Ja echt waar, vol verwachting klopten vele harten op de tribune van ons Kardinge. En waarom? Nou nog al duidelijk, Onze GIJS HEPRO Groningen jongens moesten het op zaterdag 16 december 2023 opnemen tegen UNIS Flyers uit Heerenveen. En natuurlijk zat de tribune weer boordevol met supporters die met warme harten toejuichten. Dus daar kon het niet aan liggen. Het kon spannend worden dat was duidelijk. De eerste wedstrijd was verloren door GIJS, dus!  Maar ja op eigen ijs scheelt wellicht wel.
Zoals te doen gebruikelijk eerste een gedweilde baan, de traditionele feest verlichting, het rondje van de vlaggende jongens, dus wat wil je nog meer. Nou winst natuurlijk, maar ja dat moest er natuurlijk eerst nog van komen. Het viel wel op dat de Flyers een groot team hadden. Nou ja het onze is ook niet klein, maar verschil was er wel wat. Ook hoorde schrijfster dezes dat onze gebruikelijke goalie er niet was vanwege belangrijker zaken en in het doel zou een wat minder bekende vulling plaats vinden. Dat wil natuurlijk niets zeggen, tenminste logischer wijze. Iemand  vertelde schrijfster van dit epistel dat de goalie 15 jaar was, nou ja zo ja dan moet dat ook kunnen toch? Afijn, vol verwachting klopten de harten.
 
In de eerste periode ging GIJS er gelijk met de puck vandoor, effe maar en toen retour. Er vond al snel een redding van de GIJS Goalie plaats, oeps en nog eens. Het was al snel duidelijk dat de Flyers niet voor de poes waren. Wel een paar mooie kansen, doch het leverde geen punten op. Het spel ging heen en weer en de goalie van GIJS had wel wat te doen. Al snel kwam er een straf voor GIJS, maar gelukkig schadevrij compleet. En het gejuich was enorm toen GIJS het eerste doelpunt in de pocket kon steken, Wesley Zoutman scoorde 1-0 met assist van Zahir Hup en Radovan Rusnák. Het publiek ging uit zijn en haar dak. Nog meer kansen, maar ook een redding van de goalie van GIJS. Maar daarna ging het mis, het werd 1-1. Nog een redding van de GIJS goalie en er volgde nog een straf voor GIJS, Volgens omstanders om mij heen kon de goalie er niets aan doen. Echter schadevrij compleet.
 
De tweede periode, en GIJS ging er gelijk met de puck van door, even retour en daarna een schot op het goede doel, helaas gehouden en nog eens en weer een kans, niet gelukt en zo nogmaals. GIJS straf, oeps ging net goed. Echter even later. Reddingen en kansen, maar helaas ging het toch mis, 1-2. Een straf voor de Flyers en hoera PP2-2 was het resultaat, gescoord door Björn de Haan, assist  Vainius Jankauskas, Flyers compleet natuurlijk en GIJS oogstte een straf, daar maakten e Flyers dankbaar gebruik van 2-3 PP. GIJS wel compleet natuurlijk. Het spel ging heen en weer en jammer na een straf voor GIJS, 2-4PP voor de Flyers. Kansen, weer straf GIJS en nog 57 seconden en het werd weer pauze
 
Tenslotte de derde periode, met een nare achterstand voor GIJS, heen en weer en nog wat straffen voor GIJS, werd de eindstand 2-5 voor de Flyers. Opmerkelijk veel straffen voor GIJS in deze wedstrijd, maar wat doe je er aan als je op de tribune zit, niet huilen, dat heeft geen zin. De supporters van GIJS en natuurlijk de spelers konden met deze verdrietige uitslag huiswaarts. Tja en vol verwachting hielp niet, nou ja Sinterklaas was natuurlijk al geweest.