Toe maar, laten we maar weer eens een eindje rijden. Nou ja niet zelf, meer ´laat je rijden´ en dat niet eens omdat ik wat op had. Ik spreek nu van zaterdag 2 februari 2019, want GIJS Groningen mocht naar Den Bosch toe om het op te nemen tegen de Red Eagles aldaar. Zoete lieve Gerretje mocht niet mee.

Ik repte mij naar de achterkant van Kardinge, alwaar ´onze´ bus zich normaal gesproken vervoegd teneinde spelers, begeleiding en mij in te laden.

Tja, vertrek 15.00 uur was de ultieme bedoeling. En waar bleef die bus nou??? Een telefoontje bood uitkomst. Het was ongeveer half vier toen ie naar de achterkant kwam, want hij had aan de voorkant gestaan. Wist de chauffeur veel, het was niet onze Harm vandaar. Ondergetekende behoort wel niet bij de begeleiding noch bij de spelers, doch is penster. Daartoe heb ik zeker drie pennen bij me, je kunt nooit weten. Aangezien de spelers enz. tijdig aanwezig dienen te zijn, was ik ook een vroegertje, hihi, zou je niet zeggen…. Hoewel eigenlijk wel, want ik ben zelfs van vooroorlogse kwaliteit!!! Genoeg gezwamd, nu weer effe naar de reis. Een voorspoedige reis, nu met Johan achter het roer. In blijde verwachting van de wedstrijd nog ‘effe’ de kantine in.

Er was niet veel publiek. De sheet geeft aan 65, doch volgens mij was het niet meer dan anderhalve man en een paardenkop. Oh ja en wat supporters van GIJS natuurlijk, zoals o.a. de trommelbediende en een vlaggenjongen.

In ons Groningse doel vonden wij nu Bo Ossewaarde.

Toe maar, het eerste fluitje klonk al in de eerste periode na 10 seconden. Dat was om er in te komen zou later blijken. Tim Bartels was er al helemaal in en scoorde na 1.12 minuutjes al 1-0, assist Bas Snijder en Joop Uchtman. Dat inspireerde Bauke Renze ten Hoeve zodanig dat hij ruim een minuut later 2-0 liet zien in zijn uppie. Toch had Bo ook wel wat te doen, zoals eenmaal door het oog van de naald, maar schade werd niet aangebracht. Wat knokken en straffen voor de Eagles. Joop Uchtman wachtte heel sportief tot ze weer compleet waren en maakte er toen 0-3 van, assist Tim Bartels en David Bartos. Bo mocht weer wat redden. Straf voor GIJS en Eagles. De laatsten even later nog eentje en bovendien konden ze niet tellen, overigens dat komt meer voor. Wel nog wat kansen voor Groningen, maar geen punten erbij. Kortom het werd pauze met een mooie voorsprong voor GIJS.

De tweede periode startte met een mooie kans, mis. Bo kon wat redden en de handel keerde weer om, haha Joop Uchtman maakte er 0-4 van met hulp van Jasper Huizenga. Toen regende het straffen voor de Eagles. De periode was al over de helft en er zaten twee Eagles met straf. Oeps, daar maakte David Bartos gebruik van, dus 0-5 (+2), assist Tim Bartels en Bas Snijder. Straf GIJS. Joepie, Romeo Stroosma wist SH te scoren 0-6. Nog wat straf over en weer en Rodney Kuiper besloot deze periode 0-7, assist Bas Snijder.

Een goed begin is het halve werk, dus gelijk in de derde periode een schot op het goede doel, mis en even later gehouden en idem, bijna goed, weer een kans en ga zo maar door. Wel even de verkeerde kant, een puck die ging hemelen. Oei en straf GIJS. Ben je mal, wat maakt dat nou uit vond David Bartos samen met Rodney Kuiper, dus SH 0-8. Rodney wilde zelf ook scoren, dus 0-9 samen met Patrick Kiezebrink en Bas Snijder. Nog een schot op het goede doel, gehouden. Maar toen barstten de straffen los, knokken, lang overleg der scheidsen, gedoe, om kort te gaan, de laatste tien minuten bestonden slechts uit fluiten, straffen aan weerszijden. Buuv en ondergetekende snapten er soms niet veel meer van. Bo redde nog wat en zo holden (figuurlijk hoor) we naar het einde.

Allemachtig, de fluit van de scheids zal wel erg versleten zijn, de arme man. Zo en toen terug naar het hoge noorden. Want hoewel het natuurlijk een leuke overwinning betekende, was het zeker geen leuke wedstrijd. Nee, lieve lezers en lezeressen, mooi was anders.