Zoals bekend kan ik onmogelijk thuis op mijn derrière travail blijven zitten als er in Kardinge ijshockey plaats vindt, namelijk de wedstrijd van GIJS Groningen 5 tegen IJCCL Capitals Leeuwarden 5 op zondag 25 februari 2018. Dus ijs en weder negerende spoedde ik mij naar het ijs. Dat is wel een beetje dubbel maar dat moet dan maar in dit geval. Tenslotte, het ene ijs is het andere niet. Dat heb je met mensen ook immers. Enfin, voor het geval de logica ervan je ontgaat zal ik maar snel tot de orde van de dag overgaan. Sorry, de orde van gisteravond. Zoals gebruikelijk niet zoveel publiek, maar de paar dames rond mij telden voor minstens tien per stuk. Nu moet ik even niet de paar heren vergeten die zich achter ons bevonden, want die wisten ook van wanten (die je best aan kon hebben voor de kou).

Gelukkig stond de sheet al met grote spoed op internet, daar ik niet alle namen van scoorders mee kreeg op de tribune ondanks de soufleerders rond mij. En dat terwijl de jongeman, die er voor die sheet moest zorgen, jarig was en bang was dat er dermate veel bezoekers voor zijn huisdeur zouden kunnen staan dat hij er niet door kon teneinde achter de computer te klimmen. Dus een meevallertje voor mij, tja of een tegenvallertje voor hem. Hoe dan ook, de sheet stond er op!

Vanwege het grote aantal doelpunten, oh gut nu heb ik al iets verklapt, vermeld ik geen assisten hoe waardevol ze ook zijn, anders wordt het helemaal een gebed zonder einde. Kevin Krebs mocht het GIJS doel verdedigen.

In de eerste periode stortten de Capitals zich gelijk op de puck, maar die behielden ze niet lang. Een der scheidsen ging er maar even bij zitten hihi. Wat schoten goede doel en één ging er inderdaad in, al na ruim een minuut spelen. 1-0 voor GIJS, op naam van Peter Visser. Geen halve minuut later 2-0 door Michiel Waalboer. Een paar prachtige reddingen door Kevin Krebs. Het duurde niet zo lang of het werd 3-0, een doelpunt van Peter Visser. Even later schiet er een Gijsie in het doel van GIJS, nou ja beter dan een puck. Wat pogingen van beide partijen en toen wist een Capital er 3-1 van te maken. Er werd ook haasje over gespeeld vanwege het gladde ijs. Oh en Peter Wollinga maakte er 4-1 van. Nauwelijks bekomen van de pret of Ralph Heeringa scoorde 5-1. De Capitals vonden het welletjes en van grote afstand wisten zij de puck in het GIJS doel te meppen, 5-2. Een vieze overtreding van Leeuwarden, dus straf, aha PP 6-2 door Richard Krebs. De 7-2 was een punt van Klaas Lutgert. Weer wat geglij, een Capital maaide een Gijsie onderuit, dus straf.

Na drie minuten pauze, kwam ik natuurlijk weer te laat op de tribune voor de tweede periode, maar dit keer was er nog niet gescoord. Het spel ging wat heen en weer. Een kluwen spelers en straf voor knuffelen zoals iemand op merkte. Peter Wollinga wist er 8-2 van te maken en maar verder schieten op het goede doel. Tja en wat blijft dat ijs toch glad…… Nota bene ook GIJS liep een straf op, maar de tegenpartij kon er niets mee, want Kevin Krebs stond immers in ons doel. De periode leverde nog 9-2 op, door een schot van Michiel Waalboer en een 20 minuten straf voor een Capital.

Op naar de derde periode en foei toch al heel snel 9-3 en even later 10-3 door een schot van Vincent Orfgen. Peter Wollinga vond 11-3 leuker. Oh en toen konden de Gijsies niet tellen, dus straf maar dat liep goed af. Over en weer kansen en reddingen. Het ijs was nog steeds glad. Wat onmin leverde beide partijen straf op. Een dame op de tribune wenste de heren de oortjes te wassen, nou ja dan moest ze wel wachten tot na de wedstrijd natuurlijk. Alles weer compleet en Richard Krebs maakte er 12-3 van. Enfin heen en weer en kansen en reddingen. Er werd een boel gefloten. Tenslotte zette Berd van der Veen de eindstand op 13-3. Een Capital wist nog straf op de hals te halen. De toeter gaf het einde aan.

Tjongejongejonge er is wat gefloten. De fluitist kan gerust solliciteren bij het NNO. Niet te vergeten dank aan alle assistenten die ik dus niet genoemd heb, maar die onmisbaar zijn in de praktijk. Een supporter was niet zo enthousiast over de wedstrijd en stelde voor na afloop van de wedstrijd het hele rommeltje in de container te doen. Alles zei ze met overgave. Nou ja, ik had weer ijs geroken, winst zien boeken en daarbij ook nog een fluitconcert bijgewoond. Wat wil je nog meer………