Allemensen wat een spanning, voor mij althans. Ik ben zo´n typje van winst is het doel voor ogen, als de Gijsies dat ook maar voor ogen hebben, het goede doel natuurlijk. En dan bedoel ik alleen maar winst voor GIJS Groningen. Ach de tegenpartij zal er wel anders over denken, maar ‘ieder zijn meug’. En onze jongelui moesten het op zaterdagavond 23 februari 2019 opnemen tegen de Dordrecht Lions. In eigen huis en dat is natuurlijk wel zo plezierig. De Lions hadden het wat dat betreft minder, want het is best een eindje tuffen. Maar medelijden is mij totaal vreemd in deze. En dat alles op een fraaie zonnige dag met lenteachtige temperaturen. Ach, zolang het ijs niet smelt is het mooi meegenomen. En als het al warm is buiten, dan kunnen we in de ijshal van Kardinge weer lekker afkoelen. Om ons vervolgens door mogelijke opwinding tot hoge temperaturen op te jagen. Ach en zo is er altijd wat en als onze jongens nou maar winnen, gaan we ook nog zonnig naar huis. Mijn jonge huisgenoot is geparkeerd bij een mijner nazaten, dus die is goed onder de pannen! En ook wij zitten onder een stevig dak, dus wie doet je wat. En een stampvolle tribune inspireert natuurlijk ook, wel 1000 man staat op de site, als dat niet helpt….. Oh en de trommels trommelden wat af. Er werd een kleine jongeman in het zonnetje gezet. En niet te vergeten een dankwoord voor Inge van der Greft teneinde haar te danken voor haar diensten bij de horeca van Kardinge, daar zij vertrek naar een andere job. Daar sluit ik mij natuurlijk geheel bij aan, bij die dank bedoel ik!

Tom Korte verdedigde het Groningse doel.

De eerste periode dan maar. Effe de goede kant op en wij meenden icing, maar nee dus. Even later wel, wel dus hihi. Wij vielen bijna van ons stoeltje, want GIJS kreeg na 1.28 minuutjes al straf en wij keken er anders naar. Geen schade gelukkig. Het ging net goed, maar brrrr en even later weer brrrr. Wij meenden weer icing, maar scheids dacht er anders over. Ook de Lions kregen straf en daar wist David Bartos in zijn uppie mooi gebruik van te maken PP 1-0. Tien seconden later vond Joop Uchtman 2-0 leuk staan, assist Dylan Foks en Danny Kerstholt. Nog meer kansen en de Lions oogstten wat straffen. Tom had ook werk aan de winkel en redde een aantal malen, want de Lions waren niet voor de poes. Logisch eigenlijk, het is een soort poes. Een Gijsie onderste boven en naar de bank. Oeps 2-1. En weer een Gijsie plat, maar kon gelukkig verder. Nog kansen en nog een redding van Tom. Op naar de eerste pauze.

Tom begon de tweede periode gelijk met redden. Wel een paar kansen voor GIJS, doch de schoten werden gehouden. Tom bleef redden tot het een keer niet lukte,    2-2. Maar die lol voor Dordt duurde niet lang, want David Bartos zette de stand op 3-2, samen met Jasper Huizenga. En Tom weer redden, kansen eveneens en weer straf GIJS. En nota bene nog een erbij op het schavot. Of Tom het druk kreeg!

Weer fluiten, overleg en de straffen vlogen om de oren. Wij snapten geen puck meer van dat gefluit. Ook een enkele straf voor de Lions, maar GIJS was meer de klos. Compleet dat wel. Hoe dan ook Romeo Stroosma zag kans er 4-2 van te maken, geholpen door Joop Uchtman. De koek was nog niet op, 5-2 was een product van David Bartos, assist Bas Snijder. Jakkes het werd 5-3. Weer redding van Tom en weer straf GIJS, een penalty shot, maar dat lukte niet. Inmiddels snapten wij allang niets meer van het gefluit der scheids. Om de periode goed te maken scoorde Bas Snijder 6-3, assist David Bartos en Danny Kerstholt.

Op naar de derde periode met een kans, mis. Schoten op Tom idem. Een tippelend doel en weer straf GIJS en wij zetten een groot vraagteken, want we snapten het alweer niet. Maar Tom redde en nog eens. Compleet en een Lion straf en daar wist Joop Uchtman wel raad mee, met andere woorden: PP 7-3 en helemaal alleen. Weer volop straffen wederzijds en ‘met een metworst naar een zij spek gooien, oftewel om iets groots binnen te halen’, met andere woorden PP doe er wat mee! Dit laatste uiteraard alleen geldig voor GIJS! Daar wist David Bartos raad mee, PP 8-3, zijn hulpje was Danny Kerstholt. Er volgden weer vele straffen. Tenslotte werd de eindstand 8-4.

Een keurige overwinning natuurlijk. Alleen wij zaten op de tribune met een grote handicap, althans in mijn omgeving, de rest was te ver van ons natuurlijk, doch aan de geluiden te horen, stonden wij niet alleen. Wij begrepen de scheidsrechter niet zo goed………… Hoe dan ook, de overwinning is weer binnen en mede dankzij Tom, je weet wel ‘Tom redt’……