Dan heden maar een potje ijshockey in de buurt. Wel natuurlijk effe door weer en wind richting Kardinge en maar hopen dat ik niet het Van Starkenborgkanaal in waaien zou, althans op de heenweg. Terug valt dat dan wel weer mee, andere kant van de weg natuurlijk.

Op zondag 20 februari 2022 alweer een wedstrijd voor GIJS Groningen, een druk weekend dus na de rit naar Amsterdam gisteren, die nipt door de thuisclub werd gewonnen.. Enfin, onze Gijsies staan hun mannetje wel dacht ik positief. Vanavond dus de slag tegen HIJS Den Haag en nu thuis. Uiteraard met veel aanmoediging van de supporters, het was tjokvol en dat scheelt een slok op een borrel leek mij.

Nu ben ik zelf geboren en getogen in het Haagje, maar weet eigenlijk niet meer of ik nou een Hagenees ben of een Hagenaar. Van origine natuurlijk, want inmiddels ben ik hevig vergroningst hoor. Woon al dik veertig jaar in het hoge noorden tot mijn volle tevredenheid. Lieflijk dorp vlak boven de hoofdstad, heerlijk in de buurt van Kardinge. Kinders (nou ja …deren) in de buurt, mijn liefje wat wil je nog meer. Nou heel duidelijk hopen op winst voor GIJS!!!! Heel wat mensen zetten hun tanden alleen nog maar in het glas op het nachtkastje, maar onze Gijsies zetten hun (figuurlijke)  tanden in het ijs! Kortom, hoop doet leven!

In het Groningse doel kon men Matyas Dana vinden.

In de eerste periode ging GIJS er gelijk met de puck vandoor, heel even, want het werd al snel een retourtje. De puck ging ook nog hemelen. Er volgde al snel een redding. HIJS ging opnieuw in de aanval, en er volgden nog een paar reddingen. Oeps, vroeg mij af ‘wat heeft HIJS gegeten?’ Vast niet de hond in de pot, dacht ik zo. Onze goalie had het druk met redden, maar het ging toch helaas mis, 0-1, de Haagse maker bleek Bommezijn te heten. Nou het sloeg in als een bom hoor.    Haha, maar een straf voor HIJS bracht een mooie kans voor GIJS, Tomas Krukovski maakte er PP1-1 van, geassisteerd door Vianius Jankauskas en Björn de Haan. GIJS kwam zelfs op voorsprong met weer een PP-tje 2-1, gescoord door genoemde Vianius in zijn uppie. Den Haag trok de stand gelijk 2-2. De periode eindigde met een schot van Vianius met assist van Tomas Krukovski, 3-2.

Vol goede moed naar de tweede periode, nog wat straf uit te zitten, wat reddingen, een paar maal de goede kant op, maar helaas het werd 3-3. Weer reddingen, wat kansen, een mooi schot helaas gehouden. Een straf voor GIJS richtte geen schade aan. Maar niet getreurd vond Tim Bartels, in zijn uppie maakte hij er 4-3 van. Nog een redding en op naar de derde periode.

Tja en dat zou de beslissende worden. Kansen en reddingen wisselden elkaar af. Een straf voor GIJS, maar schadevrij compleet. Maar ja, het werd toch 4-4. Maar de mooie schoten op het goede doel, troffen geen doelpunt. Weer straf voor GIJS, weer geen schade. En zo ging het door met kansen en reddingen, tot het mis ging en 4-5 werd. Straf HIJS bracht niets in het laatje. Time out voor GIJS, effe goalie uit GIJS doel, heel kort gelukkig. Ook een straf voor GIJS, dus vier tegen vier. En 34 seconden voor het einde nog een time out voor HIJS. Goalie GIJS uit doel, bleek doelloos. Twee wedstrijden in een weekend, het was vast te veel van het goede.