Afgelopen zondag 16 october hebben we het eerste U10 toernooi gespeeld. En met succes; 3 keer gewonnen en 1 keer verloren. Iedereen was er ruim voor de aanvangstijd van 10 uur en de heren en dame hadden er zin in. We konden ons vooraleerst niet omkleden want de kleedkamers waren reeds bezet door de jeugd van Leeuwarden en Heerenveen en door enkele oudere heerschappen die in alle vroegte een wedstrijdje op het ijs van de Leeuwarden ijshal speelden.

Onze spelers waren niet te houden en stonden er op om zich om te kleden en daarom werden ze in hun uitrusting gehesen op de bank en in de hoeken van de ijshal (ook leuk). Onze eerste wedstrijd was om 10:15 tegen de U10 van Heerenveen. Onder bezielde leiding van debuterende teamleiders/coaches Erik Koops, Michael Erickson en Jeroen Kruizenga die ondersteund werden door Erik Noorman en gast teamleider Emiels Wiersema (U12) werd Heerenveen U10 in 15 minuten vuile tijd met 5-0 verslagen. Er werd goed gespeeld, de spelers hielden hun posities goed en er waren leuke combinaties te zien. Onze goalie Ilias had weinig te doen.

De tweede wedstrijd tegen Leeuwarden volgde meteen en die werd met 5-1 gewonnen.

Na de pauze volgde wederom Heerenveen en onze spelers waren nog een klein beetje in de pauze blijven hangen want het was vrijwel meteen 0-1 voor Heerenveen. Wederom had goalie Illias weinig te doen maar op een moment dat al onze spelers meenden forwards te zijn kreeg hij meteen 3 schoten op zich afgevuurd die allen vakkundig gestopt werden. Hier na waren we weer bij de les en werd het alsnog 4-1 voor GIJS.

De laatste wedstrijd was tegen Leeuwarden en toen de wedstrijd na 10.30 minuten werd afgebroken wegens tijdnood (om 12 uur moest aangevangen worden met Leeuwarden U14 – Leiden U14) stonden we met 0-2 achter. Dus de eindspurt waar in ongewtijfeld de schade gerepareerd zou zijn, werd ons niet meer gegund.
Al met al een heel leuk toernooi met goede resultaten. Hardwerkende en enthousiaste spelers, ouders en teambegelding en over twee weken gaan we naar Heerenveen om tegen dezelfde tegenstanders te spelen.

Er is hoop voor de toekomst.

Gegroet,
Jeroen Kruizenga