Wat een bofje, kon ik op zondag toch weer naar ijshockey en wel van mijn naasten!

Wie dat zijn? Wel de North Seahawks in het algemeen en enkele daarvan in het bijzonder. Oh ja en het speelt zich allemaal af op 2 februari 2014 in Kardinge.  De Seahawks namen het op tegen Flyers 4 Heerenveen. Alle andere Flyers zijn dus niet vóór Heerenveen? Uiteraard ben ik voor de ……….. jaha, de Seahawks noem ik vanzelfsprekend weer liefkozend ‘Hawks’!

Trouwens de Hawks zagen er beeldschoon uit, volledig uitgedost in blauw/wit van kous tot shirt via broekhoes. Zag ik op de tribune toch ook een paar kruimeltjes in zo’n shirtje. Ik was helemaal jaloers!

Een flinke bezetting, in de aardige betekenis, van de tribune was verheugend. Maar ja het was dan ook een derby en dan weet je het wel. In het Groningse doel stond Arian Eijer.

De eerste periode begon de goede kant op, toen de verkeerde en toen en toen een voor mij onnozel huisvrouwtje een onbegrijpelijke straf. Scheids maakte het goed door ook een Flyer te bestraffen even later. Leuke kansen, Heerenveen ook weer compleet en precies op dat moment hoera!!! Jord Kiel scoorde 1-0 met assist van Jeroen Hummel. Het begin was er. Weer kansen, een schot aan de verkeerde kant gelukkig mis poes. Toch werd het 1-1, jakkes. De Hawks poogden wel, maar zoals buuv opmerkte, ze moesten meer wippen. Of Jord het hoorde, hij maakte er 2-1 van geholpen door Gert-Jan Klootsema. Nog even een gevaarlijk moment, een Hawk vloog in eigen doel hetgeen gelukkig geen punt oplevert. Een latpuckje schoot ook niet op. Nog wat kansen en straffen (gelukkig) voor Heerenveen.

Toen mochten we drie minuten pauzeren. Dus blijf zitten waar je zit!

Zo begon de tweede periode met Flyers op de bank en dat was een mooie gelegenheid voor 3-1 vond Arthur Vermeeren, geassisteerd door Igor Shumlyanskiy en Ronald Koops. Een straf voor een Hawks werd door de Flyers misbruikt, 3-2. Maar: “Alles sal reg kom als elkeen sy plig doen”, zegt een Zuid Afrikaans spreekwoord, dus werd het 4-2, de maker was Gert-Jan Klootsema, geassisteerd door Todd Noble. Nauwelijks bijgekomen van de lol een leuk inglijdertje van Daan Vogelaar, dus 5-2, assist Tjalling Stellema en Sabri Edskes. Na een halve slok adem, 6-2 nu door Jord Kiel, samen met Peter Visser en Jeroen Hummel. Een Hawk kreeg straf, maar dat is geen beletsel vond Todd Noble, 7-2, assist Michiel Waalboer.

Even rust in de tent, want het net van het doel moest enige reparatie ondergaan. Dat heb je met die wildebrassen! Daarna wat rollebollen, een leuke kans en toen de giller van de avond, het leukste schot! Tjalling Stellema schoot, de goalie komt wat uit zijn doel en maait over de puck heen, puck glijdt gezellig verder recht het doel in. Kijk en dan is het 8-2. Volgens een supporter keken we naar een potje curling!

Twee straffen Groningen en dat bracht de stand op  8-3. Bijna zat ie goed, maar er werd iets te hoog gewipt, mijn buuv heeft er verstand. Een fractie later 9-3 door Ronald Koops, assist Igor met de lastige achternaam. Enfin, ze waren toch bezig, 10-3 door Jord Kiel, assist Peter Visser, Jeroen Hummel en 11-3, Patrick Blaauw samen met Jord Kiel en Jeroen Hummel. Wat gebeuk op het goede doel en dubbel shorthanded achteloos 12-3 door Jord, assist Peter Visser. Nou ja vooruit, 12-4. Een opstootje, Groningen straf en nog eens enz. Het werd pauze en toen een peukie.

In de derde periode vonden we Jim Lok in het Groningse doel. Wat kansen, maar dat lukte niet. Igor nam een schuiver, werd door de vijandelijke goalie pootje gehaakt, vloog vervolgens door het luchtruim, het leek wel circus, en dat bracht een penalty shot voort. Te nemen door Igor en dat bracht 13-4. De Flyers deden een flauwe poging, noppes dus. Een valpartij, een kans, een opstootje. Aha, een Flyer roughte en Jord Kiel maakte daar gebruik van, 14-4, assist Peter Visser en Jeroen Hummel. Nog meer kansen, een trippende Hawk kreeg straf. Igor deed in zijn uppie een duit in het zakje, 15-4. Tjalling Stellema wilde niet achter blijven, 16-4, assist Joep Hertsig. Ach, leuk voor de Flyers 16-5. Wat straf ook voor Flyers en wij moesten wel lachen om ‘Flyers weer op volle sterkte’ haha (dit om een supporter een plezier te doen!).

De pot werd afgesloten met een eindstand van 17-5, een doelpunt van Tjalling Stellema, geassisteerd door Igor (vooruit dan maar) Shumlyanskiy.

Een leuke wedstrijd gelardeerd met vele punten. De Flyers kwamen er niet aan te pas om maar even de puntjes op de i te zetten. Die liggen nu mogelijk gelijk die ijsberen voor de kachel met een zak drop, omdat het nu echt koud is…….

Overeind blijft,  het achtste doelpunt was het leukste schot!