Het was me het dagje wel………. vrijdag 21 oktober 2016. GIJS Groningen 1 zette zich in de bus richting Den Haag om Hijs Hokij sportief te ontmoeten. Maar voor we er waren, was ik een oud vrouwtje en zeg nou niet dat ik dat al was!!!

Ten eerste ging ik op de informatie af dat de bus om half drie van Kardinge zou vertrekken. Tja, en alles wat er was, was niets. Geen spelers, geen bus. Nu was ik niet de enige dame die zo perplex was, want de fysio-dame was ook misleid. Dus een peukie doen en maar wachten in de regen, want of je nu in het rookhok van Kardinge staat of gewoon op straat, dat maakt nauwelijks iets uit wat nattigheid betreft. Enfin wij voelden ook nattigheid in de andere betekenis. Tenslotte bleek de bus om drie uur te aan te komen, een wijziging dus die ons niet toegedaan was.

Hoe dan ook, we vertrokken beter laat dan nooit richting Joure. Aanvankelijk aardig voorspoedig, doch bij Joure…….. praat me er niet van. Ook dat loste op en we doken de polder in. Ging keurig, tot in de buurt van Amsterdam richting Schiphol werden wij ernstig in ons tempo belemmerd en dat duurde en dat duurde……….. Om tien voor zeven kwamen wij toch echt bij de ijsbaan in het Haagje aan.

Als je dacht dat er toen gewoon effe een hapje kon worden gegeten, kon je dat rap weer vergeten. We mochten nergens door, werden verwezen naar een gelegenheid waar geen hap te krijgen was. Teneinde raad besloten wij nogmaals naar het grote restaurant te trachten te komen. Daar de andere dame er dermate hongerig uit zag, streek je ‘bewaker’ met zijn hand over zijn hart en liet ons naar binnen gaan. Ondergetekende had al broodjes in de bus gegeten, dus het was mazzel dat ik ook door mocht.

Eindelijk kon het ‘feest’ beginnen. Tom Korte stond in het Groningse doel.

De eerste periode. Hijs ging er gelijk met de puck vandoor, maar ook een kansje voor GIJS. Verder dan een kans kwam het niet en Tom kon aan het redden slaan. Het ging er gelijk flink om weg. Helaas na 3.01 minuutjes scoorde de tegenstander 1-0. Nou ja, nog niets verloren dacht ik positief. Tom bleef redden, retourtjes en weer de andere kant op enzo. Maar ja, na bijna vijf minuten was het 2-0. Tom kreeg het weer druk, een kans, nog een kans en toen had David Bartos er genoeg van, vooruit met die puck, in het goede doel 2-1. Zo dat kan weer alle kanten op en zo ging dat ook. Het werd 3-1. Tom kreeg de pucks om de oren en redde en redde en redde, ja zo kan die wel. GIJS kreeg straf, maar daar deed Haagse Bluf niets mee. Wel Tom bestoken, dat wel. En zo werd het 4-1 en een straf voor Hijs Hokij net voor de pauze.

Dat leek een goed begin voor de tweede periode, nog een tijdje PP, maar deden ze er maar wat mee……… Tom kon wel weer aan het redden. Hijs compleet en na wat gedoe werd het 5-1. Weer zwaar weer voor Tom en het werd 6-1. Even de goede kant op en een schot gevangen. Terug naar de verkeerde kant en woeps 7-1. Vreselijke aanvallen volgden en Tom had de handen vol, tig keer ging het goed en toen 8-1. De geschiedenis herhaalde zich, 9-1. Tom was nog niet van ze af, hij werd met grote regelmaat bestookt en hij voorkwam erger. Toch lukte het Den Haag 10-1 te scoren. Tom vond het welletjes en Jeff Honebeeke nam het bewaken van het Groningse doel over. Idem dito, hij kon ook gaan redden. Hijs straf, een kans voor GIJS, terug met de handel en SH maakten de Hagenezen cq Hagenaars er 11-1 van. Nog een Hijs erbij op de strafbank, nou moet het toch kunnen bepeinsde ik. Wel een kans, mis. Nog een kansje en Jeff had de handen weer vol.

De derde periode dan maar. Van hetzelfde laken een pak. Hijs schieten, Jeff redden. Straf voor GIJS, maar daar had Hijs niets aan. Schadevrij compleet. Sterker nog Zahir Hup scoorde SH 12-2. Nu was er nog een halve periode te gaan, dus de hoop op langszij komen had ik wel opgegeven. Weer straf voor een Gijsie, schadevrij je weet wel. Toch werd het even later 13-2. Een kans, straf, een redding van Jeff, een hevige botsing op het ijs en om te besluiten nog wat kansen. En dat was dat.

Ja, redden wat er te redden viel. En er viel veel te redden, alleen niet alles. Dat was wel duidelijk. Vandaag beter heren, denk erom, redden wat er te redden valt en geef Zoetermeer er maar van langs.