Drie keer raden, hoewel dat is eigenlijk niet eens nodig. Jullie snappen allen wel waar ik zondagavond 20 oktober 2019 zat. Goedzo, in Kardinge. En waarom, alweer zo’n malle vraag. Om ijshockey te zien natuurlijk, grapjassen. Gek hè, ik krijg er maar niet genoeg van. Nou ja, als het mijn enige slechte eigenschap is, en je kunt het niet eens slecht noemen eigenlijk, dan mag ik niet mopperen. Nou ik heb er nog wel een paar kleintjes, maar daar laat ik mij niet onvoorzichtig over uit.

Genoeg geouwehoerd en nu naar de wedstrijd. GIJS Groningen 4 nam het dus thuis op tegen Amsterdam Tigers Mustangs. Voor het gemak noem ik ze verder Mustangs. Ondergetekende had dit keer een zeer bijzonder plaatsje. Ik mocht het deurtje open doen voor de stoute Mustangs. Ja echt waar, gezeten naast de speaker/scorer. Met een stouterd bleek ik al een mooie band te hebben opgebouwd. Toen hij voor de tweede keer mocht zitten vroeg hij of ik hem erg gemist had. Natuurlijk heb ik ja gezegd, want anders was de teleurstelling te groot geweest. Overigens vind ik dat niet op de sheet terug. Oei zou hij clandestien naast mij zijn komen zitten???? Wel vleiend natuurlijk.

Ok, als goalie stond in het Groningse doel Gerard Waalboer.

Een goed begin het is halve werk zegt men en dat bracht GIJS in praktijk. Het eerste schot werd weliswaar gehouden. Er waren nog een paar leuke kansen nodig en toen werd het toch binnen drie minuten 1-0, gescoord door Corrie Muus met assist van Henk Keijzer en Gerard Muus. Er waren daarna wel een paar reddingen nodig, maar Gerard stond niet voor niets in het Groningse doel. Nu is driemaal scheepsrecht pleegt men te zeggen, dus ging Henk Keijzer door met 2-0, geholpen door Gerard Muus, waarop Gerard Muus er 3-0 van maakte met assist van Corrie Muus. Er werd nog wat gered door onze keeper. Er volgden nog wat straffen, meer voor GIJS dan voor de Mustangs, doch geen schade. Op naar drie minuten pauze.

In de tweede periode schoten de Mustangs los. De aanval op het GIJS doel                   was mis. Maar wel een redding en nog even later toch raak, 3-1. Dit werd onmiddellijk gecorrigeerd door Corrie Muus door 4-1 te scoren, samen met Henk Keijzer en Gerard Muus. Een straf voor GIJS, geen schade. Een straf voor de Mustangs wel schade, voor hen dan, Joel Altepost maakte er PP5-1 van, samen met Safan Pattiruhi en Marcel Altepost. Straf, straf en nog eens straf voor GIJS. Compleet, compleet, …….. (na de pauze). Marcel Altepost liet de periode leuk eindigen, 6-1 met assist van Henk Keijzer. Wel nog een stoute GIJS op de strafbank.

Dus nog een klein stukje straf voor GIJS. Geen probleem. De goede kant op maar schot gehouden en nog eens en weer. Enfin kansen genoeg, rake schoten niet. Wel werd er af en toe weer flink gered door heer Waalboer. Straffen voor de Mustangs brachten niets in het laatje. Henk Keijzer wist toch samen met Jaap-Jan Hessels er wel nog een doelpunt uit te slepen, 7-1. Een straf voor GIJS zonder gevolgen en schaatsen naar het einde van de wedstrijd.

Uitermate tevreden reed ik huiswaarts. Want voor de wedstrijd werd mij verteld dat het een harde dobber zou worden, want GIJS had in Amsterdam verloren. Zo zie je maar, beginnergeluk hadden de Mustang zeker gehad. En wie het laatst lacht……..