Laat ik dit keer eens beginnen met een raadseltje, nee niet wie gewonnen heeft, veel eenvoudiger: Het heeft 30 ijzers onder en begeeft zich op glad ijs! Rara wat is dat??? Ik dacht eerst aan paarden, want ik ben niet alleen ijshockeygek, ook paardengek. Maar jullie weten wel beter, goed zo, knap hoor, Gijsies natuurlijk.

Zondag 12 november 2017 begaf een groep sportieve heren zich richting Tilburg teneinde daar beslagen ten ijs te komen. Helaas ontbraken er maar liefst vier spelers om diverse redenen, maar roeien met de riemen die je hebt is het devies immers. Ondergetekende mocht ook weer mee, maar ik waag me niet op ijzers. Een vroege aftocht op de heenweg hoor, vertrek bus 10.00 uur. Zo kom je nog eens op tijd ter plekke snap je. Een voorspoedige reis met ruimte voor een stop opgeluisterd door enkele druppels, regenwater ter verduidelijking en dat al met de vertrouwde Harm achter het stuur.

Na een lange periode van stukslaan begon het feestje, althans dat hoopten de paar supporters natuurlijk. Onze voorzitter stond achter de opnameapparatuur, dus levende beelden aanwezig.

Tom Korte bevolkte het Groningse doel en hoe, tjongejongejonge wat heeft die zijn best gedaan.

De eerste periode begon met de goede kant, een retourtje en weer daar waar we GIJS graag zien, zelfs een schot, maar gehouden. Tom was ook niet werkeloos, hij redde grandioos en zo wat van links naar rechts en omgekeerd.

De eerste straf in deze periode was voor een Trapper, PP wat doe je er mee? Niets dus. De tweede straf voor GIJS want men kon niet tellen. Tom weer redden, ook Tilburg deed er niets mee. Een schot tegen de lat van het GIJS doel, dus mazzel. En verder bracht deze periode niets op.

De tweede periode zag er heel anders uit. Onze filmende voorzitter slaakte een hevige kreet ter bemoediging. Wat kansen, wat missers. Tilburg startte al snel met aardig wat straffen. Echter het duurde tot halverwege de periode alvorens het zoden aan de dijk zette. Twee Trappers tegelijk straf en daar maakte Rodney Kuiper gebruik van, geassisteerd door Tim Bartels en Bas Snijder, 0-1 (+2). Een Trapper terug op het ijs dus nog steeds PP, doch dat mocht niet meer lukken. Echter de Tilburgers oogstten al snel weer straffen, geen winst eruit gehaald. Helaas mochten ook Gijsies effe zitten, maar dat leverde eveneens geen schade op. Tom had aardig wat te redden, ook de Tilburgse keeper deed zijn best. Toch wist Tim Bartels in zijn uppie de periode af te sluiten met 0-2. Joepie zong ik in de pauze.

Nog een restje PP voor GIJS in de derde periode, een mooie kans en meer niet. Maar het duurde niet lang of David Bartos flitste de puck in het goede doel, 0-3 met assist van Bas Snijder en Kenneth Keijzer. De keeper der Trappers verliet het net en dat leverde 1-3 op. Tom redde wat er te redden viel, maar nogmaals riskeerden de Trappers een empty net en dat bracht nota bene  2-3 op. Een time out moest uitkomst brengen vond de Groningse kant. We zouden het zien. Een stoute Trapper mocht voortijdig douchen. Nog wat straffen en een time out voor Tilburg. Het enige resultaat was nog een 2-4 gescoord door David Bartos, geassisteerd door Tim Bartels.

En zo had  het uitgedunde GIJS toch mooi de overwinning behaald. Hoewel toegegeven Tilburg won met straffen. Het was een fysieke wedstrijd werd geconstateerd. Doch tevreden konden wij huiswaarts. Ook de terugreis verliep vloeiend (voor allerlei uitleg vatbaar). Nu heb ik het grote voordeel dat ik op een plek dien te zitten waar ik alles kan horen…………. Weliswaar niet kan meepraten, maar dat is misschien ook wel een voordeel. Interessante discussies met name over vrouwen in het algemeen en in het bijzonder. Zeker goed dat ik niet mee kon praten, want als ik een boekje zou opendoen over mannen…………… hihi