Zaterdagavond 28 januari 2017 sjeesde ik met opgestreken zeilen naar Kardinge, tot de strot geladen met energie, want GIJS 1 moest UNIS Flyers Heerenveen bestrijden. Gezien eerdere resultaten leek het mij verstandig zelf vast iets positiefs uit te stralen, je weet tenslotte nooit of het helpt. Nou ja, eerlijk toegegeven gedachten hebben kracht, alleen hoeveel?? Maar hopen dat de schade beperkt zou blijven en de Gijsies met opgeheven hoofd naar huis zouden kunnen ten einde een welverdiend tukkie te doen, want zondag staat Eindhoven op het programma. Kijk winnen lijkt een onmogelijkheid, maar een leuke wedstrijd om naar te kijken is nooit weg.

Aangekomen en op de tribune gezeten schrokken wij wel een beetje omdat we Zahir Hup niet in tenue zagen, hij was zeker niet kip. De tribune zat bomvol, mede door het forse aantal Friese supporters, tenslotte is Heerenveen-Groningen een kippeneindje.

Een vrolijk lichtspel werd ons deel en de Gijsies werden met lange uithalen aangekondigd en het publiek werd een fijne wedstrijd toegewenst………..

Tom Korte verdedigde het Groningse doel.

Laten we dan maar beginnen met de eerste periode. De Flyers gingen er gelijk met de puck vandoor en Tom kon redden. Effe de goede kant op en het werd de lat, dat schiet ook niet op. Nog een kans, dat wel en retour ook mis. Zo wisselden kansen en missers elkaar af aan beide zijden. Tom had een zware klus die hij flink klaarde. Tja tot het een keer niet lukte, 0-1 na ruim acht minuten. De puck ging eens hemelen, de lat deed weer mee, de missers trouwens ook en Tom maar redden. Helaas werd het 0-2. Een Flyer naar de strafbank, hoera. Dat dachten we even, maar de Friezen scoorden gewoon SH 0-3. Nog een leuke kans voor GIJS, maar verder kwam het niet. Het werd zelfs 0-4 en in de laatste minuut kreeg Heerenveen een penaltyshot als beloning. Hihi, dat lukte niet, Tom wist erger te voorkomen.

In de tweede periode vlogen de Flyers weer gelijk de verkeerde kant op. Een keer door het oog van de naald en nog geen twee minuten gaande 0-5 op rekening van de Flyers. Tom ging onverdroten verder met redden. Een straf voor een Flyers en enfin je weet wel PP en wat doe je er mee. Dit keer wist Fenno Mulder dat wel, geassisteerd door Marek Holy en David Bartos redde hij de eer, 1-5. Flyers natuurlijk weer op volle sterkte en zij straften GIJS met 1-6. Tom redde tientallen malen, ik was de tel al kwijt tenminste. Wat gedoe bij de boarding leverde beide partijen straf op. Enge momenten, een kansje en beiden weer compleet. Toen vlogen de straffen om de Groningse oren. Men kon weer eens niet goed tellen enz. In ieder geval drie GIJS tegen vijf Flyers. En dan kun je het op je vingers uitrekenen, 1-7, dus één Gijsie mocht weer meedoen. Echter het duurde niet lang of een nieuw Gijsie mocht gaan zitten. Weer drie tegen vijf en weer scoorde een Flyer, 1-8. Gelukkig bleef het daarbij deze periode dankzij reddingen van Tom.

Even bijkomen in de pauze en toen naar de derde periode. Hebben ze, GIJS dus, de puck, is het off side. Weer straf voor Groningen, maar Tom weet erger te voorkomen. Veel aanvallen op hem, maar ook een enkele kans voor GIJS, doch het leverde niets op. Na flink wat reddingen wisten de Flyers toch heel slinks te scoren, 1-9. Een prachtige kans voor GIJS bleef bij een prachtige kans. Tom maar weer aan de slag tot het een keer mis ging, 1-10. Opnieuw redden wat er te redden viel, maar het werd toch 1-11. Het werd wat vallen en opstaan, ijs blijft glad hè. Iets nieuws valt niet te vermelden, wat kansen maar net niet, wat reddingen net wel. Tot helaas de eindstand op 1-12 kwam.

Onze Gijsies hebben zeker hun best gedaan, om van Tom maar niet te spreken die had een fulltime baan. Echter de Flyers waren heus een maatje te groot. Ach en van iedere wedstrijd worden onze jongens weer wat wijzer immers. Tenslotte werd de eer gered, PP wat doe je er mee, Fenno had het door. Dus je leert overal van.