GIJS Groningen speelt zaterdag 14 december tegen Eindhoven Kemphanen. Een pikant duel, omdat GIJS vorig jaar de finale van de Play Offs van de Eerste Divisie verloor van de Brabanders. GIJS is uit op revanche.

Het zal een lastige klus worden.  Eindhoven Kemphanen is een geduchte tegenstander.  De club speelde de laatste tien jaar op het hoogste niveau, eerst in de Eredivisie en later in de BeNe-league. Door geldproblemen trok de club zich vorig seizoen terug uit deze Belgische-Nederlandse competitie. Kemphanen eindigde het jaar ervoor op de negende plaats van de BeNe Liga en miste daardoor de play-offs. Een jaar eerder had de club nog de Final Four gehaald om het landskampioenschap. Hoogtepunt in de historie is het bereiken van de bekerfinale in het seizoen 2012-2013. In de finale die in Tilburg werd gespeeld, werd nipt verloren van de Tilburg Trappers. Dit seizoen gaat het weer flitsend met de ploeg uit Eindhoven, dat bovenaan staat in Poule A en in de eerste acht wedstrijden geen enkele keer verloor. Het scorend vermogen is indrukwekkend. 

GIJS, dat ook sterk is begonnen, staat voorlopig tweede. Door de nipte nederlaag, afgelopen zondag in Den Haag, is de achterstand op koploper Amsterdam Tigers gegroeid tot zes punten. Al met al een belangrijke wedstrijd, een duel om naar uit te kijken. Een ongetwijfeld kolkend Kardinge zal de thuisclub naar de overwinning willen schreeuwen. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Voorafgaand de wedstrijd (om 19.30 uur) is er in zaal 3 (Puck) uitleg over spelregels en de veranderingen plus een voorbeschouwing op de wedstrijd. Iedereen is van harte welkom.

De Groninger club viert op 21 december  het 50-jarig gestaan. Er zijn dan allerlei festiviteiten. Om 14.15 is er de opening met muziek op het ijs en een demonstratie kunstrijden van KCG. Voor de jeugd is er een ijshockeyclinic. De officiële opening is van 14:20 tot 15:00 met diverse toespraken. Tevens is er de opening van een tentoonstelling en boekpresentatie ‘De recente Gijstijd’ (ijshockey in Groningen tussen 2009 en 2019). Tot in de avonduren zijn er nog meer activiteiten zoals disco en vrij schaatsen voor een ieder, een demonstratie slee ijshockey en de wedstrijd in de 1e divisie GIJS – Heerenveen. 

Kijk voor meer informatie op www. gijsgroningen.nl.