Nee, we zijn er nog niet, we gaan gewoon door met de play offs. Nadat GIJS Groningen 1 als ongeslagen eerste is geëindigd in de eerste divisie, volgde de wedstrijd tegen nummer acht van de lijst, te weten Amstel Tijgers Amsterdam Toekomstteam en die wonnen onze Gijsies immers. Tja dus op zaterdag 17 februari 2018 op reis naar Amsterdam, want met één wedstrijd kom je er natuurlijk niet van af. Ok, ik mij hoor te concentreren op de bustocht om te beginnen en de wedstrijd als hoofdzaak. De weersverwachtingen waren prima, geen glijden over de weg enzo. Geen witte hoed op, niet uit je jasje waaien. Kortom, het begin was goed en voor de rest hadden we goede hoop. Leuk was dat we Harm weer als chauffeur hadden. En uiteraard moest er een stop gemaakt worden. Een paar jongens hadden een pracht manier van warming up bedacht! Zij voetbalden met een paar sigarettenpeuken.

Ruim op tijd in het Amsterdamse en gelukkig was ik niet de enige wachtende op de wedstrijd die zou beginnen om half zeven. Ons bereikte het bericht dat de wedstrijd al om 18.10 uur zou aanvangen. Niet verkeerd natuurlijk, als ie ook echt dan zou zijn begonnen. De spelers waren er wel, doch de scheidsrechter en aanverwante artikelen niet. Die hadden het bericht kennelijk niet gehad. Maar de jongelui waren natuurlijk wel extra warm geschaatst.

De eerste periode begon met de goede kant en zo hoort het ook vind ik. Helaas werd het schot gehouden. Naast mij werd de opmerking gelanceerd dat het licht donker was. Zo zie, alles is betrekkelijk. Ook het schot op de lat. Een Tijger kreeg straf, dus PP wat doe je er mee. Niets dus. Tom mocht wat redden, evenals de goalie der Tijgers. GIJS straf, geen schade gelukkig. Het duurde en duurde, maar het eerste doelpunt kwam er dan toch aan, 0-1 door David Bartos, assist Chris van der Vossen en Danny Kerstholt. Zo, de kop was er af. Inderdaad het werd 0-2, Danny samen met Rodney Kuiper en Chris van der Vossen. Flauw dat de Tijgers vonden ook een punt te moeten maken, 1-2. Er volgde een kans om te zoenen voor GIJS, maar daar bleef het bij, de keeper stond in de weg. Een opstootje, geen straffen ervoor. Kans, redding en weer onenigheid. Wat heen en weer. Een Tijger kreeg nog straf en Tom pleegde een pracht redding. Tijd voor pauze.

Ik fluisterde onze heren voor de tweede periode toe ‘aanpoten heren’. De Tijgers kregen er nog een straf bij en drie tegen vijf leverde PP(+2) 1-3 op voor GIJS. Gescoord door Danny Kerstholt met hulp van Fenno Mulder en Rodney Kuiper. De Tijgers probeerden nog wel wat, maar dat lukte niet. Uiteraard raakten zij compleet. Wat pogingen aan beide zijden leverde niets op, een beeld van een kans voor GIJS ook weer noppes. Haha, toch even later 1-4, een schot van Daan van Fessem, assist Rodney Kuiper en David Bartos. Zo gaat ie lekker vond ik. Tom nog wat aan de slag, ging goed. Straf GIJS. Weer wat gedoe en rollebollen. Straf voor beiden. Tja en toen konden de Tijgers PP 2-4 scoren. Alles raakte compleet en het werd van links naar rechts en vise versa. Eindelijk weer een punt voor GIJS, dus 2-5 geschoten door David Bartos, samen met Fenno Mulder. Tom wist nog een redding te plegen en wij konden weer pauzeren.

Lest best, dacht ik opgewekt bij de start van de derde periode. Oh, even wachten, ijs, ijs……… wat dat dan ook betekenen mocht. Enfin het begon toch en de Tijgers vielen gelijk Tom aan. Bijna goed, maar net niet helemaal. Veel geknal tegen de boarding. Kansen, Tom belaagd enzo verder. Tot Danny Kerstholt een echte kunstgoal scoorde, 2-6, assist Fenno Mulder en Rodney Kuiper. Een Tijger straf leverde niets op. Kansen en reddingen wisselden elkaar af. Het werd weer raak, 2-7, een doelpunt van David Bartos, assist Romeo Stroosma en Fenno Mulder. Nog een straf voor de Tijgers leverde geen punt meer op en dat was het dan.

Tja, het was een wat rommelige wedstrijd. Weliswaar werden er weer flinke luide aanwijzingen gegeven, met name door een Groningse supporter naast mij. Nou ja, de winst was weer binnen. De tweede gewonnen wedstrijd, dus drie is niet nodig. Overigens was er zeer weinig publiek, en leken er meer Groningers dan Amsterdammers. Grappig, wij hebben in ons kostelijk dorp in het hoge noorden ook amsterdammertjes, alleen moet je uitkijken dat je je nek niet over breekt………. Gelukkig is op de ijsbaan een botsing gebruikelijk en een overwinning mooi meegenomen!