Een ijshockeyloos weekend dat gaat niet voor ondergetekende, maar gelukkig speelde GIJS 3 thuis tegen Zoetermeer Panters Storks op zondag 19 november 2017 en dus toog ik opgewekt en monter naar Kardinge. Behalve het feit dat er toch wat te kijken viel, was het krentje in de pap dat een mijner stekkies meespeelde, dus wat wil je nog meer…….. Nou niets, dus fluks een plekje op de tribune gezocht. Dat was geen probleem, want het aantal toeschouwers was niet om over naar huis te schrijven. Echter daar is altijd wel een oplossing voor te vinden, namelijk gewoon wat luidruchtiger aanwezig zijn. Makkelijk zat. Volume verhogen zo dachten een paar en zo gedaan. Enerzijds ter aanmoediging, anderzijds om goede raad te geven. En je weet, goede raad is soms duur, maar hier was het gratis voor niets. Ik beperkte mij tot een ‘beschaafd’ truffel als het niet naar mijn genoegen ging, maar er waren een paar die veel duidelijker waren en waardevolle aanwijzingen gaven. Of de heren en dame er naar luisterden??? Wie weet en voor de afloop moet je dan maar verder lezen als je de moed nog kunt opbrengen natuurlijk.

De eerste periode en  voor ik het vergeet, het Groningse doel werd verdedigd door Bo Ossewaarde. Hij mocht al snel redden trouwens, maar even later ging het de goed kant op en dat resulteerde al na 1.40 minuutjes in 1-0, gescoord door Gijs Boddeús, assist Melvin Huisman. Zo da’s binnen dacht ik blij. Bo mocht effe redden, maar goed een minuut na de eerste winst mikte Tjalling Stellema de puck weer in het goede doel, Mike Honebeeke hielp een handje, dus 2-0. Meer kansen volgden, evenals een straf, echter die bracht geen schade toe. Wat kansen afgewisseld met wat reddingen en hoera! Jazeker het werd 3-0, opnieuw een raak schot van Tjalling Stellema nu met behulp van Linze van der Meer. Een schot op de lat bracht niets op natuurlijk, maar ik vind het wel altijd heel knap, probeer het maar eens! De periode bracht zelfs nog 4-0 in het laatje. Dennis Braker was de schieter, Stephan Polnaya de assistent. Mogelijk van schrik ging de scheids er even bij zitten. Korte pauze, gewoon omdat de periode voorbij was hoor.

Oeoeoe juichte het schaarse publiek, want het ging de goede kant op in de tweede periode. Helaas bijna en ook nog een straf voor GIJS, overigens schadevrij gebleven. Even later ook straf voor de Panters en van die PP wist Ronald Bockhoudt gebruik te maken, 5-0, assist Melvin Huisman en Gijs Boddeús. Nog een schot op het goede doel bracht slechts een Gijsie in het net, geen puck. Het ging nog een tijdje door met kansen, reddingen, straf. Oh ja en een keeperwissel voor GIJS, nu mocht Teun Hazewinkel halverwege de periode het doel overnemen en gelijk aan het redden. Een Gijsie ging plat, maar toch overeind gelukkig. Nog wat kansen en nog wat reddingen en we konden een echte pauze in.

Ja, ja, de derde periode begon en de heren luisterden naar onze aanmoedigingen door al snel er 6-0 van te maken. Gijs Boddeús was de componist, met hulp van Melvin Huisman. Weer volop kansen en wat reddingen. Een leuk schot helaas gehouden, nog een missertje, een oeioei en zo ging het een tijdje door. Een kleine strubbeling met de Zoetermeerse keeper. En eindelijk 7-0 door een schot van Tjalling Stellema met assist van Danny Meulema. Zoetermeer deed ook een duit in het zakje, 7-1, nou ja gun ze ook wat……. Het ontaardde in knokkerij en aan Panter zijde twee strafbankzitters en GIJS nota bene drie stuks, waarvan één mocht gaan douchen. Nog wat gedoe en toen wist Jose Luikens er 8-1 van te maken, samen met Stephan Polnaya. Nog een straf voor Groningen belette Mike Honebeeke niet om SH 9-1 te produceren, met behulp van Ronald Bockhoudt. Nog een redding van Teun en de wedstrijd was gedaan.

Tja wat moet ik er van zeggen. Echt mooi was het niet, maar als er winst is vergeet ik dat rap en die winst was toch behoorlijk overtuigend. De Panters hadden weliswaar de eer gered met dat ene punt, maar verder hadden ze slechts lege briefjes in te brengen………