We mogen nog steeds sporten maar we krijgen wel meer beperkingen. Laten we er samen voor zorgen dat het sporten niet helemaal wordt stilgelegd. Het zijn niet de regels die corona terugdringen, maar ons eigen gedrag. Het allerbelangrijkste blijven de algemene regels zoals handen wassen, 1,5m afstand tot anderen en thuisblijven bij klachten.

Vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur gelden er weer strengere regels om het coronavirus terug te dringen, helaas ook in de sport. De regels gelden in ieder geval voor de komende vier weken. We hebben voor jou de belangrijkste wijzigingen en regels op een rijtje gezet.

  1. Sporten voor volwassenen is in teamverband alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. Maximaal 4 personen mogen samen sporten.
  2. Jeugd tot met 17 jaar hoeft tijdens het sporten geen afstand te houden. Na het sporten moet jeugd van 13 tot en met 17 jaar wel weer 1,5m afstand houden.
  3. Voor binnen sporten zoals, recreatief zwemmen, schaatsen, groepslessen of sportlocaties waar iedereen individueel sport, mogen maximaal 30 personen in iedere afzonderlijke ruimte bewegen met 1,5 m afstand tot elkaar.
  4. Wedstrijden mogen niet voor jeugd en volwassenen. Onderlinge wedstrijden van eigen teams mag wel voor kinderen en jeugd tot en met 17 jaar.
  5. Evenementen mogen niet.
  6. Kleedkamers en douches zijn gesloten. De kleedkamers in de zwembaden mogen wel worden gebruikt.
  7. Publiek en ouders mogen nog steeds niet kijken tijdens de activiteiten op tribunes, langs het veld of de baan.
  8. Alle horeca en kantines op sportaccommodaties blijven gesloten.
  9. We volgen de Rijksoverheid en adviseren dringend om een mondkapjes te gebruiken in alle publieke binnenruimtes zoals de sportaccommodaties voor iedereen van 13 jaar en ouder. Tijdens het sporten zelf hoef je geen mondkapje te dragen.
  10. Voor topsporters met een status en voetballers uit de eerste en eredivisie gelden uitzonderingen.

Hoe we dit allemaal praktisch moet gaan oplossen kun je vinden op de pagina coronavirus en Sport050 en de pagina over georganiseerd sporten. Bekijk ook wat er voor jou verandert als sporter of bezoeker van Sportcentrum Kardinge, het Helperzwembad of Zwembad de Parrel.

Maximaal 30 schaatsers op de ijsbaan van Kardinge

Voor het recreatief schaatsen moet je vooraf online reserveren voor een tijdsblok van één uur. Betalen doe je bij de balie of je gebruikt je 12-kaart of abonnement. De ijsbanen van Sportcentrum Kardinge zijn geopend. Met de nieuwe maatregelen hebben we het maximaal aantal schaatsers per uur verlaagd naar 30.

Schaatsverenigingen moeten een aantal protocollen en richtlijnen volgen. De regels kun je vinden op de pagina voor georganiseerd sporten.