Gezien de opzet van de competitie volgde logischerwijs een tweede wedstrijd in het kader van de halve finales. Nu voor GIJS Groningen 1 om de AHOUD Devils dus te ontvangen in ons eigen Kardinge.

De hele dag liep ik al van eenentwintig/tweeëntwintig, zo spannend vond ik het. Wel ging ik er natuurlijk van uit dat GIJS ging winnen, zoals dat in Nijmegen de dag ervoor ook was gegaan. Tenslotte was het geen kattenpis om de tegenpartij met 1-6 te verslaan, dus………. Het Groningse ijspaleis was bomvol, de trommelaars trommelden dat het een aard had, de sfeer was opperbest. Het was een echte happening met toespraken. De dames U18 die naar Mexico waren geweest en om aldaar het Nederlandse team mede aan de overwinning te helpen, werden in het zonnetje gezet. Oei als het ijs maar niet zou smelten van dat zonnetje……maar dat viel mee. De vlaggenjongetjes vlagden met overgave over het ijs en de handel kon los. Uiteraard verdedigde Tom Korte het Groningse doel weer.

Het begon in de eerste periode goed, maar de Devils pakten de puck af en probeerden te schieten, mis en even later een echte redding van Tom. Er volgden wat kansen voor GIJS en een Devil kreeg straf, dus dat bood ook mogelijkheden. Die werden helaas niet benut. Erger nog, na ruim zeven minuten scoorden de Devils 0-1. Ik vond het een duivels gemene streek. Weer straf voor een gast en wij adviseerden sterkt PP doe er wat mee. Niet luisteren natuurlijk. Een schot op het goede doel mislukte, er had hoger gewipt moeten worden meende buuv. Ik was het gloeiend met haar eens. Afwisselend straffen voor GIJS en de Devils. Wel kansen en reddingen van Tom. Wat onenigheid op het ijs, beide partijen straf, dus daar was wel evenwicht. Helaas scoorden de Devils 0-2. En zo diep teleurgesteld mag je dan pauzeren.

Duidelijk was dat er wat moest veranderen in de tweede periode, want dit was knudde vonden wij unaniem. Beide teams begonnen compleet. Tja, weer de verkeerde kant op en Tom maar redden. Het was wat rommelig allemaal. Wat kansen die niet benut werden. De goalie der Devils ging gewoon op de puck liggen, dat schoot dus niet op. Maar eindelijk, hoera, Bas Snijder scoorde 1-2, assist Tim Bartels en Tom Korte, ja inderdaad onze keeper. Gelukkig hoefden we niet erg lang te wachten op de gelijkmaker, 2-2, de doelpunt van Jasper Huizenga, een handje geholpen door Tim Bartels. Tom kreeg het nog even goed druk en er werd nog een Gijsie bestraft. Nog wat kansen die geen doel troffen. Opnieuw de pauze in.

Gelijk de goede kant op in de derde periode gaf de burger moed. Schot gehouden en nog eens en weer een mislukte kans. GIJS straf en schadevrij compleet. Tom redde weer. Een scheids ging onderuit, dat is altijd even lachen. Het regende wat kansen, waarvan er gelukkig eentje eindigde in een doelpunt voor GIJS, 3-2, een punt van Bas Snijder, met als hulpjes Tim Bartels en Romeo Stroosma. De Devils vroegen een time out, nou dat mocht natuurlijk. De spanning was inmiddels ten top. De goalie der Devils ging uit het doel om een man meer op het ijs te hebben. Hihi, een andere Devil kreeg straf, dus keepmans maar weer terug in zijn hol. Even leek het de goede kant op te gaan, nog 34 seconden te gaan. Een Devil straf en douchen, hij abusede officals en dat mag ook al niet. En het einde was daar.

En het betekende dat er geen derde wedstrijd nodig is, tweemaal gewonnen! GIJS gaat naar de finale en dat gaf me toch een gejuich! Iedereen jubelde van vreugde over deze overwinning, doch het was wel een zware bevalling, pfffffffffffffft………