Het is bijna zover!

Op 16 september ligt het ijs weer in Kardinge en kunnen we eindelijk weer ijshockeyen! Er zal nog een schema volgen waarin we het eerste ijsweekend bekend maken wie wanneer kan trainen. Op de achtergrond zijn we druk bezig met het ontwerpen en bouwen van een nieuwe website. Dit zal hopelijk halverwege dit seizoen gelanceerd worden. De jeugd teams zullen dit seizoen gaan spelen in nieuwe tenues. Langzamerhand zullen alle recreanten senioren teams ook in dit nieuwe tenue gaan spelen, om te beginnen met GIJS 2 en de RACOONS. 

We kijken uit naar een sportief seizoen samen met jullie allemaal! 

IJSSCHEMA STARTWEEKENDEN 16 & 17 Sept + 23 & 24 Sept

Om het seizoen goed te beginnen hebben we een schema gemaakt waarop we de eerste 2 weekenden het ijs verdelen.

Hieronder zie je het schema, kijk goed wanneer jouw team kan trainen in de eerste 2 weekenden.

GIJS 1 heeft op zaterdag 19 september een oefenwedstrijd in Duitsland en op zaterdag 23 september in Kardinge tegen IJCU Dragons Utrecht.


TEAMINDELINGEN

De teamindelingen zijn onlangs gedeeld in de nieuwsbrief die per mail is verstuurd. Heb je deze nieuwsbrief niet ontvangen?

Stuur dan een mailtje naar info@gijsgroningen.nl dan sturen we deze alsnog toe.

JEUGD

We starten dit seizoen met 5 jeugd teams, U9, U11, U13, U17 junioren (voormalig U15) en U17 (landelijke competitie).

SENIOREN

We starten dit seizoen met 3 recreatie senioren teams, GIJS 2, GIJS 3 (voormalig GIJS 4) en de dames zijn terug met de RACOONS. 
GIJS 5 is als team gestopt, een aantal spelers zijn onderverdeeld in andere teams, een aantal spelers gaan dit seizoen meedoen met de House League. 
Dit is het laatste seizoen waarin we op de huidige manier de teamindelingen hebben gemaakt. Vanaf volgend seizoen zullen er selectie trainingen plaatsvinden
en zullen de teams worden ingedeeld op niveau. Dit doen we om de doorstroom vanuit de jeugd groepen beter te stroomlijnen en om de team en clubdoelstellingen beter te kunnen invullen. We gaan dit seizoen bouwen aan de selectie criteria en aan de nieuw te vormen Technische Commissie die de teams zullen gaan samenstellen.

HOUSE LEAGUE

Sinds 2022-2023 is er een House League bij GIJS Groningen. De House League bestaat uit senioren leden die komen uit o.a. het vrijdagavond opleidingsteam, het damesteam, recreanten en leden die het gewoon leuk vinden om mee te doen. De House League bestaat vooralsnog uit 3 teams van +/- 16 spelers. Het niveau is gemixt, van gevorderd tot beginner. Iedere vrijdagavond zal er een wedstrijd gespeeld worden tussen 2 teams en het 3e team verzorgt de wedstrijd. Iedere zondagavond is er een trainingsavond waarbij het niet spelende team voorrang heeft en de groep wordt aangevuld met spelers uit de andere 2 teams totdat het ijs “vol” is. De zondagavond training is ook de training waar nieuwe, beginnende, ijshockey spelers trainen. Zodra het niveau van een speler goed genoeg is om mee te doen met de vrijdag wedstrijden dan kan de speler doorstromen naar de House League competitie. Hieronder vind je de huidige spelerslijst, de teamindelingen worden na de eerste trainingen bekend gemaakt. Dit omdat we de teams gelijkwaardig willen indelen en er een aantal nieuwe spelers zijn waarvan we nog niet goed het niveau weten. 


IJSUREN SCHEMA TRAININGEN

Hieronder is het ijsurenschema te vinden voor seizoen 2023-2024. We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk aan alle wensen te voldoen. Helaas hebben we nog altijd te maken met te weinig ijstijd en zullen we her en der ijs moeten delen en/of onderling moeten rouleren. Hieronder is het roulatie schema voor GIJS 2 en GIJS 3. Het is ook mogelijk dat U17 junioren een keer op heel ijs traint, gezien U17 een extra uur heeft op de dinsdag. Dit is bewust gedaan met het oog op doorstroom naar de GIJS recreanten teams en de landelijke competitie die op heel ijs zal worden gespeeld. Kleine wijziging in de tijden op de maandag sinds de nieuwsbrief. Dus check het schema nog even goed!

 


SCHEIDSRECHTER WORDEN?

Vanuit GIJS Groningen zullen er meerdere scheidsrechterscursussen georganiseerd worden dit seizoen. Er is een groeiend tekort aan scheidsrechters landelijk en iedere club zal moeten bijdragen om dit tekort op te lossen.
Er zijn verschillende opleidingen die vanuit IJshockey Nederland en Team Stripes worden aangeboden.

Basisopleiding ijshockeyscheidsrechter
De basisopleiding bespreekt de eerste en belangrijkste beginselen van het scheidsrechters vak. Niet zozeer de spelregels, maar kwaliteiten van scheidsrechters, procedures, taken en de organisatie worden besproken.

Niveau I: U9/U11: één opleidingsavond 

Niveau II: U13-U15: twee opleidingsavonden 

Niveau III: U17 en hoger: één á twee opleidingsavonden, waarbij de U13-U15-opleiding de basis is waarop verder wordt gebouwd. Naast een opleiding middels presentaties en clips is praktijktraining op het ijs ook noodzakelijk. 

Heb je interesse in een scheidsrechterscursus?

Meld je dan aan via info@gijsgroningen.nl