Dat zou me een weekend worden, vooral voor de spelers van GIJS Groningen 1. En het betrof de wedstrijd van zaterdag 22 februari 2020. Zij dienden voor de kwartfinales af te reizen naar Dordrecht, alwaar de Lions bestreden moesten worden. Nu waren genoemde Lions al een keer in Kardinge geweest en die wedstrijd was nipt gewonnen door GIJS. Dat geeft hoop zou je zeggen. Echter alhoewel er een supportersbus beschikbaar was gesteld, moesten onze schatjes met eigen vervoer zien in Dordrecht te komen. Ga er maar aan staan, maar hun eigen keus was mij verzekerd. Enfin vertrek uit Groningen op tijd ten einde om kwart over acht ’s avonds paraat te zijn. Oeps dacht ik vol meeleven. Tja en dan te denken dat de supporters een makkie hadden, ga maar zitten en laat je rijden. Word je nergens moe van, want je kunt desnoods een tukkie in de bus doen immers. En dan indien gewonnen, klaar is Kees. Doch, je weet het nooit immers, bij verlies, de zondag weer richting Dordrecht om de overwinning tenslotte te bevechten.

Hoe dan ook het enige dat ondergetekende kan inbrengen is aanmoedigen en instralen dat ze zouden winnen. Was benieuwd of mij dat lukte haha, dat instralen bedoel ik, de rest moesten zij doen. Stel van wel, dan ga ik daar dankbaar gebruik van maken in de toekomst. Maar ja dan kan geen enkele club meer tegen GIJS op. Dan is de spanning eraf, dus niet doen ‘dame’! Sterkte, heel veel succes wenste ik onze jongens toe en hieronder maar lezen wat het resultaat was, al weten de meesten dat natuurlijk al best. In het doel van GIJS Dylan Tomas Koltai.

De eerste periode dan maar. Tongejongejonge al heel snel een straf voor GIJS, maar schade vrij compleet. Wat enge momenten en reddingen. Haha en toen scoorde Tim Bartels in zijn uppie 0-1. Dylan kon daarna wel gelijk aan het redden. Mooie kansen maar geen punten, ook niet bij gestrafte Lions. In de laatste minuut van deze periode beide partijen gelijktijdig nog een straf geoogst. Doch voor geen van beide partijen bracht dit winst op.

Het was allemaal toch heel spannend en zo gingen we de tweede periode in. Een paar reddingen en een kans doch het schot werd gehouden. GIJS kreeg straf en daar sprongen de Lions op af, schot en raak dus PP1-1. Konden nota bene onze jongens niet tellen, straf dus en dertien seconden later nog een GIJSie er naast. Maar dat zette geen zoden aan de dijk voor de Lions, want er werd flink gered bij GIJS. Nog een straf over en weer en compleet zonder narigheid. Gedoe bij de bij de boarding, maar wat er aan de hand was ben ik niet achter gekomen, mogelijk een gaatje inde boarding? Enfin het kon weer verder. Reddingen, fluiterij waar wij het niet mee eens waren en niet voor het eerst hihi. Schieten me die flauwe Lions toch 2-1. Weer wat straffen links en rechts. Ondergetekende was het zat en gaf de opdracht aan GIJS te scoren en warempel het gebeurde! Fenno Mulder was de maker van    2-2, assist Tomas Krukovski en Tim Bartels. Helaas kon GIJS niet tellen en dat beteken de straf. Kat in het bakkie voor de Lions PP 3-2. Nog een beetje straf voor beiden en pauze.

De derde periode moest de eind uitslag brengen en dat gebeurde natuurlijk.

Reddingen, kansen het was er allemaal. Straffen voor Lions leverden geen punten op voor GIJS. Wel werden er veel reddingen gepleegd. Maar toch de Lions scoorden 4-2. Weer een straf voor GIJS, waar wij niets van snapten. Zij wilden een time out. Weer straf aan beide zijden. Nog wat reddingen en kansen voor GIJS. Time out GIJS en onze goalie er af. Niets hielp meer het was over en sluiten.

En dat betekende zondag 23 februari weer richting Dordrecht voor de revanche… Wij waren het vanaf de tribune lang niet altijd eens met de straffen. Algemeen werd opgemerkt, ook door mensen die er verstand van hebben, dat de fluiterij van lik mijn vestje was. Bovendien wat is de eind conclusie betreffende de fluit van de scheids, wel zielig natuurlijk: versleten!!!