Zo en toen dus de tweede aflevering. Keurig op tijd in Kardinge gearriveerd en plaats genomen op de tribune. Keus genoeg, een handje, nou ja hand dan, vol publiek. Een enkeling die ook uit Heerenveen kwam na de wedstrijd aldaar, liet zijn gezicht nog zien. Dus ik was niet de enige die er een flinke ijshockeydag van maakte.

Het grappige was eigenlijk wel, dat het weer tegen Heerenveen was, nu tegen de Frisian Flashguns. Je zou van de naam al bang worden, maar onze GIJS 2 spelers natuurlijk absoluut niet. En in het Groningse doel vonden we een oude bekende, namelijk Tom Korte.

Nu begon Heerenveen in de eerste periode gelijk met het belagen van het Groningse doel. Ja, doelloos hoor, geen schade, maar ze probeerden het toch maar! Onmiddellijk retour door GIJS en die straften het af met binnen een minuut 1-0 te scoren. De maker was Robert Eefting met assist van Fenno Mulder. Weer kansen en een schot dat gehouden werd, maar nog geen minuut later was het weer raak. Hugo Luikens maakte er 2-0 van samen met Stephan Polnaya en Robert Eefting. Afwisselend kansen en een enkele redding door Tom, een straf voor GIJS, een hemelende puck, gedoe voor het Groningse doel, maar het ging net goed. Tom bewaakte dat doel immers. En zo op naar de dweilpauze.

De tweede periode  bracht wat straffen voor Heerenveen, maar er werd geen gebruik van gemaakt door GIJS. Sterker nog GIJS kreeg straf en wat deze die Flashguns? Juist scoren PP 2-1. Het duurde maar even of GIJS nam wraak, Dennis Braker maakte er 3-1 van, geholpen door Robert Eefting en Stephan Polnaya. Een straf voor de Flashguns, maar wat deden die stouterts SH 3-2. Hugo Luikens stak er een stokje voor en scoorde in zijn uppie 4-2. En een straf voor Heerenveen bracht PP 5-2, een punt van Stephan Polnaya met assist van Robert Eefting.

Op naar de derde periode. Even dachten we dat GIJS de richting kwijt was, nee hoor, GIJS kon er niet genoeg van krijgen, een straf voor de tegenstander en ja hoor PP 6-2 door Dennis Braker met assist van Ricardo Dijkema. Tja de Flashguns wilden ook wat, 6-3. Wat reddingen, wat kansen en Gijs Boddeùs maakte er 7-3 van samen met Fenno Mulder. Een Gijsie plat, nog wat straffen, ook de Flashguns deden nog een poging,  doch vruchteloos. Tenslotte nog een straf voor GIJS. Nou en? Geen probleem hoor, dan scoor je toch SH 8-3 vond Robert Eefting met zijn hulpje Fenno Mulder en dat was in de laatste halve minuut dus nog raak!