Natuurlijk keek ondergetekende weer met smart uit naar de wedstrijd van zaterdag 19 oktober 2019. GIJS Groningen 1 ontving in Kardinge de Amsterdam Tigers. Pfffft maak je borst maar nat dacht ik verschrikt toen ik de situatie tot op heden op de NIJB site bekeek. Gelukkig een thuiswedstrijd voor GIJS, dus aan supporters zou het niet ontbreken, uiteraard dan ook niet aan toejuichingen en aanmoedigingen. Heel belangrijk immers, maar dat wisten jullie allang, echter soms vind ik het lollig een open deur in te trappen. Heeft meer te maken met het feit dat het me niet zou lukken in het echt natuurlijk, ben ik veel te fijn voor gebouwd. Dan zou ik de buren roepen of zo. Ik dien echter mijn aandacht nu bij de wedstrijd in Kardinge te houden. Ruim op tijd aldaar aanwezig om wat te acclimatiseren, letterlijk en figuurlijk.

Natuurlijk had ik op de site al vast gekeken naar de samenstelling van de gasten en daar viel iets grappigs op, ze hebben iets met duinen. Maar liefst vier stuks heten Van Duin, klinkt zanderig, maar we zouden het zien.

De inleiding tot de wedstrijd was bijzonder, want die stond in het teken van mosterd, met name de Marne mosterd, en haring van de visboer uiteraard. Voor elk wat wils dus. Ook de scheidsrechters werden verwend, zij kregen van de voorzitter een bos bloemen, want scheidsen is niet altijd even makkelijk en een waardering voor de job was wel op zijn plaats, werd geacht.

In het Groningse doel vonden wij Dylan Tomas Koltai.

Oh nee hè, ging het gelijk in de eerste periode de verkeerde kant op…. effe maar gelukkig en een snel schot goede doel werd gehouden. Wat jammer was natuurlijk. Het ging van de ene kant naar de andere, dus ook de verkeerde, maar onze goalie redde wat er te redden viel en dat was best wel vaak. En dan ook nog een straf voor GIJS, ga d’r maar aan staan. Echter er werd weer flink gered door Dylan. Leuke kansen afgewisseld door leuke reddingen dus en zo sjeesden de Gijsies door. Alle pogingen werden tenslotte beloond met een 1-0 geschoten door Bas Snijder in zijn uppie.

De tweede periode begon minder fortuinlijk, binnen een minuut maakten de Tigers er 1-1 van. Een mooi schot op het goede doel werd gehouden, de puck over de boarding, een paar straffen voor GIJS, tja en daar maakten de Tigers gebruik van, dus PP1-2. Maar dat kon GIJS ook, inmiddels compleet, een straf voor een Tiger, en PP 2-2, een punt van Mike Groenhof, geassisteerd door Bas Snijder en Chris van der Vossen. De Tigers dus compleet. Nog wel een paar straffen voor GIJS, maar schadevrij compleet en nota bene eindigde deze periode wel met 2-3 voor de Tigers.

Op naar de derde periode en die begon met een kansje voor GIJS. Omgekeerd ging maar net goed. En zo wat heen en weer gedoe. Wat overleg van de scheidsen en met de Amsterdamse bank (is geen financiële bank hoor). Een hele stoute Tiger kreeg straf, maar PP wat doe je er mee? Nou in dit geval niets. Netjes gewacht tot ze weer compleet waren en toen scoorde Alexander Zimbelmann 3-3, geholpen door Kevin Zimbelmann. Het kon nog alle kanten op. Straf voor GIJS en daar schoten de Tigers PP 3-4 mee, flauw hè! Onze goalie uit het doel. Straf GIJS, goalie er weer in. Time out GIJS. Weer onze goalie eruit en daar maakten de Tigers dankbaar gebruik van. Schot in een empty net bracht de eindstand op 3-5. Na de laatste seconde wist een Gijsie nog een straf te incasseren.

Helaas, het mocht niet lukken er met winst vandoor te gaan. Dat deden de Tigers dus wel. Zo te horen was men niet zo blij met het gefluit in deze wedstrijd. Maar ja, wat doe je er aan. Om het een beetje minder te proeven doe je gewoon een beetje mosterd er over.