Dat klinkt natuurlijk wat wonderlijk als titel voor een ijshockeywedstrijd, maar hopelijk wordt het in de loop van dit verhaal duidelijk.

Het speelde zich af op zaterdag 6 oktober 2018 nota bene in de ijshal van Utrecht alwaar GIJS Groningen 1 het op diende te nemen tegen de Amsterdam Tigers, ja hoe raad ik het, uit Amsterdam. Het bleek dat de Amsterdamse ijsbaan bezet was voor hogere aspiraties. Nou ja, ijs is ijs, dus opgewekt en monter op naar Utrecht. Verzamelen bij Kardinge, aan de achterkant voor het gemak, en daar kwam de bus. Wie zat er achter het stuur? Juist onze ‘stam’chauffeur Harm! En daar ging het om twee uur des middags richting Utrecht. Verwachtten wij natuurlijk dat we via de polder zouden rijden, hetgeen meestal het soepelst verloop, maar neen driewerf neen, wij dienden nog wat in te laden in Assen en in Staphorst teneinde voltallig te geraken. Zo gezegd zo gedaan en met een wegomlegging kwamen we om half vijf te Utrecht, het was een zonnige tocht. Nog anderhalf uur stuk te slaan dus. Dat viel dit keer reuze mee, omdat ik dat niet alleen hoefde te doen. Immers gezelligheid kent geen tijd, er waren meer Groningse supporters. Kwam er een mededeling dat de wedstrijd eerder zou beginnen, wij als de bliksem op de tribune geklommen, begon het later hihi!

Nu had ik vreselijk gehoopt dat de sheet reeds op internet zou staan, doch helaas…. helaas………. De omroeper was niet zo best te verstaan en dat lag niet eens aan mij. Bij voorbaat excuses als ik iemand van het team te kort doe wat punt of assist betreft. Jullie deden het allemaal ‘very well’.

Dan maar naar de eerste periode en GIJS mikte al na twee seconden op het goede doel, helaas gehouden door de Amsterdam Tigers keepmans. Al heel snel volgde een straf voor GIJS waarvan wij niets snapten, maar ja de scheids heeft altijd gelijk. Het ging goed, doch helaas weer straf voor ons, nou ja het team dus. Schadevrij compleet en weer straf. Een schot op goede doel trof geen doel. Tom redde en opnieuw kansen. En eindelijk 0-1 gescoord door Bas Snijder en verder weet ik niet en men kon mij ook niet voorlichten. Meer kansen volgden en ook Tom had werk aan de winkel. Een straf voor een Tijger leverde niets op en zo gingen wij al snel de pauze in.

Op naar de tweede periode en die begon met een redding van Tom. Een gevallen Gijsie ging het ijs af richting kleedkamer, hij kwam later gepleisterd terug. Helaas werd het 1-1, maar daarna wist Tom weer flink te redden. Straf Tigers hielp geen barst, straf GIJS richtte ook geen schade aan. En toen en toen wist Bas Snijder er 1-2 van te maken. Hij zou geassisteerd zijn door Tim Bartels en David Bartos werd mij ingefluisterd. Weer straf GIJS, maar Tom redde wat er te redden viel. Compleet en weer straf, maar zo als ik zo vaak roep, SH moet ook kunnen en dat kon 1-3 door Bas Snijder enz. Ik merkte op dat ik nog meer punten wilde en er werd braaf geluisterd, het werd 1-4 door Joop Uchtman, met hulp van Danny Kerstholt en Bauke ten Hoeve? Tom nog wat in actie. Nog wat kansen en ja hoor 1-5 van Danny Kerstholt, assist Bauke (had ik weer van horen zeggen hoor).

In de derde periode werden aanvallen op het goede doel gedaan, maar mispoes. Bijna maar nog niet helemaal, retour liep goed af, bijna en bijna en toen raak, 1-6, maar wie gescoord heeft???? Al sla je me dood. Nog meer kansen en weer kat in het bakkie, 1-7 nu zou Chris van der Vossen de maker zijn geholpen door Bauke ten Hoeve en Danny Kerstholt. Oei het werd 2-7, nou ja gun de Tigers ook wat. Maar straf voor Amsterdam leverde wel wat op, PP 2-8, David Bartos zou de schieter zijn. Meer kansen, een Tiger ging plat, straf GIJS, weer kans en weer retour en weer mis. Wat rollebollen. Straf Tigers hielp niet, Tom redde nog wat. Tenslotte wist Rodney Kuiper 2-9 te scoren, nog wat reddingen van Tom en de eindfluit.

Dat is weer binnen dus. De fluitist had mogelijk een conservatoriumopleiding achter de rug, want fluiten kon ie als de beste.

En wij konden naar huis, op naar de bus. De bustocht retour Groningen verliep voorspoedig. Er werd druk nagebabbeld over van alles uit de oude doos en de nieuwe doos en weet ik veel wat voor dozen nog meer. Maar hoe dan ook weer een overwinning en dat betekent voor mij altijd zonneschijn!