Zo en dan op zondagochtend verheugd het nest uit, want we gingen naar Nijmegen. Wie ‘we’ zijn? Natuurlijk de heren van GIJS Groningen 1 met aanverwante artikelen en ondergetekende die slechts de pen vasthoudt en daar wat mee opkladdert. Tenslotte moet ik zo waarheidsgetrouw mogelijk aan de slag, anders krijg ik moppers en terecht. De Groningse jongelui dienden het op te nemen tegen de Nijmegen Devils en wel op 3 november 2019.

Ok, verzamelen achter Kardinge teneinde de bus te pikken, vertrek aldaar 13.45 uur, dus ben ik er weer veel te vroeg. Dat is een van mijn slechte eigenschappen, ik ben altijd overal te vroeg. Maar, denk ik dan positief, beter dan te laat. Tja ik heb nog een slechte eigenschap, ik wil wel eens een paffertje opsteken, maar alleen in gezelschap, anders is er niets aan en dan ben ik niet alleen slecht. Oh ja en de aller slechtste eigenschap, nee eigenlijk de allerbeste: ik ben ijshockeygek, dat is mijn gebrek……. Ik kom er rond voor uit, kijk maar achter op mijn blik.

En daar kwam ie dan, de bus en warempel dit keer weer onze eigen vertrouwde Harm achter het stuur. Kijk zo’n mooie traditie moet je waarderen. De vorige keer, een prima chauffeur gehad daar valt niets van te zeggen, maar Harm is Harm en die hoort erbij, snap je, een waarheid als een koe zoals men pleegt te zeggen.

Wat stops onderweg vanwege het oppikken van diverse spelers, tenslotte hoe meer hoe beter. Zodoende ‘slechts’ een uur voor aanvang van het schouwspel in Nijmegen. Kijk en dat vind ik nou een mazzeltje, want twee uur tevoren en dan maar wachten, nou ja desnoods een bakkie leut, maar toch……..

Weinig publiek ter plekke, neem het niet letterlijk maar zoals men pleegt te zeggen: anderhalve man en een paardenkop. Het leek mij toe dat er meer Groningers toekeken, brave lieden die met eigen vervoer waren gekomen dus.

Dylan Tomas Koltai bevolkte het Groningse doel.

Ging Nijmegen Devils, verder Devils te noemen, er gelijk met de puck vandoor, gelukkig maar effe. Leuke kans voor GIJS, mis. Een redding aan de GIJS kant. Een fraai schot gehouden, jammer. Kreeg GIJS nota bene al na ruim drie minuten straf. Echter schadevrij compleet. En reddingen en kansen wisselden elkaar gretig af. Weer een straf voor GIJS, ook dat liep goed af. Dylan had nogal wat werk te doen. Wat niet goed afliep tenslotte, een schot van een Devil en 1-0. Weer een mooie redding en ook een leuke kans weer gehouden. Haha, maar 21 seconden voor het einde der periode wist Alexander Zimbelmann de stand gelijk te trekken, 1-1, geassisteerd door Demian Slopsema en Kris Snijder. Het kon nog alle kanten op.

De Devils probeerden het opnieuw in de tweede periode, met de puck er vandoor te gaan bedoel ik. Maar gered. Een kans die op niets uitliep, maar Senna Miller gaf de moed niet op en scoorde in zijn uppie 1-2, hoera. Een poging van de Devils om te scoren ging hoog over. Weer een redding. Straf Devil, geen resultaat. Gut, en toen kreeg onze goalie straf, hij pleegde interference. Het liep allemaal weer goed af en nog beter want Bauke Renze ten Hoeve maakte er 1-3 van, met behulp van Femke Bakker. Nog een schot werd gehouden. Het volgende schot was raak, doch de scheids had net even eerder gefloten en dan is het noppes. Weer straf Groningen, geen schade. En de periode liep naar het einde. Alexander Zimbelmann wist er nog 1-4 van te maken.

Wat een pracht start van de derde periode, na 32 seconden scoorde Bas Snijder 1-5, een handje geholpen door Tim Bartels. Nijmegen maakte er 2-5 van. Een straf voor GIJS inspireerde een Devil tot PP3-5. Nou ja GIJS wel compleet natuurlijk hierdoor. En na een redding, en nog een en nog een, oei wat had Dylan het druk, en een straf voor Nijmegen werd het PP3-6, een punt van Kris Snijder, assist Mike Groenhof en Bas Snijder. Nog wat onenigheid zonder straf en wat kansen. Het einde naderde, maar Chris van der Vossen maakte gebruik van een straf voor een Devil,  PP3-7, assist Bas Snijder. En dat werd dus de eindstand.

Opgewekt en monter met de bus naar Kardinge, wat lieden in diverse plaatsen gedropt. Het was een eindje rijden, maar met een overwinning op zak, nou ja de jongens uiteraard, hoewel ik hem ook in mijn zak steek, was het vrolijk thuiskomen!

Hedi