Nou las ik toch kortelings een paar hele wijze woorden. Daarbij komt dat ik dol ben op spreuken. Je voelt het al aankomen………… Jawel daar komt ie dan: men kan beter veel zeggend zwijgen dan niets zeggend praten. Heb ik me daar toch een leuke middenweg gevonden. Ik ouwehoer gewoon schriftelijk. Aan de mensheid alom of men het wil lezen of niet. Nu ben ik ook nog een beetje ijdel, dus vind ik het geweldig om onder mijn gezwam toch wat aanwijzingen te lezen dat men het gezien/gelezen heeft.

Zo en kom dan nu maar eens ter zake. De wedstrijd in het ‘zonnige’ zuiden, te weten in het nieuwe ijsstadion te Breda van GIJS Groningen 1 tegen de Yeti’s. Teneinde tijdig in het Brabantse te zijn heel vroeg, nou ja wat heet vroeg….. om 10.00 uur,  vertrokken met de bus, waarin wij dit keer niet Harm achter het stuur troffen. Enfin tijdig in Breda na wel een stopje onderweg natuurlijk. Dit voor de broodnodige ‘ontlasting’ op de daartoe bestemde plaats (nou ja niet altijd hihi, maar da’s meer aan de heren) en belasting van het milieu vanwege de peuk zo hier en daar. Nou ja, hoe dan ook , we kwamen in Breda aan en daar moest ik natuurlijk een tijdje stuk slaan, want ik hoef niet op te warmen! Gelukkig was er al snel aanspraak van lieden die het eigen vervoer hadden gekozen.

Een nieuwe ijsbaan dus in het Bredase en deze werd plechtig geopend door de burgervader zoals mij werd verteld. Jammer was dat er weinig van een en ander te zien was, want er bleek geen tribune, men kon door de glaswand van de baan loeren. Alleen was die helaas ‘beneveld’, dus van zien viel weinig te merken tenzij men de ramen ging dweilen, maar op de baan kon dat uiteraard maar op een enkel plekje. Ondergetekende had nog een reuze bof, want haar werd toegestaan in het ‘official’ hok plaats te nemen zodat zij met haar pen en papier tenminste kon zitten en een tafel voor haar neus had om daar haar pen te hanteren. De mist trok overigens niet op en er moest af en toe, althans aan de buitenkant effe gezeemd worden. De binnenkant van de baan bleef uiteraard niet zo helder als leuk zou zijn.

Hèhe, eindelijk de eerste periode zullen mijn lieve lezers wel denken. Ok, daar komt ie dan en hou je hart vast voor zover je dat gisteren nog niet hebt gedaan. Overigens bewaakte Dylan Tomas Koltai het Groningse doel. De Yeti’s hadden een schietgrage meneer op het ijs, die na 01.05 minuutjes met scoren begon. Binnen vijf minuten had ie er drie te pakken, dus 3-0. Een paar reddingen voor GIJS, maar heus ook wat kansen en schoten op het goede doel. Een straf voor een Yeti bracht niets in het laatje, en een straf voor GIJS bracht geen verdere ellende. De periode werd afgesloten met een stand van 4-0 maar liefst.

Vol goede moed naar de tweede periode. Weer werd er door GIJS niets met PP gedaan. Inmiddels was het zicht flink minder geworden vooral naar de rechterkant voor deze schrijfster. Een kans bracht geen soelaas. Wel wisten de Yeti’s er 5-0 van te maken. Opnieuw bracht een straf voor de tegenpartij niets op. Een leuk schot op het goede doel werd gehouden. Halverwege een goaliewissel voor GIJS, nu kwam Jari Nol het doel verdedigen. Weer straf voor een Yeti, dus twee snuiters minder en gelukkig, dat benutte Tomas Krukovski met assist van Kris Snijder en Tim Bartels, PP +2: 5-1. De Yeti’s bleven straffen innen en zo wist Max Groeninga er PP +2: 5-2 te scoren samen met Tomas Krukovski en Alexander Zimbelmann. Zowel een Yeti als een Gijsie kregen nog een straf uit te zitten.

Intussen was het nog mistiger geworden en de derde periode ving aan. Bijna goed voor GIJS, maar net niet helemaal. Een straf voor een Yeti leverde niets op behalve kansen dat wel. Wat gedoe voor het goede doel, doel verschoven en intussen was het zicht minimaal. Nog een redding, geloof ik. Enfin het slot was duidelijk, ik zag dat er geen schimmen meer op het ijs waren.

Zo en toen een voorspoedige thuisreis en op een keurige tijd door de huisdeur. En de volgende tocht is op zaterdag 12 oktober naar Heerenveen. Kippen eindje, dus allemaal komen juichen, dat helpt heel, heel erg goed. En nog een groot voordeel, daar geen mist!