Amstel Tigers 1 – HEPRO GIJS 1, die happening vond plaats op zaterdag 16 oktober 2021 om 18.00 uur in de thuishaven van de Amstel Tigers, dus te Amsterdam. Uiteraard werd er een bustochtje georganiseerd waarmee de spelers comfortabel aldaar arriveerden.

Ondergetekende was dit keer niet van de partij om diverse prangende redenen, waarmee ik mijn lezers niet zal vervelen. Het blijft natuurlijk een feit, dat zij de gegevens op een andere wijze diende te vergaren, zoals daar zijn een ‘stream’ gedoe, via de computer. De gang van zaken van de wedstrijd met naam en toenaam, ten einde de uitslag uitgebreid te kunnen behappen.

Nu bleek dus inderdaad sprake van een ‘stream’, alleen ik vond die weg na wat gepuzzel niet direct. Mogelijk door mijn totaal gebrek aan de techniek om een en ander te fiksen op een pc. Uiteindelijk toch wat gezien en dus achter de pc blijven hangen in de hoop goed op de hoogte te blijven. Nou dat kon ik schudden, want de meneer die commentaar gaf, was in ieder geval op mijn pc, niet duidelijk te verstaan. Alzo, wie de doelpunten hebben gemaakt, geen idee. Het blijkt mij dit seizoen ook dat ik geen sheet meer kan bestuderen. Kennelijk verborgen door de NIJB (die niet meer als zogenoemd bestaat, maar ik weet niet beter hihi). Enfin, toch iets op papier gezet en daar gaat ie dan.

De eerste periode begon al snel met een schot op ons doel, mis gelukkig. De goede kant op en weer retour. Schot gehouden en effe later oh je: 1-0. Een straf voor de Tigers bracht een 1-1, wie de schieter was, raad er maar naar. De goalie van GIJS wist wat schoten te houden. Er volgden ook schoten op het goede doel, maar het leverde niets op. Zelfs een straf voor de Tigers en wat schoten van GIJS brachten geen punt in het laadje. Tigers compleet en joepie 1-2. Maar niet voor lang, het werd 2-2. Nog een mooie kans, mis en pauze.

De tweede periode startte met een aanval op het doel van GIJS, maar het liep goed af. Een straf voor de Tigers bracht zelfs PP 2-3. Niet voor lang helaas, de Tigers maakten de stand gelik 3-3. De goalie van GIJS had flink werk te doen, want de Tigers bombardeerden het Groningse doel. Het ging een tijd goed, doch helaas kwam er een 4-3. Een straf voor GIJS liep goed af, de goalie van GIJS had heel wat te doen. Een straf voor de Tigers, dus PP, maar wat doe je er mee. Nou niets in dit geval. Reddingen, kansen, noem het maar op, doch dit alles bracht geen punten meer op in deze periode.

Wonderlijk genoeg, lukte het mij niet om de derde periode gestreamd te krijgen. Teleurgesteld hing ik achter mijn pc. Er bleek echter in de derde periode niet meer schade noch winst te zijn gepleegd. De eindstand bleef 4-3 voor de thuisploeg las ik vanochtend. Nou Gijsies, volgende keer beter!