Mijn naam is Rienus Doedens en ik ben kinderarts op het Martini Ziekenhuis. Vanuit deze baan en nog meer vanuit mijn vorige baan als kinderarts op het UMCG, ben ik betrokken bij kinderen met kanker, en met name beentumoren.

Al 15 jaar ga ik mee als dokter/begeleider met ‘Winterkolder’, een kamp waarin we gaan skiën met ca. 30 kinderen (12-20 jr) in Flachau, Oostenrijk. De meesten hiervan zijn een been verloren aan hun kanker, maar zijn prima in staat om op 1 been te leren skiën. We waren daar naartoe met 4 artsen, 3 fysiotherapeuten en 4 verpleegkundigen en  veel andere begeleiders en ski-leraren (22 in totaal). Naast skiën, organiseren we nog veel andere activiteiten, zoals rödel-wedstrijdjes, apres-ski, naar de disco etc etc.

Het thema dit jaar was ‘Olympische Winterspelen’, en zo had ik het bestuur van GIJS gevraagd of ik een ijshockey pak kon lenen voor deze week. Het was een fantastische week, waarin skiën centraal stond, maar waar door lotgenoten-contact ook heel veel goeds uit voort komt. Alle kinderen hebben heel goed leren skiën en kunnen nu ook met familie, of vrienden bv gaan skiën.

Het gebruik van het pak was een groot succes. Ik heb er met groepen in geskied in Flachau (zie foto’s), en daarmee natuurlijk ook wat reclame gemaakt voor GIJS.

Ik wil het bestuur en met name Kees bedanken voor het kunnen lenen van het pak.

ski 03