Vooruit kijken is in het algemeen een goede zaak, want dan ben je voorbereid op weet ik wat. Echter in mijn geval klopt dat niet altijd. Want ik realiseerde mij dat wij naar het einde snellen. Nou ja, het einde van het ijshockeyseizoen hoor, ik ben nog niet van plan op te stappen.  Echt waar, hierna nog maar twee wedstrijden, eentje thuis en eentje uit. Oh en wat ik bijna vergeet, er zullen nog wel play offs volgen, dus dat valt dan weer mee. Op zaterdag jl. zat ik mij dus al mateloos te verheugen op de wedstrijd van zondag 10 februari 2019 van GIJS Groningen tegen Eindhoven Kemphanen in Kardinge en dat bewoog mij om nu weer wat op papier te zetten, figuurlijk dan, want ik ben best een beetje met mijn tijd meegegaan vandaar dat ik dan achter het ´masjien´ zit. De een na laatste thuiswedstrijd hebben wij inmiddels dus achter de rotte kiezen. Ik hield tevoren mijn hart vast (een hele toer trouwens), vanwege het feit dat GIJS Groningen met een paar straffen aan de broek enkele spelers moest missen. Anderzijds, de wintersportklanten zijn weer terug en die zijn natuurlijk vreselijk uitgerust op tweeërlei wijze! Ach en zo heft het ene het andere mogelijk op en moeten we vooral positief blijven denken.  Aangezien Kardinge 25 jaar bestaat en dat zaterdag jl. had gevierd, konden wij nog wat nagenieten van de versiering.

In het Groningse doel vonden wij Tom Korte.

De eerste periode was begonnen en de icings vlogen om de oren. Een schot op het doel van GIJS, eerst mis en toen raak, echt waar 0-1 en dat na ruim één minuut. Gelukkig deed Romeo Stroosma er al snel wat aan, 1-1, geassisteerd door Tim Bartels. Nog een schot werd gehouden en de daarop volgende was raak, 2-1 door David Bartos, assist Danny Kerstholt. Dat klonk al beter, maar het werd nog beter! Dylan Foks maakte er 3-1 van, assist Patrick Kiezebrink en Danny Kerstholt. Ondergetekende was er al op attent gemaakt dat nr. 93 der Kemphanen gevaarlijk was en dat bleek, hij maakte er 3-2 van. Toen ging het straffen regenen vooral voor de Kemphanen. PP wat doe je er mee. Nou aanvankelijk niets. Onenigheid en overleg resulteerde in een heleboel straffen. Dat was leuk voor Fenno  Mulder want +2 is de moeite waard om 4-2 te scoren, assist Chris van der Vossen en David Bartos. Overigens had Tom ook wel wat te redden in deze periode. Weer overleg bleek nodig. Enfin, leuk resultaat voor de eerste pauze.

Tom mocht gelijk wat redden in de tweede periode en dat deed ie ook een paar maal. Een schot goede doel was te hoog gegrepen, letterlijk. Helaas straffen voor GIJS en daar maakten de Kemphanen lelijk gebruik van, 4-3.  Met kansen en reddingen liep het verder. Een fraaie pirouette voor de broodnodige sier, wat rollebollen en rennen naar de tweede pauze.

Oei wat een spanning. De derde periode startte met een fraaie kans en daarop een redding van Tom. En straf GIJS en Tom redde weer en nog eens. Tja en toen ging het mis, 4-4 en toen kon het nog alle kanten op. Weer kansen, wat mazzel. GIJS was de klos met straffen en Tom had het maar druk. Buuv, lieden achter ons en ondergetekende waren het lang niet altijd met de straffen voor GIJS eens, maar wat doe je er aan. Een Gijsie mocht zelfs gaan douchen, nou vraag ik je toch……… En weer benutten de Kemphanen de kans, 4-5. Weer overleg en wij vonden ‘niet zeuren’ op zijn plaats. En daar moesten we het mee doen.

Een zeer teleurstellende wedstrijd. Weliswaar blijft GIJS op de eerste plaats staan, maar dit had zo niet hoeven aflopen, meenden velen met mij. Helaas zullen er volgend weekend in het Haagje nog geen ‘gestraften’ bij zijn, maar daarom niet getreurd en fluks het hemdje opgebeurd, zeiden wij vroeger. Doch dat moeten ze maar niet doen op het ijs. Nee heren, laat je (figuurlijke) tanden zien potverdriedubbeltjes!