Hangend tegen de Kerst aan moest er toch eerst nog een wedstrijdje gestreden worden op zaterdag 22 december 2018. Pfffffffffft wat gaat de tijd snel, ook het nieuwe jaar loert al om de hoek. Doch eerst nog effe de ijzers uit het vet heren van GIJS Groningen, want de Amstel Tigers stonden de trappelen om in Kardinge hun kunsten te laten zien. Geen loei grote kerstboom op de tribune, stel je voor dat de ijshockeyers over een takje struikelden. Om maar niet aan de ballen te denken, de kerstballen bedoel ik natuurlijk.

Een bomvolle tribune ter aanmoediging en dat helpt als een slok op een borrel, zolang de heren op het ijs die maar niet op hebben. Stel je voor……….hoewel….. misschien spelen ze dan de sterren van de hemel en die kun je dan weer in de boom hangen.

De geruchten bereikten mij dat de Amstel Tigers versterking zouden hebben meegenomen in de vorm van enkele oud internationals. Brrrrrrrrrr ik kreeg bij voorbaat de griezels.

Ik weet niet waarom ik altijd een inleiding nodig heb, misschien om op dreef te komen of zo iets. Nou ja, het is aan de lezer cq lezeres om die inleiding over te slaan natuurlijk. Ik merk het toch niet.

In het Groningse doel zagen wij Tom Korte

Vooruit dan maar, de eerste periode. Ik viel zowat van de tribune van plezier, want na 1.22 minuutje wist Joop Uchtman 1-0 te scoren, assist Tim Bartels en Bas Snijder. Een goed begin is het halve werk toch? Bijna weer goed en nog eens, maar net niet helemaal. Tom aan de slag met redden. Oei straf voor GIJS. Hinderde niks, SH kan ook immers, 2-0 door Bas Snijder, geassisteerd door Tim Bartels, Rodney Kuiper. Even later compleet, een redding van Tom en nog eens en weer. Mooie kansen, mis poes. PP deed GIJS niets mee. Maar toen kreeg Bauke Renze ten Hoeve de geest en maakte er 3-0 van, zijn hulpje was Bas Snijder. Een straf voor GIJS richtte geen schade aan. En op naar de pauze.

Na even de gaatjes voor de doelpaaltjes dieper geboord te hebben, een tippelend doel is geen gezicht, kon de tweede periode beginnen. Het Groningse doel werd nu verdedigd door Bo Ossewaarde. Een mislukte kans en wat reddingen van Bo. Er raakten wat heren op het ijs verhit en gingen op de vuist. GIJS straf (vond ik wel apart, waar er twee kijven hebben er twee schuld, dacht ik) en de Tijgers wisten er 3-1 uit te slaan. Wel compleet natuurlijk. Bo nog eens aan het werk, een pracht kans niks. Straf Tigers en toen deed Danny Kerstholt er wat mee, PP 4-1. Straffen over en weer. De Amsterdammertjes scoorden 4-2. Flauw hè….. De puck ging nog eens hemelen, maar zat pucks, dus geen probleem. De periode eindigde met een straf voor de Tijgers.

Dus nog 1.20 minuut PP voor GIJS. Heel sportief wachtte Bas Snijder met scoren tot de Tigers compleet waren. Hij scoorde 5-2 met assist van Fenno Mulder. Het kon niet op, Joop Uchtman wist 6-2 op het bord te krijgen, Bauke Renze ten Hoeve was zijn hulp. Ach en toen konden de Gijsies niet tellen, straf dus en dat konden de Tigers niet laten, 6-3. Bo werd gebombardeerd, doch redde wat er te redden viel, toch werd het 6-4. Schot aan de goede kant gehouden. Oei het werd 6-5 en time out moest helpen. Nog weer straf voor GIJS 2x 2 minuten zelfs. Tenslotte haalde Amsterdam hun goalie uit het doel teneinde met een man meer GIJS te belagen. In de laatste minuut nog een time out voor de Tigers. De laatste vier seconden mocht hun goal weer verdedigd worden. En gered door de toeter, dat was het dan.

Het was me een spannende wedstrijd, ik werd er zowat twintig jaar ouder van……

En tot slot dan voor iedereen hele fijne Kerstdagen, de beste wensen voor 2019 en vooral veel sportieve wedstrijden om te bekijken, en komt allen naar de wedstrijd van 29 december a.s.! Hoewel let effe op, niet in Heerenveen te spelen, want tenslotte is er iets mis met de constructie aldaar, stel je voor dat je het dak op je kop krijgt….. Doch de site geeft ongetwijfeld ook uitsluitsel en laten we het beste er van hopen, lichtpuntje is dat het feest dan in Kardinge plaats kan vinden. Geen wedstrijd moet ik niet aan denken. Zo moet ik ook niet denken aan de zomer, als ik het zonder ijshockey moet stellen. Nog niet over denken sufferd, we zitten nog in de winter. Dus opgewekt verder. Gewoon tot gauw!