Het lijkt mij zo langzamerhand onzin om mijn lezers te vragen of ze idee hebben waar ik mij zondag 24 februari 2019 ophield. Dat heet naar de bekende weg vragen en daar zijn mijn lezers en lezeressen natuurlijk, te slim voor. In een stralend zonnetje begaf ik mij dus naar Kardinge en dat had een paar redenen. De alom bekende dat ik ijshockeygek ben, maar ook omdat mijn jongste nazaat meespeelde. Juist, het was de wedstrijd van GIJS Groningen 3 tegen IJCCL Warriors Leeuwarden. Men fluisterde mij tevoren al in dat het spannend kon worden, enfin we zouden het zien. Er zaten natuurlijk veel minder supporters op de tribune dan zaterdagavond, maar toch viel het me mee. Ach, en toen de heren inschaatsten viel mij direct wat op bij de tegenstander. Ze hadden een speler die dezelfde achternaam droeg als mijn oudste stekkie, zelfs zijn voornaam was in het verleden dè familienaam. Daarbij kwam nog dat de oorsprong van genoemde familie inderdaad in Leeuwarden lag. Dat is toch frappant hè. Maar ik noem geen namen hoor. Wat niet wegneemt dat ik kwam om te joelen en juichen voor onze eigen Gijsies natuurlijk.

In het Groningse doel vonden wij Jari Nol.

Laten we beginnen bij de eerste periode. Nauwelijks begonnen of Edwin Pijl zette een statement door 1-0 te schieten, zijn hulpje was Melvin Huisman. Zo als je dat maar weet! Er waren meer kansen, maar Jari had ook wat om handen. De Warriors kregen straf, doch daar werd niets mee gedaan, wel volop geprobeerd dat wel. Die heren kregen nog meer straffen, maar het mocht niet baten. Kansen voor GIJS om te zoenen, maar het mocht niet  lukken. Een korte pauze van drie minuten, dus bleef ik zitten waar ik zat.

Zo en dan de tweede periode en daar zag Danny Meulema al snel het licht, 2-0, een handje geholpen door de heren Mike Honebeeke en Linze van der Meer. Ik was nog niet eens uitgejuicht en 3-0 viel al voor GIJS, Melvin Huisman had de smaak te pakken met assist van Ricardo Dijkema. Nog meer schoten op het goede doel, maar dat lukte niet. Jari kon beslist geen duimen draaien, want de Warriors deden ook hun best. Die maakten gebruik van een straf voor GIJS door er PP3-1 van te maken. Nog erger opnieuw een straf voor GIJS en opnieuw graaiden de Warriors er een PP punt bij, dus moesten wij de grote pauze in met 3-2.

Die langere pauze deed de Gijsies goed, want al na ruim twee minuten in de derde periode was het raak. Robert Eefting scoorde 4-2 met assist van Dennis Braker en Andrew Dijkhuizen. Een doelpunt uit het boekje volgens een supporter achter mij. Zo, en dat gaf wat lucht. Overigens had Jari het best druk, want de Warriors gaven zich nog niet gewonnen. Dus hij redde wat af. Anderzijds kon de goalie der Warriors ook niet met de armen over elkaar, want GIJS schoot flink op zijn doel. En dat resulteerde in 5-2, een doelpunt van Linze van der Meer, assist Mike Honebeeke en Danny Meulema. Een straf voor de Warriors werd benut, PP 6-2 gescoord door Robert Eefting met behulp van Stephan Polnaya en Dennis Braker. Wat onenigheid. Nog twee keer straf voor Groningen richtte geen schade aan en de eindstand bleef dus  6-2 voor GIJS.

Een mooi resultaat en best een leuke wedstrijd om naar te kijken. Mijn zondag was weer goed!