Zaterdag 14 november 2015 bleek ik plotsklaps een vrije avond toebedeeld te krijgen. Ik had al ernstig met mijn harige vriend besproken dat ik die avond niet thuis zou zijn en wat doe je dan om zo’n kerel niet van slag te krijgen, naar Kardinge gaan om GIJS Groningen 2, oftewel GIJS Red Spirits aan de slag te zien tegen weer een mond vol, nee geen pannenkoek, maar Hijs Hokij The Old Flames Den Haag, afgekort Flames of Vlammetjes dat hangt van mijn bui af.

Een ietwat merkwaardige titel zal men wel denken, maar………. Het is niet zo raar.

Een supporter, een van de weinigen helaas, riep tijdens de wedstrijd luid en duidelijk ‘pannenkoek’. Dat kan natuurlijk twee redenen hebben. Ten eerste hij achtte de speler(s) slechts het niveau van een pannenkoek te hebben. Ten tweede hij tandakte naar een pannenkoek, die zijn gade mogelijk nooit maakt omdat ze allergisch is voor de baklucht. Enfin, we zullen het waarschijnlijk nooit weten. Wel ging hij eerder weg en dat geeft te denken…………op naar een pannenkoek?

Bo van Ossewaarde bevolkte het Groningse doel

De eerste periode en de Gijsies traden aan in de nieuwe shirts. Effe wennen hoor. De heren schoten van links naar rechts over de baan en zo verder. Tot 1.42 minuten, haha het was raak, 1-0 voor Gijs gescoord door Gijs, ja dat schreef ik toch al, neehee, Gijs Boddeús. Het duurde niet zo lang of het werd 2-0, Mike Honebeeke was de schieter, assist Jerry Miller en nr. 97 wie dat dan ook mag zijn.

Van een straf voor GIJS maakten de Hagenezen cq Hagenaars misbruik, 2-1. Straf voor een Flame. Gaan die rekels toch op het verkeerde doel af, maar gelukkig gevangen. Een paar beeldige kansen, Bo ook niet zonder werk, wat gehannes bij een doelpaal, bijna mis en straf op nieuw voor een Vlammetje, die erg vlamde.

Drie minuten pauze en ik weet dan wat mij te doen staat. Te laat weer plaats nemen voor de tweede periode, want dan hebben de Gijsies tijd om te scoren. Zo werkt dat nu eenmaal. Dus zo gezegd, zo gedaan en ja hoor bij binnenkomst stond er 3-1 op het bord, gescoord door nr. 20. Sorry ik weet de bijbehorende naam niet.

De Flames proberen er wat aan te doen, maar Bo stond zijn mannetje en redde een aantal malen. GIJS weer straf. Het scorebord gaf even een stand van 99-1 aan. Het leven gaat snel, maar zo snel nou ook weer niet. De timer besefte dat en het werd weer gewoon 3-1. Niet zo lang want het werd 3-2, ik meende dat het doel wat verschoven was, maar wie ben ik??? Achter mij werd aangeraden op dammen te gaan, een logische stap daar dat ook met schijven gaat. Nog een Gijsie straf, maar de tegenpartij kreeg geen voet aan de grond op het ijs. Heel wat kansen voor GIJS en eindelijk 4-2, geen idee wie scoorde laat staan assisteerde. Zo ging het wat heen en weer en grote pauze.

De derde periode bracht prachtige kansen voor de Groningers, het lukte niet dat kleine schijfje in dat kleine doel te krijgen. Een Gijsie lag plat bij het goede doel en dat was het doel natuurlijk niet. Hij kwam gelukkig overeind. Bo redde weer, omgekeerd lukte ook niet. Toen dreigde het mis te gaan, maar de puck verdween in het verkeerde doel na de fluit. Waar zo’n fluit al niet goed voor is. Hoera, daar schoot Bockie, je weet wel Ronald Bockhoudt, met behulp van Hugo Luikens 5-2.

De periode bleef verder gekleurd met mooie kansen en schoten op het goede doel en omgekeerd op het verkeerde doel. Maar Bo voorkwam ellende en zo eindigde de wedstrijd met een leuke winst voor GIJS Groningen 2 (om even plechtig te doen).

Tja, wat zal ik er van zeggen. Helaas gingen veel kijkers na de tweede pauze naar huis, maar de ‘echte’ supporters hielden vol, een handje vol. Het was een wat rommelige wedstrijd met strijdvaardige Flames, maar het ontaardde gelukkig niet in ernstige onenigheid op het ijs. En wat betreft die pannenkoek, ik weet nog niet wie die pannenkoek nou was, een Gijsie of een Vlammetje of had de supporter toch zo’n trek in een pannenkoek?