En wat zou ik op zaterdag 7 december 2019 gaan doen? Nou vooruit ik zal het vertellen. Ik stapte in mijn blik, drukte op het gaspedaal en oeps daar ging ik. Straat uit, dorp uit en via via naar de grote weg. En toen? Toen richting Heerenveen al waar ik graag tijdig zou aankomen vanwege de wedstrijd van GIJS Groningen 2 tegen de Ugly Faces Heerenveen. Tja Ugly Faces, als je niet beter zou weten word je er bang voor. Maar dat overkwam onze Gijsies vast niet. En mij trouwens ook niet. Ik lustte ze rauw, nou ja vanaf de tribune dan. Leuk was het natuurlijk, en daarom was ik er o.a., omdat een mijner stekkies (ik heb er twee) meedeed en er bovendien nog lieve familie aanwezig zou zijn. Alzo mocht ik niet ontbreken werd mij verzekerd. Oma zat er als een trotse pauw bij met zelfs de kleinkinders op de tribune.

Zoals te doen gebruikelijk zat de tribune niet vol, dus makkelijk een plekje gevonden en wat ons betrof konden de heren beginnen. Braaf hoor, ze deden het ook.

In het Groningse doel zagen wij Tom Korte schitteren.

Nota bene gingen die Ugly’s in de eerste periode gelijk de verkeerde kant op, maar GIJS stak er een stokje voor en pleegde zelf een mooie kans, helaas gehouden en potverdrie dubbeltjes nog een keer. Maar er kwamen meer kansen. Oeps en een straf voor GIJS, gelukkig schade vrij compleet. Nog mooier Danny Meulema scoorde samen met Danny Kerstholt 0-1. Hihi dat zat ‘m vast in de naam vanwege die combinatie van voren. Nog meer kansen en een straf voor een Ugly, maar daar deed GIJS niets mee. Toen alles compleet was, ja toen scoorde Gijs Boddeùs 0-2 in zijn uppie. Tom had best zo af en toe wat te redden en dat deed ie dan ook. Nog een paar straffen voor GIJS en een voor de Ugly’s en het was pauze. Maar liefst drie minuten!

In de tweede periode begonnen de Ugly’s na 7 seconden gelijk met een straf, maar GIJS deed er niets mee. Tom had wel wat te redden, dus die kon geen duimen draaien. Netjes gewacht en Ugly’s compleet. Robert Eefting wist er toen 0-3 van te maken zonder hulp. Even later wel met hulp van Dennis Braker en Danny Kerstholt maakte Robert Eefting er ook nog 0-4 van. Straf GIJS, even later straf Ugly, weer wat reddingen. Tom effe uit doel richting bank en weer retour, een eenvoudig huisvrouwtje snapte daar niets van. Kansen, schoten op goede doel maar gehouden. En zo ging het heen en weer tot eindelijk hield de Ugly keeper het niet, dus 0-5, een schot van Dennis Braker, assist Danny Kerstholt.

Op naar de derde periode en ik kwam twee minuten te laat op de tribune…….. en nota bene al 2-5. Eerst natuurlijk 1-5 GIJS had niet kunnen tellen, dus straf dus PP en de Ugly’s deden er wat mee. Tja en toen even later dus 2-5. Maar de wraak was zoet, Danny Meulema scoorde 2-6 samen met Mike Honebeeke en Linze van der Meer. Nou ja, 3-6, nog erger, 4-6. Maar toen werd Dennis Braker wakker, 4-7 assist Danny Kerstholt. Haha straf voor de Uglys’s en dit keer deed GIJS er wat mee, want Ricardo Dijkema zette de eindstand dus PP op 4-8 met behulp van Danny Kerstholt. GIJS oogstte nog een straf, maar dat deed er niets meer aan af.

Het viel mij wel op dat er veel gefloten was en de fluit van de scheids zal dan ook wel enigszins versleten zijn.  Maar daarom niet getreurd, en hoera,  het was leuk binnen voor GIJS 2 en mammie reed vrolijk naar huis.

Hedi