Zaterdag 13 februari 2016, Groningen, 20.30 uur in Kardinge. Zo, en wat dan wel. GIJS Groningen 1 speelde tegen Hijs Hokij Den Haag. Nu had laatst genoemde de avond ervoor Tilburg Toekomstteam ingemaakt al of niet versterkt, in het eerste geval zeker Haagse bluf en dan letterlijk, want het is uiteraard algemeen bekend dat je Haagse bluf kunt opeten! Dus twee mogelijkheden: ze zijn nu lekker ingespeeld of ze zijn ernstig vermoeid. Mag je raden waar ik op hoop. Deze Haagse nuf is hevig vergroningst, krijg je op den duur.

Ik stapte vol vertrouwen de ijshal binnen, zocht een plaatsje en loerde naar het in schaatsen, ook altijd een feestje voor mij. Zo, Hijs Hokij was niet in grote getale uitgerukt, maar wie weet waren ze geducht en geen bluf.

Stefan Vespa bewaakte het Groningse doel en het spul kon beginnen.

De eerste periode. Er werd gelijk iets wat op icing leek geproduceerd, maar een zebra riep keihard ‘noooooooooooooo’. Het is maar dat je het weet. Krijg nou de pip, de Gijsies zijn wel eens sneller, maar nu na 51 seconden en het werd 1-0, Bas Snijder was de maker. Ik had het nog niet opgeschreven of gieren, brullen van de lol, 9 seconden later: 2-0, nu door Zahir Hup. De Gijsies kansten door en via bijna en net niet helemaal kwam er 3-0 op het bord, Danny Kerstholt schoot ‘m er in. Een straf voor Hijs, ze deden toch een poging Stefan te verschalken, maar dat lukte niet. Zelf kwamen ze er ook goed mee weg. Even later werd het 4-0 door nogmaals een schot

van Danny Kerstholt. Beide partijen wisten nog een straf te oogsten , de een tripte en de ander hookte. Nog een paar heren hadden niet in de gaten dat ijs glad is, dus onderuit. Stefan raakte zijn helm nog kwijt, maar die stond snel weer op zijn bolletje. Het was pauze.

In de tweede periode had Gijs nog een piep klein beetje straf over en het spul was compleet. Een kluwen voor het Haagse doel leverde niets op. Ik kreeg even de indruk dat Den Haag wakker werd, heel even maar hoor. Toen scoorde Danny Kerstholt 5-0. Nauwelijks bijgekomen van dit goede nieuws of Bas Snijder verhoogde de feestvreugde met een pracht actie, 6-0. Of het niet op kon, 7-0, nu een schot van Zahir Hup. Het enige wat Hijs binnen haalde was een andere goalie en twee straffen. Kijk en dat is mooi voor PP8-0, de maker was alweer Bas Snijder. Groningen kreeg een straf, maar Hijs deed niets met PP, want de puck ging regelrecht in het handschoentje van Stefan. Het was alweer gieren van de pret, want de opperscheids ging onderuit. Even later, Hijs compleet en wel, heel sportief dus, 9-0 door Zahir Hup. Den Haag kon niet tellen, opnieuw straf, PP 10-0 door Bas Snijder. Maar ja de periode is nog niet om, weer Hijs straf en Gijs PP, dus 11-0 gemaakt door Zahir Hup. Ben je mal zonder PP kan ook, 12-0 een mooi schot van Romeo Stroosma. En zo werd het weer pauze.

Voor de broodnodige variatie haalde Hijs toch de eerste keeper maar weer terug. Zien of het helpt, dachten wij vrolijk op de tribune. Laten de Hagenaars nou beginnen met een schot op Stefan, mooi gevangen hoor. Wat kansen en na ruim 2 minuten was het tijd voor 13-0, David Bartos scoorde. Hijs deed verwoede pogingen er ook wat uit te slepen, maar mispoes. Vooruit 14-0 moet ook kunnen, de componist was Danny Kerstholt. De coach van Den Haag kreeg straf, moet je nagaan……Twee gewone Hagenaars op de strafbank, tja dan ben je mal als je daar geen gebruik van maakt vond Jasper Huizenga, 15-0. Hijs compleet, maar dat hielp ook niet, 16-0 door Bas Snijder. Straf voor Groningen, geen probleem, 17-0 gewoon SH van David Bartos. Daarna even lopende band werk, 18-0 Danny Kerstholt, 19-0 David Bartos en 20-0 weer van Danny. Groningen straf liep goed af. Toen nog eens twee Gijsies op de strafbank, als dat maar goed gaat. Jawel hoor met drie kun je ook scoren immers, 21-0 van Danny Kerstholt in zijn uppie. En daarmee was het einde daar.

Ja, wat moet je daar nou van zeggen. Je zou zeggen dat er niets aan was om te kijken. Nou dan staan jullie nog raar te kijken, want dat viel best mee. In de eerste plaats omdat Gijs best leuke acties liet zien, en in de tweede plaats omdat wij steeds meer de slappe lach kregen. Het wel sneu vonden voor het Haagje hoor, dat wel, maar het was net een slapstick.

Kortom deze Haagse Bluf was niet te eten voor de Hagenaars.

Assits: Romeo Stroosma (6x); Danny Kerstholt (6x); David Bartos (3x); Mike Groenhof (3x); Bas Snijder (4x); Jasper Huizenga (4x); Tim Bartels (4x); Fenno Mulder (1x); Guy Kunst (2x); Zahir Hup (2x);