En dan was het zo maar weer zaterdagavond d.d. 26 november 2016 en zat ik te zitten op het hout in Kardinge teneinde de verrichtingen van GIJS Groningen 1 gade te slaan. Zij moesten het opnemen tegen Silverdome Panters uit Zoetermeer. Maak je borst maar nat! Ik niet natuurlijk, ik zal daar gek zijn, maar onze jongens wel. Nu heb ik van een cursus geleerd dat gedachten kracht hebben. Had ik dat nu maar eerder bedacht. Maar nu was het dan zo ver. Ik zou de hele wedstrijd louter aan doelpunten denken en dan wel in het goede doel. Dat was mijn vaste voornemen en jullie kunnen weten of het mij gelukt is. Oh en nog een nieuwtje! Ik zit tegenwoordig goed gejast erbij. De Supportersvereniging heeft mij verrast met een passend jack. Eindelijk hoor ik er helemaal bij, leuk hè. Dus als je me tegenkomt, ik ben geen speler maar…… juist!

De tribune zat propvol en zo moet het ook. Een kwartier later dan gepland kon het feest beginnen. Dit keer een vrouwelijke hoofdscheids, leuk eens een paardenstaartje over het ijs te zien bazen. Een aandoenlijk klein Gijsie (een telg uit het geslacht Hup) deed een rondje, zwaaide ons met de clubvlag toe en toen was het zo ver…………. Jeff Honebeeke stond in het Groningse doel.

De eerste periode begon met een mooie kans, oh wat zou dat leuk zijn geweest. Bij het retourtje kon Jeff redden en nog eens en weer en zo verder. Tussen door een kans trouwens. Na bijna vier minuten straf voor GIJS, de stouterd tripte. Echter schadevrij compleet en gelijk de goede kant op. Een toeschouwster merkte op dat de kostumering der Panters leek op een chiquita baan, wel voedzaam natuurlijk. Het bleef een heen en weertje met kansen en reddingen. Aha, maar de Panters konden niet tellen, dus straf voor hen en PP wat doe je er mee? Ze hadden het onthouden: 12.15 minuutjes en PP 1-0 door Danny Kerstholt, assist Wesley Timmermans. En wij geloofden onze ogen/oren niet 30 seconden later een gewone 2-0, David Bartos was de componist, bijgestaan door Fenno Mulder. Nog een straf voor Zoetermeer en weer wisten de Gijsies er raad mee, PP 3-0, gescoord door Rodney Kuiper, assist Gill Göbel en David Bartos. Nog een straf voor Groningen deed geen schade gelukkig en het was pauze.

Tjongejongejonge, wat een luxe, 3-0 voor en vol goede moed aan de tweede periode begonnen. Ik bedacht dus weer vele doelpunten, maar dat viel tegen, na bijna vier minuten werd het 3-1. Nou ja, niet treuren hield ik mij voor. Jeff stond ook flink te redden. Schot op goede doel een misser en nog eens, maar toen werd het knokken. Van beide partijen gingen er twee naar het schavot. Het bleef 5 tegen 5. Kansen, maar Jeff had de handen ook vol. Nota bene kreeg GIJS weer straf, twee zelfs tegelijk en dat deed de kansen voor de Panter tot grote hoogte stijgen, 3-2. Wij gilden met overgave neeeeeeeeeeeee. Wel weer 4 Gijsies op het gladde ijs, maar dat bleef PP voor de tegenstander en 18 seconden later 3-3. Daar gaat je voorsprong! Opnieuw een opstootje, beiden straf, reddingen van Jeff, een kans maar te hoog gewipt. De periode werd toch prettig afgesloten, want Tim Bartels maakte er samen met David Bartos en Zahir Hup, 4-3 van.

Hoe dan ook, de tweede periode was eveneens in het voordeel der Groningers verlopen, nu de derde periode. Hoop doet leven. Beide partijen hadden nog een stukkie straf. Jeff kreeg het beredruk, enge momenten en het werd wat rommelig. Buuv noemde het een flipperkast. Het mondde uit op 4-4. Van het zelfde laken een pak, Jeff redden aan de lopende band, kansjes zonder zichtbaar resultaat. Tja snik snik, 4-5. En ik maar aan het goede doel denken…….. ook noppes. Sterker nog het werd 4-6.

Onze jongens, de Gijsies dus, speelden in de eerste periode de sterren van de hemel. De tweede periode, meestal de minste, viel alles mee, er bleef een voorsprong behouden. Maar helaas, helaas zakte de derde periode in. Misschien waren onze helden vermoeid, dat kan. Het resultaat veel beter was dan de eerdere wedstrijden tegen hen. Dus ga zo door heren, volgende week tegen de Mokumers kat in het bakkie!? Ik reken op jullie, oh en ik denk weer aan doelpunten, ik moet het ook nog leren, gesnopen…………

Overeind blijft dat Zoetermeer het niet cadeau heeft gekregen!