Hou mij eens thuis als er op zondagavond nog een wedstrijd ijshockey is in Kardinge. Geloof me met geen honderd paarden lukt dat, nou ja honderd………..

Dus wat deed ondergetekende, klom in het blik, startte de motor en zette koers naar de ijsbaan. Want, en nou komt het belangrijkste, daar moest GIJS Groningen U19 het opnemen tegen Red Eagles ’s-Hertogenbosch U19. Een beetje rare tijd, eigenlijk bijna etenstijd 17.45 uur, maar ik had en mogelijk velen met mij, al een hapje verorberd voor ik vertrok. Het is ook niks als je op een gegeven moment het spel verstoord door luid te rammelen immers. Echt, ik heb het wel eens gehoord en dan weet je niet welke kant je op moet kijken. Dus altijd zorgen dat het maagje gevuld is, hoewel mogelijk wordt dat rammelen bij een ijshockeywedstrijd ook wel geïnterpreteerd als aanmoediging, tja dat zou ook kunnen natuurlijk.

Hoe dan ook, niet zoveel publiek als bij het eerste team, maar genoeg om flink aan te moedigen. En toen maar afwachten wat onze Gijsies er van zouden maken.

Voor Groningen stond in het doel Bo Ossewaarde.

De eerste periode en de Eagles trokken gelijk op het Groningse doel af. Maar dat hielp niet en omgekeerd kwam ons beter uit. En dat was een schot bij het goede doel, helaas gehouden. Wat heen en weer en weer een kans voor GIJS, en weer gehouden, jammer. Ook jammer was dat GIJS een straf kreeg, en nog erger was dat de Eagles er (mis)bruik van maakten door PP 0-1 te scoren. En Bo kreeg nog meer voor de kiezen, dus redden maar. Weer straf voor GIJS en een redding. Wij meenden een foutje van de scheids te constateren, icing kon niet. Maar ja, de scheids heeft altijd gelijk. En het redden ging maar door. Schoten goede doel troffen geen doel want de Eagles goalie hield alles wat hem tegemoet kwam tegen. Straf Eagles, dus PP wat doe je er mee. GIJS niets, de Eagles wel, namelijk SH 0-2.

Pauze om bij te komen….. en dat was wel nodig………

Ik moedigde gelijk bij het begin der tweede periode de Groningse heren aan met ‘zet ‘m op witte muizen’. Wie weet heeft het een beetje geholpen, want er viel geen enkel doelpunt in het Groningse doel, maar en dat was sneu, ook geen enkele in het goede doel. Wel reddingen en kansen. Wat gedoe bij het Groningse doel, beide partijen straf. Nou ja, dan hebben de heren meer ruimte op het ijs toch? Alles raakte compleet en op naar de tweede pauze.

Dan maar naar de derde periode, die begon al snel met een straf voor de Eagles, maar ja het bekende………… ja niets dus. Erger nog de Eagles maakten er even later 0-3 van. Maar toen had Ilan Knap de geest, want met een straf voor de Eagles wist hij een PP1-3 te scoren samen met Gertjan Nol. Het begin was er. Dat dacht je maar…… een straf voor GIJS en PP1-4. Wel wist Victor Groeninga er in zijn dooie eentje nog 2-4 van te maken. Zo’n ruime drie minuten voor het einde der wedstrijd een goaliewissel voor GIJS, nu mocht Leon van der Wal het ‘staartje’ voor zijn rekening nemen. Behalve een paar straffen viel er niets meer te beleven.

Helaas, helaas. Het mag bekend zijn dat ik slecht tegen het verlies van Gijsies kan, dus mijn weekend was, ……oei bijna een lelijk woord gezegd. Tenslotte had het eerste team zaterdagavond ook geen winst geboekt. Enfin laten we positief denken, dus: volgende keer beter!!!