Hallo lieve lezers, daar ben ik al weer! Geen ontkomen aan! Maar ik kan het echt niet helpen hoor. Als GIJS Groningen 1 gisteravond in Dordrecht had gewonnen waren jullie van me af geweest hihi. Niet zo lang vermoedelijk…….

En dan is de wedstrijd van zondag 23 februari 2020 nu aan de beurt. Weer op naar Dordrecht en  er was bekend geworden dat er toch een bus weer het voortouw nam om spelers naar Dordrecht te brengen. De supporters die er wel degelijk ook waren, hadden de mooie taak aan te moedigen en toe te juichen. Zoals ik mij ook geroepen voelde. Echter mij overkwam een nog veel comfortabeler aangelegenheid. Lieve ijshockey vrienden boden mij een lift aan. Nee, niet zo’n ding wat op en neer gaat. Hoewel hij ging wel degelijk op en neer. Echter niet in de zin van naar boven en naar beneden, doch van heen en terug. En hoe luxueus,  van thuis naar thuis en nog gezellig ook. Een bofkont ben ik! Uiteraard tijdig in het Dordtse aanwezig teneinde onze jongens naar een overwinning te juichen. Tenminste dat hoopten wij van harte. Nou ja lees maar verder, dan doe ik alles uit de doeken, nou ja alles………. Dat gaat misschien wat ver hè?  Hoewel, het zou geweldig afleiden, maar het mag vast niet.

De alom bekende Dylan Tomas Koltai verdedigde opnieuw het Groningse doel.

Op naar de eerste periode. Nota bene gingen de Lions er gelijk met de puck vandoor en was een redding aan de orde. Daarna ging het nog een keer maar net goed, een gelukje dus. Kansen en reddingen. Ha, en een straf voor de Lions. Wat gedoe bij het goede doel en een Lion was goed in tripping. Bij zijn tweede getrip en dus weer straf wist Tim Bartels PP 0-1 te scoren, assist Kevin Zimbelmann. Helaas bleek ook een Gijsie daar schuldig aan te zijn, straf, maar geen schade. Nog wat kansen en reddingen. En op naar de pauze.

Eerst moest in de tweede periode het doel vaster. Daarna een redding om te beginnen. Schoten op het goede doel en ja hoor toen was het raak, Zahir Hup maakte er 0-2 van met behulp van Tomas Krukovski. Wij geloofden onze ogen niet, want 22 seconden later maakte Bas Snijder er 0-3 van, assist Rodney Kuiper. Een stoute GIJS kreeg straf en tja daar maakten de Lions PP 1-3 van. Maar we hadden het nog niet gehad met straffen, GIJS oogstte 2+10, 2 en nog eens 2. Maar dat was geen probleem, welnee Rodney Kuiper scoorde samen met Tim Bartels SH 1-4. Een time out voor Dordrecht en de straffen vlogen wederzijds om de oren, zij een beetje meer dan wij, maar geen oogst. Op adem komen in de pauze.

Vanaf de tribune droegen wij GIJS op om de winst vast te houden en de brave borsten maakten gebruik van een straf voor een Lion, haha PP 1-5 een punt van

Rodney Kuiper, geassisteerd door Bas Snijder en Kris Snijder. Straf GIJS en tweemaal redding. Weer straf GIJS en reddingen. Knokkerij, straf voor beide teams.  Ons strafhok zat op een gegeven moment vol en dus maar drie Gijsies op het ijs. Wij waren het er lang niet altijd mee eens, maar wie zijn  wij…… Dordrecht scoorde +2, 2-5. Daarna nog een keer PP 3-5. Wel compleet natuurlijk, nog wat reddingen. Ook Lions wel eens op de strafbank. Nou ja en zo verder. Allemensen, toen scoorde Mike Groenhof 3-6 met assist van Tim Bartels en Rodney Kuiper. En de koek was nog niet op, het werd door Tomas Krukovski PP3-7 met assist van Zahir Hup en Rodney Kuiper.

En dat werd de eindstand, hetgeen betekent op naar Amsterdam voor de halve finale.  Deze wedstrijd was in ieder geval genieten!