Opnieuw een bustochtje en wel naar Nijmegen. Dat is natuurlijk niet zo heel erg ver, maar enkele uren zit je toch wel te zitten. Uiteraard een stop onderweg om de benen te strekken en nog iets wat ik liever niet hardop zeg vanwege de verdorven bijklank…

Het speelde zich allemaal af op zondag 17 december 2017 want GIJS Groningen 1 ging op bezoek bij AHOUD Devils Nijmegen.

Bij de ijshal te Nijmegen aangekomen was het nog een hele toer om binnen te komen. Eerst al de slagboom, maar daar ging ener onzer effe achteraan, daarna de poging om binnen te komen opdat onze jongens een kleedkamer konden betrekken. Het weer was evenwel niet vriezend, doch meer waterkoud met een briesje. Dus bibberen was het devies. Tenslotte toen een iegelijk verstijfd was, ging de deur open en kon de hoempapa beginnen. Dat wil zeggen met name voor ondergetekende, het grote stukslaan van twee uren alvorens de heren het ijs zouden betreden. Nou ja, je moet er wat voor over hebben en dat had ik.

Tja en toen eindelijk begon het feest. Onze chauffeur speelde ook voor supporter, evenals enkele heren die zich met eigen vervoer naar Nijmegen hadden begeven. En dat is een mooie zaak vanwege juichen enzo vanaf de tribune. Je staat niet zo alleen immers, nou ja ik zat dan op een koud stoeltje in een koude ijshal.

Tom Korte bevolkte het GIJS doel en de handel kon van start.

De start van de eerste periode verliep niet zoals ik dat eigenlijk in gedachten had. Tom werd al snel bedreigd en redde. De goede kant op en off site bah! Nog een poging en toen de verkeerde kant op. Ik geloofde mijn ogen niet………… na ruim drie minuten 1-0. Nog niet bijgekomen van de ellende, 2-0. Nou daar deed David Bartos wat aan met behulp van Kenneth Keijzer, 2-1. Een straf voor GIJS liep goed af. Hoera 2-2, gescoord door Tim Bartels, assist Bas Snijder. Straf Devil en joepie PP2-3 weer door Tim Bartels en weer Bas Snijder als hulpje. Tom had wel wat te doen en redde hier en daar, toch werd het 3-3. Kansen, wat onenigheid, redding, schot goede doel eerst mis en toen raak, 3-4 door Tim Bartels, samen met Kenneth Keijzer en Max Groeninga. Wauw het werd nog 3-5 door Bas Snijder, assist Tim Bartels. Nog een redding van Tom. Pauze.

De tweede periode en de Devils konden niet tellen, straf dus. Even later straf voor GIJS en niet zo zuinig ook vanwege knokkerij. Nou ja, ook een Devil weer op het schavot. Kansen over en weer net als reddingen en zo kachelde deze periode naar het einde zonder noemenswaardige momenten. Echter vlak voor het einde wist Kevin Kuiper toch de stand op te krikken, samen met Danny Kerstholt en Fenno Mulder maakte hij er 3-6 van. Weer even bijkomen om ons voor te bereiden op……

Periode drie, waarin binnen een minuut door Joop Uchtman 3-7 werd gescoord met assist van Kevin Kuiper en Kenneth Keijzer. Zo moet dat heren, mompelde ik ter aanmoediging. Maar toen ging het mij wat te vaak naar de verkeerde kant en dat resulteerde in 4-7, een hemelende puck, een mooi schot goede doel gehouden. Oei en 5-7. Enkele seconden later 6-7. Nijmegen straf en potjandorie SH 7-7. Ik dacht dat ik er in bleef……….. viel mee, maar toch. Mooie kans, mis. Oh een Devil straf, dat opende perspectief en ja hoor, PP 7-8, een doelpunt van Bas Snijder, geholpen door David Bartos. Krijgt me daar een Gijsie straf. Danny Kerstholt vond het geen enkel probleem, hij scoorde SH 7-9, samen met Kevin Kuiper. Tom mocht nog wat redden. GIJS compleet, nog een kans en een Devil straf, maar daar bleef het bij.

Nou dat was me toch een spannende wedstrijd geweest! De heren waren dan ook uitzinnig van vreugde in de bus retour eigen nest. Een onvermoed talent keek om de hoek, nou ja figuurlijk dan, die hoek. Vooral Nederlandstalig kreet hij het uit. En flinke bijval. Kortom ook nog uit de oude doos. Allemaal van opluchting zeker om de goede afloop, al was het met de hakken over de sloot, nou ja met ruime hakken tenslotte.