Zaterdag 11 maart 2017 was me het dagje wel. Eerst in de auto geklommen om het mooiste meisje van de hele wereld weer te zien, goed geraden mijn piepkleine kleindochter. En toen naar Kardinge om de beste dames van Nederland aan het werk te zien. De Racoons namen het op tegen de Ice Angels Regio Zuid, kort maar krachtig noem ik hen verder Angels. Of het Angles zouden zijn kun je verderop lezen. In ieder geval waren zij in aandoenlijk roze gehuld, maar je weet bij vrouwen nooit precies wat dat verhuld immers. Er waren nogal wat kleine dametjes bij en ook de keeperin of keeperes was een pukkie.

Er was aardig wat publiek voor deze voorstelling, doch alles is relatief, ik had de zaal graag vol gezien, maar ik ben een hebberig typje vooral als het op doelpunten aan komt trouwens. Maaike Stuiver mocht voorkomen dat de gasten te hebberig zouden worden.

Laten we beginnen bij de eerste periode. Nota bene gingen die roze dames er gelijk met de puck vandoor. Heel even maar, want er doemde een kans voor de Racoons. Meer werd het niet en retour met de handel en weerom enzoverder. Die kleintjes weerden zich behoorlijk en belaagden gewoon het Groningse doel. Maar Maaike stak er een stokje voor. Een kukelpartij haha. De roze keepster ging uit haar doel, met als doel neem ik aan een speelster meer op het ijs? Hoe dan ook ze ging gauw weer terug naar haar plek. Een straf voor de Racoons en Maaike kreeg het druk met redden. De roze keepster stond er ook niet voor niets. Weer op volle sterkte en de Angels kregen straf, maar ook toen wilde de puck niet in het goede doel en raakten ze schadevrij compleet, oh nee, op volle sterkte…… Het kreng wilde er niet in, de puck bedoel ik hoor. Maar eindelijk wist Bianca Schipper de Angel in het doel te verschalken, 1-0, geassisteerd door nr. 11?? Even later een redding voor de Racoons en de periode werd afgesloten met een 2-0, gescoord door José Luikens, assist Maree Dijkema en Marsha de Wilde.

Een korte pauze, die ik toch maar even benutte voor een frisse neus. Zodoende kwam ik drie minuten te laat binnen voor de tweede periode, doch er was niets gebeurd. Een schot op het Racoons doel gevangen, een schot op het goede doel mis. En zo ging het door van links naar recht en vise versa. Het doel werd overgenomen door Soewana de Wilde en ze kon gelijk gaan redden. Richting goed doel een duikelpartij maar er werd wel gered. Nog eens en mis en weer een paar reddingen. Straf voor een stoute Racoon. Maar ook nu werd door Soewana gered. Kortom de Angels kregen geen voet aan de grond, laat staan een puck in het doel. Het bleef bij 2-0.

Lange pauze en de derde periode kon beginnen. De roze nr. 26 was bliksems snel en zeer piep had ik mij laten vertellen. Enfin het ritueel ging door, kansen gevangen of mis. Tot het raak was, Maree Dijkema scoorde 3-0, Sophie Smid was de assistent. Maar toen wisten de Angels een punt binnen te halen 3-1. Een mooie kans voor de Racoons noppes. Een Angel op de strafbank bood een mooie kans en even meende ik dat ie zat, maar dat bleek niet het geval. Zo ging het een tijdje door met aanvallen op beide doelen, missers, reddingen aan beide zijden. En ja hoor toen ging het goed, José Luikens wist 4-1 op het bord te zetten, assist ? en Marsha de Wilde. Jakkes de verkeerde kant en 4-2. Nog wat enge momenten, maar het liep met een sisser af. Ook het roze Angeltje in het vijandelijke doel stond haar mannetje. Toch kon zij niet voorkomen dat Maree Dijkema er 5-2 van maakte, geholpen door de dames José Luikens en Loraine Meiring. Nog wat kansen voor beide kanten en het was klaar.

Luid gejuich natuurlijk, want al waren de Racoons al de gedoodverfde kampioenen, dit was een fraaie bevestiging. Excuses als ik ergens iemand bij de vermelding van doelpunten te kort heb gedaan of abusievelijk heb vermeld of weet ik veel. Want dat was het probleem, ik wist niet veel en het was niet altijd goed te verstaan door mogelijk gejuich of zo. Enige assistentie om mij heen hielp aardig, maar niet alles kwam helemaal uit de verf.

Een vertegenwoordigster van de NIJB reikte medailles en beker uit en het feest kon beginnen. Hierover kan ik niet uitweiden, want ik moest nodig naar de volgende wedstrijd! Maar ik wil beslist nog even er de nadruk leggen, de Racoons waren de allerbesten!!!