De laatste loodjes, tenminste voor zover het de reguliere competitie der Gijs Bears betreft natuurlijk. Die loodjes speelden zich af op zaterdag 8 februari 2014 in Kardinge en wel tegen het NIJA Talent team uit Eindhoven. Niet dat er nog schade kon worden aangericht door die tegenstander, de Beartjes blijven wel nummer 1, maar winst is altijd leuker om naar te kijken. En dat geldt zeker voor een zemelappig tiepje zoals ik ben op ijshockeygebied. Zo koel als een kikker in het normale leven, zo ………. Nauja (heeft mijn buuv bedacht als variatie op NIJA, dit voor het geval dat jullie denken dat ik zelf zo origineel ben), ik kan het ook niet helpen. Het is een virus.

Voor ik mij richting Kardinge hekste, nog snel een heksendropje tot mij genomen.  Opgewekt vloog ik richting ingang, daar aangekomen bezem geparkeerd tussen de auto’s  en repte ik mij naar de tribune onder de welkome woorden van diverse andere enthousiastelingen in de geest van ‘heb je pen en papier bij je?’ Dan kon ik geruststellend antwoorden ‘Ja hoor, komt allemaal goed”. Zal ik jullie eens een geheimpje vertellen en dat moet echt onder ons blijven want dit is een slaapkamer-geheimpje, er ligt een bloknootje + pen naast mijn bed………. Je weet nooit waar het goed voor is! Met andere woorden zelfs in de slaapkamer ouwehoer ik als mij iets te binnen schiet.

Oh en ik moet nog iets rechtzetten. Heb ik in mijn vorige oprisping gesproken over ijsberen die voor de kachel liggen met drop. Helemaal fout, maar dat komt vanwege die heksendrop. Zij consumeren doppinda’s. Het is maar dat je het weet.

Tom Korte in het Groningse doel en een afgeladen tribune, dus het feest kon beginnen.

Jasses gelijk de verkeerde kant op in die eerste periode, eventjes retour en weer verkeerd. Ik kukelde bijna van de tribune af toen het 0-1 werd na ruim anderhalve minuut en voor de tegenpartij. De Bearen waren er nog lang niet dat was duidelijk. Eindhoven kreeg straf en dat hielp. Sebas Snijder trok de stand gelijk, 1-1, assistentie van Danny Kerstholt en Arjan Peters. Daarmee was Eindhoven natuurlijk wel compleet. De ene mooie kans na de andere, weer een straf voor de gasten bracht geen extraatje. Buuv merkte voor de zoveelste keer op dat er meer gewipt moest worden. Niet luisteren natuurlijk. Tom speelde regelmatig stoppertje. Groningen kreeg ook wel straf, een SH kansje, mis. Vlak na een face off, je wil het niet geloven, 1-2. Ik was zeer pijnlijk getroffen. Echter binnen een minuut scoorde Klaver Jan Middelweerd 2-2, daarbij geholpen door Zahir Hup en Arjan Peters.

Nou pauzeren dan maar………

De tweede periode begon met een reeks kansen voor de Bears. De puck ging een keer hemelen, nog een poging tot scoren en bijna. Straf voor Groningen bracht 2-3 voor NAUJA………. Zoals de tegenstander inmiddels alom werd genoemd. Tom werd belaagd, een opstootje en straf voor Eindhoven. Kansen om te zoenen en eindelijk de gelijkmaker in het goede doel geschoten door Kevin Kuiper, assist Sebas Snijder en Ricardo Dijkema, dus 3-3. Principieel waren wij het niet eens met een straf voor Groningen. Tom sloeg weer aan het redden. Een poging aan de goede kant kwam tegen de lat, jammmmmmmer. De kansen bleven om de oren vliegen evenals de bedreigingen. Nog een strafje hier en een strafje daar en het was alweer pauze.

De voorspellingen in de pauze waren niet van de lucht. Mij werd vol overtuiging verteld dat de Bearen zouden winnen. We zouden het zien……….

Teruggekomen op de ijsbaan werd er door een nijvere linesman, vrouw in dit geval, wat nagedweild. Zij deed dat kundig en had ervaring met dweilen werd mij toevertrouwd.

Alweer kansen, maar de vijandelijke goalie stond steeds in de weg. Straf voor de NIJA en daar ging het weer, kans, kans, kans. Ik riep met overgave hup, hup…… doch het enige resultaat was een speler in het doel en dat schiet niet op. Wat rollebollen en straf voor Groningen. Shorthanded moest toch ook kunnen, nee dus. Toch had Zahir Hup mij wel gehoord, want hij scoorde in zijn uppie 4-3!! Ik jubelde het uit, zong en ik floot. Te vroeg zoals bleek, want 19 seconden later 4-4.

De spanning steeg tot grote hoogte, mijn stemming niet. Een leuke kans, maar te hoog gewipt volgens buuv. Tja en toen en toen, ik krijg het haast niet uit mijn pc, 4    –          5……….

De kansen gingen door. Time out voor NIJA, nauja……… Nog een time out voor Groningen. Niets hielp meer.

Zoals ik al opmerkte, het verlies kan geen kwaad voor de Gijs Beartjes, maar leuk is anders. Wie de tegenstander in de play offs gaat worden staat nog in de sterren. Ja ik verdiep mij soms in de sterrenkunde, zeer interessant maar ik ben er niet wijzer van geworden ten aanzien van die tegenstander. Wel vraag ik mij af of er ergens in het heelal nog een ijshockeyclubje is, dan kunnen we misschien nog eens een uitstapje maken. Met de bus natuurlijk.

Enfin, met veilig op de eerste plaats kan ik gerust zeggen NAUJA…………