Had ik me daar toch een mooie zondag! En dan heb ik het over zondag 3 februari 2019. Punt één er was een wedstrijd in Kardinge, namelijk GIJS Groningen 5 tegen Dordrecht Lions 3 en het sprak vanzelf dat ik daar met mijn eigenwijze neus bij zou zitten. Tijdig van huis en zoals te doen gebruikelijk even nog een babbeltje vooraf met wat gezellige lieden. En daar zat het hem nou juist in, dus punt : een van die heren deed mij een alleraardigst compliment waar ik nog jaren op kan teren……….. let op! We spraken o.a. over leeftijden en hoe werd ik genoemd…………. Jawel, echt waar ‘een jonge hinde’. Nou je begrijpt die kerel kan niet meer stuk. Enfin, niet omdat het dringend zou zijn, maar toch maar op tijd naar de tribune en een plekje veroverd. Nou ja, wat overdreven, maar jullie kennen me zo langzamerhand. Ach en een babbeltje onder de wedstrijd zelf is nooit weg. Wat wel als resultaat had dat ik af en toe mijn kluts kwijt was, maar ik werd snel bijgepraat.

Nick Engelaar verdedigde het Groningse doel, dus maak je borst maar nat!

De eerste periode begon afwisselend met het goede doel belagen en de noodzaak van Nick om te redden, wat hij ook deed. Tjonge kreeg GIJS al snel straf en oei, de gasten zaten te veel aan de verkeerde kant. Het liep goed af, Nick was ze te slim af. Schadevrij compleet. Een schot op het goede doel werd gehouden. Wat straf voor een Lion en de kansen liepen mis. Wat heen en weer en opnieuw straf Lions en dat leverde resultaat op. Patrick Blaauw scoorde PP1-0, assist Vincent Orfgen. Een redding van Nick en helaas lukte het Dordt om 1-1 te maken. Erger nog de periode werd besloten met 1-2. Drie minuten pauze.

Daarom niet getreurd, de wedstrijd begon pas aan de tweede periode en al snel kwam er een mooie kans, benut door Berd van der Veen 2-2, assist Ralph Heeringa. Straf Lion bracht niets. Een Gijsie knalde met overtuiging tegen de boarding, liep goed af. Kansen, rollebollen, want ijs is glad. Toch wist Dordrecht er 2-3 van te maken.  Oh en een straf voor GIJS, afwisselend ook voor de Lions. Kleurenblindheid sloeg soms toe, wij mopperen op de tribune natuurlijk….. Nota bene scoren die donderstenen, sorry ik bedoel Lions, 2-4 vlak voor de grote pauze.

Niet wanhopen dacht ik, de derde periode moet nog komen en die kwam natuurlijk. Nog een restje straf voor GIJS en ook voor Dordrecht trouwens.  Nick redde, schoten op het goede doel troffen geen doel. Weer straf voor GIJS, geen schade. De fluitist floot wat af. Opnieuw bleek ijs glad, lekker rollebollen. Een Gijsie kreeg een pijnlijk koppie. Straf Lion, maar ook voor het pijnlijke koppie vanwege weet ik veel. Zo en toen was het raak, 3-4 door Antons Prokopenko, assist Richard Krebs. En een fractie later 4-4 nu een doelpunt van Jerry Miller, assist Patrick Blaauw. Nick was ook niet werkeloos en redde hier en daar. Naar mate het einde naderde werd GIJS actiever en Weijer van der Putten maakte er 5-4 van met hulp van Ralph Heeringa. En om de avond helemaal goed te maken, 6-4 SH door Peter Visser.

GIJS 5 kwam met de overwinning thuis, ze moesten het vooral van de laatste periode hebben. Maar wat hindert dat nou, als het maar komt immers.