Tja, of het nog niet genoeg was. Na de dames stortte ik mij (figuurlijk hoor) op de heren. In dit geval GIJS 4 met het fraaie voornemen de Dutch Dukes uit Den Bosch te verslaan, eveneens op zaterdag 11 maart 2017 en wederom in ons eigen Kardinge. Dat scheelt, ik was al ter plaatse en na een frisse neus kon ik er weer fris tegenaan. Nu die kerels nog uiteraard, want daar ging het om. Een fors team dus mankracht genoeg zou je zeggen. We zouden het zien.

In het Groningse doel stond Gerard Waalboer te verdedigen.

De eerste periode was nauwelijks begonnen of men begon met icing en de goede kant. Doch dat schoot niet op. De Dukes belaagden onze goalie lelijk, doch bereikten niets. Een mooie kans liep op niets uit. Een wat slordige pass en dat kostte opnieuw een fraaie kans. Alweer zag ik een vermeend doelpunt, het bleek wensdenken. Na wat gedoe wist Joël Altepost het eerste doelpunt voor GIJS te scoren, 1-0, geassisteerd door Gerard Muus. Wat rollebollen. Wat schoten aan beide zijden en een leuke grap, een Duke schoot de puck over de boarding en precies in handen van onze tweede goalie. Dat was effe gieren van de lach, zo had die jongen ook wat te doen. Het bleef bij kansen en reddingen. Een Gijsie ging er bij liggen. Er was een abonnement op icing en offside. Een Duke kreeg straf, maar ook dat zette geen zoden aan de dijk, hun keeper was te goed.

Uiteraard kwam ik weer een paar minuten te laat, daar maak ik een gewoonte van want het wil nog wel eens dat de eigen spelers van de gelegenheid gebruik maken en scoren. Ja en dat lukte weer. Het bleek dat Henk Keijzer in zijn uppie er 2-0 van had gemaakt. Goed zo jongen, ga zo door was mijn wens. Wat kansen, wat omgekeerd. Een GIJS werd omgegooid en dat was straf voor een Duke, het schot op het goede doel werd gehouden. Een andere GIJS viel, zijn dubbele rietberger mislukte merkte mijn buuv op. Nog een Duke straf, maar ook dat hielp niet. Even later ook een Gijsie straf voor diving, ik dacht dat je dat alleen in een zwembad deed. Hoe dan ook het werd PP 2-1, wel compleet natuurlijk. Weer een Duke op de strafbank, wat geknoei, verder niets. Kansen, reddingen. Oh en we werden op de tribune in de gaten gehouden door een jonge man, maar ik noem geen namen. Hij wilde trouwens ook al met gember gaan werken. Enfin, straf GIJS, maar ook SH 3-1 door Joël Altepost helemaal alleen. Zou dat van de denkbeeldige gember komen???? Nog een fors schot precies op de scheids haha en er werd nog wat geknuffeld, ook op het ijs hoor.

Dan de derde periode. De goede kant op en een straf voor een interferende Duke. Ze raakten schadevrij compleet en het ging de verkeerde kant op, juist 3-2. Er werd ook flink gered, dat wel. Onenigheid en een kopstoot, kortom een Duke mocht douchen + 5 minuten en een Gijsie 2 minuten. Een aanvaring, een leuke kans doch zoals buuv terecht opmerkte, er had gewipt moeten worden. De verkeerde kant liep goed af. Weer een fraaie kans, maar nu te hoog gewipt. En zo schaatsten ze naar het einde met kansen, enge momenten, vreselijke spanning, straffen, reddingen en tenslotte de verkeerde kant 3-3. Over en niet sluiten, want er volgden penalty’s.

Maar………… er moest eerst wat gedweild worden. In ieder geval het baantje waar de schieters moesten schieten. Maar geduld is een schone zaak en de schoten werden genomen. Om een lang verhaal kort te houden, de eerste drie pogingen wederzijds liepen op niets uit. De vierde poging van beide kanten raak en dan weet je nog niks. Vijf en zes weer geen resultaat. Zeven raak voor de Dukes en mis voor GIJS en daarmee was de strijd beslist. De Dukes konden met de overwinning naar huis en ik snikte hete tranen, want ik kan niet tegen het verlies van Gijsies. En hier zat echt het venijn in de staart!