Zaterdag 21 januari 2017, plaats Kardinge, wedstrijd GIJS 2 tegen Zoetermeer Panters Toekomstteam. En aangezien ondergetekende geen andere besognes had, snelde zij na een uitbundig gekrab, aan de auto welteverstaan en van de vorst, naar Kardinge om dit te aanschouwen.

Natuurlijk was ik wat aan de vroege kant, maar de tijd kwam om en gelachen dat wij hebben…….. Eindelijk weer eens een buitengewoon galante man gezien! Echt waar! Er is zo’n fraaie klapdeur om het pand te betreden indien je geen zin hebt in een draaideur. Daartoe dient een paaltje met een knop teneinde dat geval van buiten uit te openen. En wat zagen wij, genoemde meneer zat er bovenop zodoende de deur constant openhoudend opdat een iegelijk probleemloos het pand kon betreden. Tenslotte besloot de heer ook naar binnen te gaan en liet de paal de paal. Men kon opmerken dat het ronde bolletje waarop men placht te drukken er niet meer op zat. Echter daar kon die meneer niets aan doen, het was al eerder verdwenen. Hoe? Geen idee, maar ik kwam zodoende wel op een idee………

Goed, laat ik nu maar ter zake komen. Stefan Vespa verdedigde het Groningse doel.

De eerste periode startte met al snel een mooie kans voor GIJS, maar mispoes en nog eens idem. De verkeerde kant op ging net goed. Wat heen en weer gedoe, maar toen weer de goede kant op met een leuk resultaat, Bas Snijder mikte de puck in het goede doel met assist van Dylan Foks. Nog een gevangen kans, jammer. Na een dikke zeven minuten trokken de Panters de stand gelijk 1-1. Dat kwam ze duur te staan, want nog geen minuut later maakte Dylan Foks er 2-1 van, bijgestaan door Ricardo Dijkema… De laatste droeg het shirt vermoedelijk van zijn dochter, dus m.dijkema. wij doopten hem terstond ‘Micado’. Enfin Stefan kreeg ook wat te doen en deed dat dan ook. Dat nam niet weg dat Tim Bartels 3-1 scoorde geassisteerd door Bas Snijder en Micado Dijkema. Een straf voor GIJS bracht PP 3-2 voor de Panters en toen was het pauze.

Nadat de boor er weer even aan te pas was gekomen, je snapt wel voor de doelpalen, kon de tweede periode beginnen. En die begon prima, Tim Bartels maakte er 4-2 van met assist van Bas Snijder en Dylan Foks. Er zat schot in want het werd 5-2 door Mike Groenhof, assist Bas Snijder en verder 6-2 gemaakt door Bas Snijder samen met Tim Bartels. Een straf voor GIJS bracht geen ellende. Guy Kunst scoorde 7-2 met behulp van Kristiaan Snijder. Van schrik wisselden de Panters van goalie, je weet maar nooit of het helpt tenslotte. Gebonkedonder op het ijs. Er barstte een regen van straffen los voor de Panters, daar was ook nog een brutaaltje bij die lelijk tegen de officials deed, kun je nagaan. Enfin met twee spelers meer op het gladde vlak kon Groningen natuurlijk wel 8-2 scoren, nou ja in de persoon van Tim Bartels, assist Mike Groenhof. Een Panter gaf nog een voorstelling kunstrijden met een beeldschone priouet. Zoetermeer vond het tijd voor 8-3 SH nota bene. Een vette straf voor GIJS 2 + 10 minuten. Bas Snijder maakte er even later 9-3 van, samen met Mike Groenhof. Er slashte nog een Gijsie, dus weer straf en het was weer pauze.

In pauze hebben wij wat gekgescheerd of is het gekgeschoren? Nou ja gooi maar in mijn pet. De derde periode en die begon met ook een keeperwissel voor GIJS, Bo Ossewaarde nam het doel over. Nog een stukje straf voor GIJS, maar dat liep goed af. Leuke kans zonder opbrengst, maar ook Zoetermeer waagde nog wat zonder resultaat. Even later was het raak voor GIJS dan welteverstaan, 10-3, op naam van Tim Bartel, assist Bas Snijder en Mike Groenhof. Een fractie later, 11-3, nu was het Bas Snijder zijn punt, geassisteerd door Tim Bartels en Dylan Foks. Een kluitje vechtersbazen leverde GIJS straf op en de Panters een puntje, 11-4. Asjemenou moet Bas Snijder gedacht hebben en maakte er 12-4 van, hulpjes waren Tim Bartels en Jasper Huizenga. Straf Panters bood kansen maar geen punten. Toen ze compleet (oh nee ‘op volle sterkte’) waren waagden ze een kansje, alles ging het doel in behalve de puck. Dan maar de goede kant op en ja hoor, 13-4, alweer was Tim Bartels de componist, geholpen door Dylan Foks. Een Gijsie maakte er een soort handbal van, heel knap gedaan, maar scheids vond het niet welgevoeglijk. En toen waren de straffen weer niet van de lucht vanwege wat knokkerij of zo. Een paar heren van beide partijen mochten iets vervroegd gaan douchen en even later was het afgelopen.

Een prachtige overwinning en best een leuke wedstrijd met name de eerste periode. Later werd het wat agressiever. Maar de uitslag was natuurlijk okidoki. Opmerkelijk was hoeveel er werd gevallen, de ene na de andere dweilde de ijsvloer aan. Ze ondervonden ter plekke dat ijs glad is. Nu heeft men het wel eens over gevallen vrouwen, maar dit was beslist de wedstrijd van de gevallen jongens.