Tja, eigenlijk had ik toch mee gemoeten, want tenslotte ben ik een heks en die kunnen allicht Phantoms uit Antwerpen oftewel fantomen beter aanpakken. Dat zijn namelijk afschrikwekkende spookverschijningen. Nog even overwogen mijn bezemsteel te halen, doch helaas was deze nog niet klaar in de garage, de bezemstelengarage natuurlijk. Ik kon er wel een lenen, doch die was niet geschikt voor de lange afstand.

Dus wat deed ik dan maar? Ik had gehoopt op you tube op het masjien, zodat de fantomen en Gijsies live te volgen waren, die hoop was al de grond in geboord, want de spoken lieten zich niet zien op die manier. Hoe dan ook ik zette mijn heksenmuts op, zwaaide met mijn toverstaf en zond inspirerende golven uit naar Deurne alwaar GIJS Groningen 1 het dus moest opnemen tegen Antwerp Phantoms op zondag 15 januari 2017.

Tom Korte nu in het Groningse doel. En hoe weet ik dat? Gisteravond tot 7.37 minuten kon ik de sheet direct volgen, daarna hond in de pot. Laat die avond kon ik toch de hele sheet uitprinten. Nou ja dat was baaaaaaaaaaaalen toen ik het las.

De eerste periode was kort maar krachtig. Tot 7.37 minuten kon ik de sheet nog volgen, daarna was het afgelopen met de pret. Maar in die periode wisten de Phantoms nog net te scoren, 1-0. Er waren nog twee straffen voor de Groningers en daarmee moesten ze het doen, want er volgde geen weerwoord van GIJS.

In de tweede periode liep het wel even anders. Die spoken begonnen gelijk hoog van de toren te blazen, 2-0 en 3-0. Een straf voor GIJS bracht hen nog meer voordeel, PP 4-0. De koek was nog niet op en het werd 5-0. Danny Kerstholt vond het terecht meer dan genoeg en met assist van Zahir Hup werd het 5-1. Ga zo verder leek mij een optie, en zo dachten de spoken er ook over, dus 6-1. Gatsie, de tranen sprongen mij in de oogjes. Gelukkig wist Zahir Hup er nog 6-2 van te maken, met behulp van Danny Kerstholt. Het werd zonder verdere slag of stoot weer pauze.

Over slag of stoot gesproken, van de sheet begrijp ik dat er na ruim een minuut in de derde periode een algehele vechtpartij moet zijn uitgebroken. Vijf stuks, twee Gijsies en drie spoken mochten vanwege roughing straf uitzitten. Er gebeurde in die strafperiode niets bijzonders. Even later mocht weer een Phantom twee minuten rusten om 45.27 minuten. Om 46.23, dus nog geen minuut later scoorde Zahir Hup 6-3, assist Wesley Timmermans en Danny Kerstholt. Nu ben ik een dom blondje dat stel ik voorop, maar het lijkt mij een PP doelpunt, echter dat staat niet op de sheet. Maar daarom niet getreurd en fluks het hemdje opgebeurd dachten de Belgen en zetten in op een doelpunt, 7-3. Het werd nota bene ook nog 8-3. Een vette straf voor een GIJSje, 2 + 25 minuten, ga d’r maar aan staan. Ook een spook kreeg nog straf, maar er gebeurde verder niets meer aan de stand.

Tja, ik denk dat ik ontslag neem als heks, want mijn instraling heeft geen effect gehad en waarvoor ben je anders heks. Ik ben er van overtuigd dat Tom heeft gedaan wat hij kon om de tegenslag te beperken.Uiteraard hoop ik dat de Gijsies met aanhang een goede terugreis hebben gehad ondanks mogelijke gladheid. En ik ben toch optimistisch ten aanzien van een leuk resultaat komende zondag tegen ’s-Hertogenbosch, maar vooralsnog ben ik diep teleurgesteld.