en spoedden ons de pauze in.

Na een mistige onderbreking zetten wij ons weer op het hout. Gaan die duvels verdorie bij de face off van de tweede periode de verkeerde kant op. Het ging maar net goed. Echter er volgde ook een kansje en nog een, doch de keeper stond in de weg. Omgekeerd weer enge momenten, het liep goed af. Een kapotte stick moet kunnen. Intussen begonnen de straffen om de oren van beide partijen te vliegen. Gelukkig begrijp ik niet alles. Zo werd er zwierig afgewisseld tussen zitten en niet zitten, kansen en verkeerde kansen. Een kleine schermutseling en beiden straf. oh lieve hemel, GIJS leek wel even kleurenblind doch het liep goed af. Opnieuw leuke kansen en zoals mijn buuv weer terecht opmerkte, ze moeten meer wippen. Even ter verduidelijking, over de keeper heen en niet in zijn handschoentje mikken. Weer een opstootje, weer beiden straf. Maar de periode werd aardig afgesloten door een schot van Danny Kerstholt in het goede doel, 2-1. Geassisteerd door Zahir Hup. Pauze.

Tja, het kon nog alle kanten op en hopelijk niet de verkeerde in de derde periode. Dat begreep Zahir Hup onmiddellijk en hij scoorde 3-1, geholpen door Danny Kerstholt en Tim Bartels. Een aanval op Tom volgde. Er ontstond een relletje en GIJS straf. Even later ook een Eagle en toen snapten de Gijsies wat de bedoeling was van PP, zij deden er wat mee. Het werd 4-1 door een schot van Tim Bartels, assist Zahir Hup, Danny Kerstholt. Zo da’s binnen dacht ik opgelucht. De straffen gingen genoeglijk door, zo raakt een bank tenminste niet leeg. En toen zakte mij alles af van verbazing (niemand keek gelukkig)! Het spel werd even stil gelegd om het blad van een stick na te meten. Tjongejongejonge het zal toch een paar millimeter schelen…………. Hoe het is afgelopen? Twee minuten voor een Gijsie vanwege illegal equipment. Toen nog gelijk een straf voor GIJS er naast, het zal je maar gebeuren 3 tegen 5 spelers. Onmiddellijk hevig overleg in een time out voor de Eagles. Niet dat het hielp, want David Bartos maakte er wat later samen met Marek Holy 5-1 van. De goalie van Den Bosch had er genoeg van en wisselde met een collega. Dat werd er niet beter op, 6-1 door Zahir Hup, assist Chris van der Vossen. Het lukte de Eagles een tegenzet te doen, 6-2. Weer onenigheid en beiden straf. GIJS richting goede doel, speler in het doel maar geen puck. Het duurde niet lang of het werd 7-2, op naam van Fenno Mulder, assist Marek Holy en Gill Göbel. En de straffen gingen door met name voor GIJS tot vlak voor het eindsignaal.

Zo kwam deze roerige wedstrijd ten einde. De straffen waren niet van de lucht, de opstootjes eigenlijk ook niet. Het was uiteraard voor beide partijen van belang geweest om deze pot te winnen en GIJS ging met overtuiging er met de winst van door. Zo werd de hoop een zegen!