Zaterdag 7 november 2015. Voor zekerheid keek ik nog een keer in mijn agenda, want zo snel kan de tijd toch niet gaan? Jawel, dat kan ie wel. Precies een jaar geleden op die datum deed ik boodschappen bij een grootgrutter met twee letters zag ik. Deze 7e november speelden Gijs Groningen en Zoetermeer Panters Toekomstteam op zaterdag dus tegen elkaar op eigen bodem. Nou ja eigen ijs bedoel ik uiteraard.

Ruim op tijd vervoegde ik mij te Kardinge en liep tegen een stelletje zondaars op voor de ingang. Ik natuurlijk ook gelijk zondigen onder het genot van een gezellige kout. Hoorde ik een spannend nieuwtje, maar dat moet een geheimpje blijven voorlopig althans……….. Ik zeg niets!

Kortom wij zetten ons op de banken en sloegen het inrijden gade. Voor mij meestal een indicatie over het verloop van de wedstrijd. Doen ze het pittig of moet er een peper in een bepaald lichaamsdeel. Nou ik was tevreden. Effe dweilen en het feest kon beginnen. De vlaggenkinderen leidden de feestelijkheden in.

Stefan stond verdekt opgesteld teneinde het Groningse doel te verdedigen.

De eerste periode. Nu heb ik wel eens snelle doelpunten gezien, maar na 15 seconden straf was voor mij althans een nieuwtje. Nee ik kreeg geen straf, maar een Panter die tripte en daar maakte David Bartos gepast gebruik van door er na 45 seconden PP 1-0 van te maken. Assists zie onder. Danny Kerstholt aarzelde slechts 15 seconden en zette een gewone 2-0 op het bord. Of de Panters daar de schrik van in de benen zullen hebben gehad! Zij icingden nogal wat af. Stefan mocht even redden. Naar de goede kant en er ging van alles in het doel behalve de puck. Nou ja, na nog wat kansen scoorde Zahir Hup 3-0. Wat rollebollen, want ijs blijft glad, off side, kansen. Ook Zoetermeer probeerde wat, maar Stefan liet het niet gebeuren. Een PP-tje voor Groningen hielp niet. Een dikke knuffelpartij, een schot op het Gijs doel raakte slechts de lat of paal zo je wilt. Bas (eigenlijk Sebastiaan) Snijder maakte er 4-0 van. Nog een kans mislukte en Gijs kreeg straf, boarding en even later nog een eigenheimer erbij omdat ie tripte. Dat kon Zoetermeer niet laten lopen, ze durfden wel tegen twee Gijsies minder, het werd 4-1.Nou ja gun ze ook wat……. Pauze.

Nog een restje straf in de tweede periode. Mogelijk hadden de Panters op de blote billen gehad, want ik vond ze aanzienlijk feller. Kansen over en weer en straf voor Gijs. Stefan redde keurig een schot op zijn doel en een mooie kans leverde niets op. Een Panter op het schavot hielp wel, Danny Kerstholt schoot PP 5-1 in het goede doel. Toen kreeg onze Stefan het even heel druk en hij redde één, twee, drie, vier maal. Gelukkig weer de goede kant op zodat Danny er 6-1 van kon maken. Stefan opnieuw even aan de beurt en bij het retourtje scoorde Bas Snijder 7-1. De Panters namen al snel wraak en zo werd het 7-2. Ben je nou bedonderd dacht Fenno Mulder mogelijk, dus 8-2. Ondanks straf voor Gijs toch kansen, dat lukte niet en een Panter greep zijn kans wel PP 8-3. Een paar keer bijna goede doel, wat heen en weertjes en pauze.

De derde periode begon met een leuke kans, gestopt. Maar de Gijsies hielden aan en zo werd het 9-3 door een schot van Romeo Stroosma. Hè bah, na een keer ademhalen, 9-4. Wat kan dat nou schelen, Panters straf en compleet en heel sportief toen pas maakte Zahir Hup er achteloos 10-4 van. Een Gijsie gevloerd en straf voor de Panters. Vooruit gooi er nog een tegenaan, 11-4, beeldig om het hoekje door Danny Kerstholt. Pracht kans, maar die kwam op de bakkes van de Panterse goalie werd mij ingefluisterd. Aanval op het Groningse doel, dat ging wandelen, Stefan plat en een speler plat, op het ijs hè, maar geen doelpunt. Toe maar, 12-4, dit keer geschoten door Bas Snijder. Een half minuutje later 13-4 door Fenno Mulder. In een rap tempo 14-4 door Zahir Hup. Een knokpartij ontsierde de laatste minuut van de wedstrijd. Onze Gijsie kreeg 4 minuten straf, doch verdween met een narigheidje naar de kleedkamer. Mijn buurman had gezien dat hij een stick in het smoel kreeg. De Panter kreeg 2x 4 minuten. Nou ja als de wedstrijd na 27 seconden voorbij is, krijg je geen houten kont op de strafbank.

Zo werd de eindstand dus 14-4. Tja wat moet ik van de wedstrijd zeggen. Ik vond dat de Panters best wel af en toe flink van leer trokken en dan hield ik mijn hart voor zekerheid maar weer vast. Doch een eindresultaat dat mijn oude hart weer goed deed zullen we maar zeggen, want ik ben gek op winst voor Gijs. Zoetermeer kreeg flink om de oren.

Assists: Wesley Zouteman (2x); Sebastiaan Snijder (2x); Zahir Hup (3x); Romeo Stroosma (2x); Danny Kerstholt (3x); Jasper Huizenga (3x); David Bartos (4x); Wesley Timmermans (2x); Fenno Mulder (1x); Mike Groenhof (1x); Tim Bartels (1x);