De weergoden waren ons, en dat zijn dan GIJS Groningen en de supporters, gelukkig op zaterdag 26 januari 2019 gunstig gezind. Nou ja ook beter voor de te verwachte gasten. De sneeuw en gladheid waren precies op tijd gesmolten. Het ijs in Kardinge natuurlijk niet, anders zou het niet best zijn………. Ik ben een ietwat gemeen mens, hihi een beetje zelfkennis is natuurlijk nooit verkeerd. En dat gemene is dat ik de Smoke Eaters Geleen van harte welkom heette, en dat ik vooral genoot van het feit dat nu deze club een fors end moest afleggen alvorens ons ijs te kunnen betreden. In november 2018 moest GIJS helemaal naar het zuiden van Limburg tenslotte, dus eerlijk is eerlijk. En toen verloor GIJS nipt, dus nu………….

Het is wel zo dat mijn huisgenoot dan voor het eerst een hele avond alleen thuis moet blijven. Ik zal hem ernstig toespreken en hem op zijn verantwoordelijkheid wijzen. Namelijk op het huis passen, niet blaffen, geen kussens opeten en dergelijke. Nou ja alles went, oei behalve een vent heb ik gelezen en ik kan dat wel enigszins bevestigen, niet verder vertellen hoor…. Echter genoemde jongeman daar heb ik goede hoop op, punt één is het geen mens en punt twee, hem kun je nog opvoeden.
Na deze wat dubbele inleiding ga ik maar over tot de orde van de avond. De tribune was weer goed bevolkt, de trommelaars waren paraat. Bo Ossewaarde bevolkte het Groningse doel. Daar gingen we dan!

Al snel in de eerste periode deed zich een mooie kans voor, uiteraard voor GIJS anders vind ik het niet mooi. Het inspireerde tot nog een kans en die zat! David Bartos scoorde 1-0, als hulpjes Danny Kerstholt en Bas Snijder en dat na slechts 1.19 minuutjes. Een volgende kans bleef bij lat en dat telt niet helaas. Oei, daar volgde een straf voor GIJS en daarvan maakte een Eater PP 1-1. GIJS wel compleet natuurlijk, een geluk bij een ongeluk. Nog meer kansen, weer straf GIJS, geen schade. Een Eater straf leverde niets op en zo rollebolden de heren naar de pauze.

Wij hoopten op een traktatie van rode pepers voor de Gijsies, want het moest toch beter kunnen in de tweede periode vonden de mij omringende supporters en ondergetekende. Straf voor GIJS en toch een leuke kans, verder kwam het niet. Een heleboel straffen volgden, hoofdzakelijk voor de Eaters, verder lou loene oftewel geen resultaat. Bo kon ook geen duimen draaien en hield het doel schoon. Tenslotte en dat was effe lachen, één seconde voor het einde der periode wist Rodney Kuiper zonder assist van een straf voor Geleen gebruik te maken en de stand werd PP 2-1. Dat was lekker pauzeren!

Maar we waren er nog niet en dat bleek zo ongeveer halverwege de derde periode. De Eaters maakten er 2-2 van. Gelukkig werd dat snel afgestraft, door Rodney Kuiper, met assist van Bas Snijder en David Bartos kwam de stand op 3-2. Aha dat kon Tim Bartels ook, samen met Joop Uchtman en Romeo Stroosma scoorde hij 4-2. De koek was nog niet op, Patrick Kiezebrink maakte er 5-2 van, geholpen door Dion Kunst. Nog niet bekomen van vreugde, negen seconden later was ie weer raak, 6-2 door Bas Snijder, assist Danny Kerstholt. Bo redde zo af en toe ook wat, nog effe knokken dus weer straffen aan beide zijden na hevig overleg der scheidsen. En dat was het dan.

Die rode pepers kwamen mogelijk in de pauze voor de derde periode als traktatie, want daarna kwam GIJS pas lekker op dreef. De tribune kon een schouwspel zien met fraaie acties. Zo zie je maar weer, lest best.