eeds om 10 uur begon ons toernooi in Leeuwarden. De tegenstanders waren als vanouds wederom Leeuwarden U10 en Heerenveen U10. het is elke keer afwachten met hoeveel spelers Leeuwarden en Heerenveen komen opdagen. Leeuwarden lijkt een aardig grote groep U10 spelers te hebben maar Heerenveen heeft enkele voorgaande toernooien met een stuk of 7 spelers gespeeld maar vandaag hadden ze een grote groep waar zo maar twee volledige teams van te maken was.

Wellicht speelde het een rol dat hun U12 geen wedstrijd had dit weekeinde? Dit was aan het resultaat te merken want waar we normaliter meer tegenstand van Leeuwarden hebben dan van Heerenveen speelden we 0-5 tegen Heerenveen en 4-4 tegen Leeuwarden (beiden over twee keer een kwartier). Helemaal niet slecht gezien het feit dat wij geen enkele wissel hadden dus onze spelers werden gaandeweg het toernooi toch wel een beetje moe. Maar een lekkere rustige morgen voor de coaches aangezien er niets te wisselen viel (elk nadeel heeft zijn voordeel immers). Illias heeft het lekker druk gehad en uitstekend gekeept (die kan over een paar jaar zo met het eerste mee) en het was zeer aandoenlijk om te zien hoe onze eerste jaars (geen enkele ‘ervaren’ speler was van de partij) uitstekend partij boden tegen de Heerenveense reuzen (misschien U12 spelers of eten ze gewoon een homp friese nagelkaas elke dag, je weet het niet?).

Over twee weken gaan we weer naar Heerenveen. Hopelijk hebben we dan weer minimaal een wissel en ook een meer ervaren speler er bij. Dan gaan we weer gewoon vier keer winnen. En anders is het ook goed. Als we maar plezier hebben en dat hebben we altijd.