Zondag 7 februari 2016 speelde GIJS Groningen 1 tegen Amstel Tijgers Toekomstteam uit Mokum, Amsterdam bedoel ik. En om voor de zoveelste keer een open deur in te trappen, waar blijft de tijd. Wij hollen alweer naar het einde, van de competitie uiteraard. Enfin, daar wil ik liever nog niet aan denken. Dus met beide pootjes op de grond kwam ik Kardinge binnen en zette mij op de tribune nadat ik mij eerst moed in gerookt had met een paar andere zondaren.

Kritisch toegekeken of er wel goed gedweild werd, nou dat leek prima. Een supporter dweilde de bank vanwege een mogelijk ongelukje en dan zeg je natuurlijk prompt ‘u ‘ tegen zo iemand (tussen twee haakjes, daar is hij ook zeer op gesteld!). Ik noem geen namen……….

Stefan Vespa verdedigde het Groningse doel.

De face off in de eerste periode werd nota bene gewonnen door de Tijgers, maar het duurde maar heel even of de Gijsies corrigeerden dat. Toch weer een retourtje, zijn die Tijgers nou mal vroeg ik me af. Maar er volgde al snel een mooi schot op het goede doel, jammer dat ie gevangen werd. Stefan kon ook even aan de slag. Het duurde potverdriedubbeltjes wel 5.42 minuten alvorens Zahir Hup het goede doel vond, 1-0. En bijna weer goed en nog eens en weer. Toen straf voor een Tijger en PP daar konden ze wat mee! Romeo Stroosma scoorde 2-0. Precies 19 seconden later, 3-0 en dat was Tim Bartels zijn verdienste. Nog een aantal kansen, wat gekrioel om de puck en Tim maakte er 4-0 van. Maar toen kregen de Gijsies straf. Stefan ontvluchtte snel zijn doel, daar heb ik altijd wat moeite mee, het ziet er dan zo leeg uit. Nu was ie gelukkig snel weer in zijn hok. Amsterdam kreeg ook straf, dus 4 tegen 4, lekker rustig op de baan. Oh en het was raak, David Bartos mikte 5-0 in het goede doel. Alles raakte compleet. De periode eindigde met een straf voor een Tijger.

Dus kon de tweede periode beginnen met een restje PP, maar daar deden ze niets mee. Wel kansen en een Gijsie probeerde om het hoekje te scoren, hetgeen mislukte. Toen zag Dante Latumakulita zijn kans schoon, 6-0. Onmiddellijk redde Amsterdam de eer, 6-1. Wat straffen voor stoute Tijgers hielp niets, zij raakten schadevrij compleet. Stefan moest weer even paraat zijn en dat was ie ook. Weer straf voor de tegenpartij en bovendien wisselden zij van goalie. Je weet maar nooit of dat zoden aan de dijk zet. Nee hoor, want Zahir Hup maakte er PP7-1 van. Dus de Tijgers hierdoor compleet. Geen probleem, dan kun je ook wel een punt verdienen vond Danny Kerstholt, gewoon 8-1. Leuk, doe ik nog een keer, zal Danny gedacht hebben, 9-1. Amsterdam kreeg nog een keer straf en even later ook Groningen, doch er kwamen deze periode geen punten meer bij.

Op naar de derde periode met nog een restje straf voor GIJS. Amsterdam schoot op de lat en Stefan mocht ook nog eens redden. GIJS compleet en nog een redding van onze goalie. Maar toen oelala: Bas Snijder zette 10-1 op zijn naam. De Tijgers kregen niet veel tijd om bij te komen, want Fenno Mulder vond 11-1 leuker. Nog meer kansen volgden. De puck verdween voor de zoveelste keer de wijde wereld in. Een Tijger hookte, dus straf, maar Tim Bartels wachtte tot alles compleet was voor de 12-1 in het doel mikte. De Tijger deden veel moeite om wat terug te doen, en na een paar mislukte pogingen werd het 12-2 omdat Stefan even zijn doel kwijt was. Maar daarom niet getreurd, Jasper Huizenga scoorde 13-2. Met een Amsterdamse stouterd op de strafbank deden GIJS niets. Wat kansen zonder resultaat, maar toen ging het goed, 14-2, een product van David Bartos. 19 seconden leek magisch en dus in de herhaling, want zoveel later 15-2, nu een punt van Zahir Hup.

En daarmee eindigde deze wedstrijd. Een supportster had voortdurend om tegendoelpunten gevraagd, ik snapte er niets van. Tja dat was om de spanning op te voeren. Daar zit natuurlijk wat in, maar ik ben nu eenmaal een hebberig vrouwtje als het om uitslagen van GIJS gaat. Ach, zolang de Gijsies niet de grand seigneur gaan uithangen, denk ik maar ‘binnen is binnen’.

Assists: David Bartos (5x); Jasper Huizenga (2x); Zahir Hup (6x); Renze ten Hoeve (3x); Danny Kerstholt (2x); Dion Kunst (1x); Fenno Mulder (1x); Bas Snijder (2x); Romeo Stroosma (1x); Tim Bartels (1x);